Witaj,jestem u Ciebie po raz pierwszy , ładny ogród , amatorką chyba już nie jesteś ,mam pytanie ta minaturowa róża na jednym ze zdjęć co przezimowała to taka sprzedawana w doniczce ?? jakoś specjalnie ją zabezpieczyłaś?? dostałam taką różyczkę w prezencie ,trochę postała w domu ,ale teraz posadziłam ją do gruntu i nie wiem co dalej ??
Dawid Dzięki, koło nie go już wykosiłam trawkę więc już lepiej wygląda Dorota Witaj, miło że do mnie zajrzałaś Nom amatorką już raczej nie jestem, chyba będę musiała zmienic nazwe wątku Tak te róże to takie w doniczkach sprzedawane w markecie, nie które sadziłam latem inne jesienią- zabezpieczyłam je tylko słomą, wszystkie ładnie przezimowały- wiosną usunełam tylko nie które uschnięte badylki U mnie wszystkie w domu jakoś sobie nie radziły albo usychały liście albo kwiaty teraz pięknie wyglądają..Ty też sobie poradzisz nie wymagają dużego nakładu pracy
Dzisiaj będą fotki różane, choć jeszcze tylko pąki
Pozdrawiam
Ja też zawsze te miniaturki wysadzam albo do donic albo do gruntu i już kilka lat cieszą oczy na tarasie ale moje w donicach przechowuję w piwnicy. Twoje wyglądają bardzo zdrowiutko. moje w donicach coś chorują dopadła ich jakąś pleśń ale pryskam ich miedzianem to może dadzą radę wyzdrowieć
Coraz piękniejsze te Twoje różyczki.
Trzymam kciuki za drzewko, mi na skalniaku "wysiał się" dąb! Ma z 30 cm, nie chciał bym aby mi drzewo wyrosło i też pomyślałem aby wyszło cos na kształt bonsai, tylko jeszcze nie wiem jak się za to zabrać :P
Iwona Tak róże jak na razie dobrze wyglądają choć rosną w cieniu- pryskałam je na mszyce bo w tym roku jest pogrom i to na wszystkim siedzą na powojniku, forsycji itd. Ja miedzianem ostatnio pryskałam ogrórki i ładnie już rosną Remi Dziękuję Moje drzewko jakieś takie marne się zrobiło, u mnie za oknem pod dużą ''kupą'' drewna wyrósł klon i chyba go wykopie i będę go formowała:P Trzymam kciuki za twoje drzewko
Piękne i pachnące piwonie Co nie co z cienistej rabatki Skalniaczek, choć jeszcze nie zapełniony to i tak go lubię & Kalla wkońcu pokazała swój kwiat Goździki
Mmmmm ale u cb już ładnie szacuneczek za tą prace którą włożyłaś w te piękne miejsce W wakacje cie tam odwiedzę To może ci coś jeszcze pomogę przy okazji