Nowy nabytek
IWONA1311-Iwonko ja też mam hibiskusy ,dostałam w ubiegłym roku od Janusza Drozda ale bardzo kiepsko zniosły zimę i w tym roku nie zakwitną, przywiozłam patyczki do ukorzenienia ale nie wiem czy to dobra pora-zobaczymy teraz moczą nogi w wodzie.Na wyjeździe do Gorlic nic nie kupiłam bo tam szkółek jak na lekarstwo.Iwonko ja już mam miejsce na rabatkę pewnie zajmiemy się w tym tygodniu usuwaniem darni bo trzeba posadzić floksy z doniczek a i niektóre w ogrodzie już przekwitają to będzie można przesadzić. Myślałam o posadzeniu tylko floksów wiechowatych i może jeszcze pysznogłówki ale Twój pomysł na posadzenie i tych maluchów na obrzeżu jest bardzo dobry -pomyślę nad tym
I następna nowa do kolekcji
gosia07- Gosiu zobaczymy co z tego zgłoszenia wyniknie bo to konkurs powiatowy.Sunia się leni i nie wiemy czy to wina psa-reproduktora czy jej. Zarzekłam się że ja już nie zajmuję się organizacją psich schadzek.
Sosenki4-Marysiu mam do podziału siewki jeżówek ale wolała bym poczekać do kwitnienia bo w tej chwili nie wiem jakie kolory chyba ze jesteś zdecydowana i jest Ci obojętne jak zakwitną mogę też zebrać nasiona . Pysznogłówek nie mam do podziału, dostałam w ubiegłym roku sadzonki od forumki kępki są jeszcze niewielkie jak się rozrosną to chętnie się podzielę.
fiwonka- bardzo dziękuję za pochwały.Na pewno doczekasz się jeszcze większej kolekcji roślin, teraz jest większy wybór i łatwiejszy dostęp.
MonaeS- Aniu zgłoszenie składałam w Urzędzie Gminy- można to robić do 10 sierpnia,oni przesyłają to do starostwa i przyjeżdża komisja i to ona decyduje o miejscach.Ogłoszenie wyników w czasie dożynek 2 września ale wcześniej informują.
wanda7- Wandziu moje floksy to nn i to mnie martwi bo gdyby miały nazwy to bym spisała na kartce i bym wiedziała co mam a tak kolory można zdublować, zdarzyło mi się to nieraz przy innych roślinach.
elsi- Elu moje floksy to także nn i ubolewam nad tym no ale cóż począć, producenci i sprzedawcy idą na łatwiznę.
Konkurs jest powiatowy i komisja wybiera.
AGNESS- Aga ja lubię gromadzić roślinki jednego rodzaju w jednym miejscu widać wtedy różnice między nimi np.żurawki a i tworzą kolorowe plamy. Na pewno przy najbliższej wizycie coś skubnę i u Ciebie. Mamy w planach wyjazd w sobotę do Woli Uhruskiej na warsztaty rzeźbiarskie ale to jeszcze nic pewnego, to może udało by się i do Ciebie wdepnąć . W razie czego będę dzwoniła.
Nowość
Jagusia- Beatko wielka szkoda ze nie jesteś w komisji. Chętnie ich przegonię na bosaka po trawniku , codziennie rano po rosie biegam na bosaka-cudowne uczucie.
A to moje pomidorki
Norbitka- Beatko ogarniecie tego terenu to już pestka w takim stanie to tylko regularne koszenie , wyrywanie chwastów i nowe nasadzenia i tak cały sezon. Ja podziwiam Ciebie za to co robisz bo to jest dopiero ciężka praca. Też Ci życzę powodzenia w walce z nieproszonymi gośćmi.