tija Elżbietko tym bardziej mi miło,że wpadłaś.
Ostróżki u Ciebie łapią mączniaka - pierwszy raz słyszę ...
Swoje pomidorki w ilości 4 sztuk (megagroniaste) siałam 23.02.2012 i już je pikowałam.
Były wysokie a teraz znów niziutkie bo łodyżka poszła do ziemi.
Trzy inne odmiany do uprawy w gruncie dopiero wschodzą ale zdąży wszystko urosnąć.
JacekP i ja cieszę się ze swej Titonii - do tej pory nie mam z nią problemów .
Titonia - siana 23.02.2012
(stan na zdjęciu z 22.03.2012 - siewki po przepikowaniu mają ok 6 cm i pokazałą się 3 para właściwych liści)
Iksja chińska - do kiełkowania włożona 12.01.2012
Moje na zdjęciu to resztka posadzona po wszystkich wysyłkach czyli najpóźniej
- stan na zdjęciu na dzień 23.III.2012 -najwyższe siewki dochodzą do 8 cm
Z trawą cytrynowa porażka - pięknie wzeszła a gdy miała ze 2 cm zaczęła powoli ginąć. Nie pomogły opryski.
Dobrze,że zostałą połowa nasionek.
W krótkim czasie na próbę posiałam jednoroczna trawę
Trawa Settera Maxima / jednoroczna
- stan na dzień 22.03.2012 - (siewki mają ponad 3 cm)
Wszystkie siewki wystawiam za okno aby się wzmocniły i zahartowały - czasami wiatr je targa i widać uszkodzenia.
takasobie Miłko zdążysz ze wszystkim - jeszcze sporo czasu do normalnej temperatury - u nas ostatnie noce znów z przymrozkami.
Ty jesteś zapominalska a co ja mam powiedzieć - miałam do Ciebie napisać PW i co ... cisza.
Przy okazji wstawie kilka fotek.
Jakiś czas temu wstawiłam fotki zdrewniałych sadzonek Fuksji które w styczniu zaczęły rosnąć w zimnej i ciemnej piwnicy - oto one dla przypomnienia.
Nadal rosna w tym przypadkowym pojemniku bo nie chcę zniszczyć ich delikatnego systemu korzeniowego.
To stan z 22.03.2012 po 1 uszczknięciu i te najwyższe mają w tej chwili ok 7 cm.
A tak wyglądaja Fuksje z ub roku przyniesione z piwnicy bo juz zaczęły się budzić a tam ciemno i zimno ...
W ciagu dnia wystawiam je za okno aby spowolnic wzrost i hartować je.
W ub tygodniu trafiłam na nasionka dalii karłowej kołnierzykowej - mix kolorów i się skusiłam.
Nasiona dali karłowej kołnierzykowej stan na dzień 25.03.2012
(skiełkowały po 4 dniach) więc powędrowały do doniczek tych pod spodem.