Witajcie wieczorową porą
Agatko witam cię serdecznie, to prawda tulipanki mnie zachwyciły, chociaż nie wszystkie wzeszły z tych które posadziłam, ale i tak było na co popatrzeć. Na jesieni znowu dosadzę, bo to niesamowite kwiatki są

Jeszcze na dokładkę
Agu strasznie się bałam, że po tych upałach nie będzie co zbierać, ale jakoś ogród przetrwał

Kolorów mam mnóstwo
Niestety niektóre rośliny nie lubią takich gwałtownych zmian temperatur i niestety mam straty. Padła kolejna irga taka z tych wyższych (nie powiem, żebym specjalnie rozpaczała

) jutro M ma zadanie ją wykopać. Jedna żywa gałąź sterczy, a to za mało żeby się litować. Będę miała sporo miejsca obok kosówek i już się zastanawiam co tam wsadzić? Nie mam pomysłu, bo to bardzo nasłonecznione miejsce. Nie każda roślina tam wytrzyma. Ketmia jest druga, a właściwie dwie. Jednej nie żałuję bo i tak była nie widoczna, ale druga była ok 1,70

. Magnolia nie wiem czy się pozbiera i glicynia też przemarzła częściowo, mimo okrycia korzeni. Sporo ją będę musiała przyciąć, kwiatów się nie spodziewam.
Fotki faktycznie lepsiejsze są bo wyrwałam w końcu aparat od M i się uczę
Madziu Jak pisałam wcześniej, magnolia coś tam puszcza, ale od samego dołu i nie wiem co z tego wyniknie. Powojnik to Albina plena jeśli o ten biały ci chodzi. Też mi się podoba, w jakimś supermarkecie w zeszłym roku go kupiłam. Jeden wczesny powojnik też mi usechł....
Madziu słabe zdjęcie Alfreda wklejam , on chyba miał nie tą etykietkę, bo alfred jest jasny, a ten ciemny. Musi iśc jednak do cienia , bo mu słońce pali liście.
Julka no właśnie wszystko przez tę zimę, za długo było ciepło i rośliny zgłupiały. Teraz te upały też na dobre nie wyszły nikomu... Różę First Lady którą kupiłam tak jak wsadziłam tak stoi... Podlałam ją magiczną siłą i widzę, że drgnęła więc będę nawozić tym regularnie. Jeszcze u ciebie nie byłam, ale obiecuję się poprawić

Jak myślisz co to za okaz?
Agato przed majówką miałam troszkę kwiatków, ale to początek był, teraz mam łany niezapominajek, uwielbiam je. Upały mnie ominęły szczęśliwie.
Kasiek skrzynie mam na razie częściowo obsadzone. W tym roku wsadzam do nich trawy i jednoroczne. Mam fotkę tylko dwóch i jestem baardzo dumna

Niewiele widać :heliotrop, niecierpek biały, koleus zielony, coś o długich pędach zwisające białe i coś fioletowe niewysokie

Muszę zrobić lepszą fotkę.
Tu rośnie hortensja grandiflora, dodatkiem jest różowa bakopa i fioletowa werbena.
Krysiu czy może coś wiesz co z magnolią? Z moją bardzo slabo, nie wiem czy podlewać często , czy nie

Moim zdaniem upał ją sieknął.
W reszcie skrzynek posadziłam kocankę, lobelię, białą petunię lub surfinię, trawę imperatę red baron, czekam na inne dwie trawki.
A tu moja palestrina, cudne ma kwiaty
łączka
i bukszpany (jeszcze nie uformowane)