Ogródek Gosi cz. 6
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 6
Dzisiaj rano w tvn 24 mój ulubieniec pan Jarosław mówił,że mrozy za nami, snieżyce za nami, zblizamy się do wiosny. 

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Gosiu wstaję dziś raniutko i co widzeę za oknem? pięknie i biało,jeszcze dosypało śniegu.Wiem,że ta biel niektórych przeraża ale pomyślmy o tym tak,że wiosna może być sucha,bo śniegu ogólnie mało-taki zapas wilgoci naszym wysuszonym roślinkom się przyda:)
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja do sniegu podchodze teraz jak Marzenka
U mnie tak malo opadow jest w ciagu roku, ze moze chociaz ten snieg ktory stopnieje bedzie dobry na start dla chabazi.
Bosh co to sie z czlowiekiem porobilo

Bosh co to sie z czlowiekiem porobilo

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Gosiu śliczny widok cienistej rabatki jeszcze do tego skąpany w deszczu, liście aż się świecą. Różyczki też śliczniutkie a że niektóre nn to co z tego, ważne że ślicznie kwitną i są zdrowe. A na piwonie to chyba nigdy nie zachoruję.
Śniegu tyle nawiało że nawet z domu trudno wyjść a co dopiero gdzieś dojechać, ale jak stopnieje to będzie dużo wody na start chabaziom.
Śniegu tyle nawiało że nawet z domu trudno wyjść a co dopiero gdzieś dojechać, ale jak stopnieje to będzie dużo wody na start chabaziom.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, czy Ty masz ją u siebie?
jeśli tak to w sezonie będziemy porównywać. Kupiłam ją w LM. Miała być Augustą Luise.
Raczej nią nie jest. Ciekawa jestem, czy LM ma róże od jednego dostawcy, czy nie.
Ewo, widok jest cudowny. W takich momentach cieszę się, że nie mieszkam w samym mieście. Tam jest brudny, na wpół rozpuszczony snieg. U mnie czysta biel. Temperatury w porównaniu z tym co było niedawno sa całkiem sympatycznie. A w dodatku u nas dzisiaj świeciło przecudne słońce. Zima pięknie żegna się z nami
Ewo Majowa, ja dzisiaj miałam cudowny nastrój. Świeciło cudne słońce. Wszędzie biało,ale w tym pozytywnym znaczeniu.
Małgosiu, prognozy długoterminowe zmieniają się z dnia na dzień. Jeszcze niedawno zapowiadali do końca lutego mrozy, a teraz już ma być coraz lepiej
Marzenko, masz rację, roślinki potrzebują tego sniegu. I zgadzam się, że świeży śnieg jest cudowny, co by nie mówic o zimie.
Jula, czego się nie robi dla chabazi. Takie poświęcenie
Ja uwielbiam takie widoki, gorzej z jazdą samochodem i chłodem. Jestem zmarźlakiem.
Maju, masz rację, że nie wazne jak róża się nazywa. Tylko czasem dobrze jest wiedzieć, żeby w razie nie powtórzyć zakupu, kiedy ktoś tak jak ja kupuje pojedyncze egzemplarze, bo chece miec wszystkie
jeśli tak to w sezonie będziemy porównywać. Kupiłam ją w LM. Miała być Augustą Luise.
Raczej nią nie jest. Ciekawa jestem, czy LM ma róże od jednego dostawcy, czy nie.
Ewo, widok jest cudowny. W takich momentach cieszę się, że nie mieszkam w samym mieście. Tam jest brudny, na wpół rozpuszczony snieg. U mnie czysta biel. Temperatury w porównaniu z tym co było niedawno sa całkiem sympatycznie. A w dodatku u nas dzisiaj świeciło przecudne słońce. Zima pięknie żegna się z nami

Ewo Majowa, ja dzisiaj miałam cudowny nastrój. Świeciło cudne słońce. Wszędzie biało,ale w tym pozytywnym znaczeniu.
Małgosiu, prognozy długoterminowe zmieniają się z dnia na dzień. Jeszcze niedawno zapowiadali do końca lutego mrozy, a teraz już ma być coraz lepiej

Marzenko, masz rację, roślinki potrzebują tego sniegu. I zgadzam się, że świeży śnieg jest cudowny, co by nie mówic o zimie.
Jula, czego się nie robi dla chabazi. Takie poświęcenie

Ja uwielbiam takie widoki, gorzej z jazdą samochodem i chłodem. Jestem zmarźlakiem.
Maju, masz rację, że nie wazne jak róża się nazywa. Tylko czasem dobrze jest wiedzieć, żeby w razie nie powtórzyć zakupu, kiedy ktoś tak jak ja kupuje pojedyncze egzemplarze, bo chece miec wszystkie

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też chcę mieć wszystkie
Trochę to zakręcone, ale mam jeszcze dużo miejsca. Dziś -12 rano, może następne noce będą cieplejsze. Już się dość namarzłam 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Gosiu, mam ją u siebie, to zdjęcie jest moje.
Raz ma mocniejszy kolor a raz taki właśnie jasny, jak Twoja.
Raz ma mocniejszy kolor a raz taki właśnie jasny, jak Twoja.
- Margo2
-
- 1000p
Ale takie zdjęcia mnie nakręcają-już bym sekator w kieszeń i pobiegła na działkę przyciąć moje różyczki ukochane-a tu pora nie ta bo śnieg

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Gosiu, Twoja róża to z pewnością nie Augusta. W LM bywa w sprzedaży Sangerhauser, więc byc może to ona - jest podobna. Ona ma kwiaty w różnych odecieniach, ponieważ rozkwita ciemniejsza i jaśnieje w miarę przekwitania. Dość długo trzyma kwiaty.
Chippendale, o którym wspomniałaś u Moni jest intensywniejszy

a Sangerhauser Jubilaumrose taki jak Twój, tylko zwróć uwagę na kolor pąków, czy też Twoja ma takie - to moze się okazać ważne:

na początku kwitnienia kolor ma bardziej intensywny

Chippendale, o którym wspomniałaś u Moni jest intensywniejszy

a Sangerhauser Jubilaumrose taki jak Twój, tylko zwróć uwagę na kolor pąków, czy też Twoja ma takie - to moze się okazać ważne:

na początku kwitnienia kolor ma bardziej intensywny

- Margo2
Monia, chyba masz rację. To może być ona. Szczególnie, że bywa w LM.
Zobaczymy w sezonie. Nie mam zdjęć pąków. Muszę ją trochę poobserwować
Zobaczymy w sezonie. Nie mam zdjęć pąków. Muszę ją trochę poobserwować
-
- 1000p
Gosieńko ależ to będzie przyjemna obserwacja-bardzo lubię tak patrzeć na roślinki,czekać kiedy wreszcie zakwitną i wtedy się okaże jak to odmiana,nie ma nic przyjemniejszego niż to oczekiwanie 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
No ,ja od samego rana drepczę za Marzenką,ciekawe gdzie jeszcze razem trafimy.
Gosia jakie wspaniale ujęcie różowej królewny w towarzystwie bylinek.Cudo.
U mnie dzisiaj (teraz)plus 3 stopnie i widzę jak ubywa śniegu.Idzie wiosna i to brzmi opotymistycznie.Małgosia potwierdzila więc tego się trzymajmy.
U mnie dzisiaj (teraz)plus 3 stopnie i widzę jak ubywa śniegu.Idzie wiosna i to brzmi opotymistycznie.Małgosia potwierdzila więc tego się trzymajmy.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka