Rodusik! Bielikowi bardzo trudno zrobić dobre zdjęcie Więc dla mnie fajne! Wypatrzony drapol!
Jeszcze kilka fotek karmnikowo-ogrodowych. Niedługo będzie wicie gniazdek, zaloty, itd...
Pamiętajmy, żeby nie przeszkadzać ptakom w tym okresie i nie fotografować gniazd.
To zdjęcia jeszcze jesienne... ale właśnie o nich sobie przypomniałem przeglądając starocie.
Bażanty buszujące na ściernisku.
Zapraszam: spis treściogród "Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
No wlaśnie! Zachwyciłam się zdjęciami, nie spojrzałam na tekst i dziwiłam się, że tak zielono
Świetne!
Bażantów kilka w zyciu zrobiłam, ale zawsze przez przypadek, jak mi przez szosę przechodziły, albo pałętały się pod nogami, jak poszłam na szczygły
Przed dwoma laty w kwietniu w czasie tygodniowego urlopu w Julianadorp (Holandia) bazanty podchodzily bardzo blisko zabudowan.
Codziennie w czasie sniadania i kolacji mielismy odwaznych gosci. Karmienie z wyskoku na ostatniej fotce wprowadzalo niesamowicie wesoly nastroj.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Jak fajnie! U mnie kowalika i trznadla nie uświadczysz! I ubogiej nie widziałam, ale gdzieś w okolicy gnieżdżą się czarnogłówki, bo widuję je cały rok.
Śliczne zdjęcia!
Już wiem, dlaczego kwiczoł tak często mnie odwiedza. Pół jabłka na jedno posiedzenie. A swoją drogą biały spód skrzydeł wygląda imponująco.
U mnie na działkach (POD) jest nieduży staw. Kaczki rezydują często i stadnie, czasem łyska, czasem mewa. Zdarza się też obfity lęg. Ciekawe jest to, że kaczki zakładają gniazda z dala od wody - przeważnie w pobliżu altan. Ale jak sobie radzą z dzikimi kotami których w okolicy sporo?