Moja mała "dżungla" - part II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla" - part II

Post »

Ania - nie ma sprawy :uszy jak jakieś spostrzeżenia mam to się podzielę chętnie ;:108 choć obecnie tylko jedną z tych kul mam w użyciu właśnie w hibiskusie, nad resztą kwiatów (tych, które mi zostały ;:223 ) jeszcze panuję, zimą mniejsze podlewanie to i kule niekonieczne ;:224
kohleria pisze:O Mater Dolorosa już u Ani umieściłam :;230 . A niech sobie myślą,że jej. :;230

no i myślą :;230 nieważne jak pogrubisz, podkreślisz czy pokolorujesz :;230

rapunzel pisze: pomysł z WC wymiata

ale ja to i mądra, no dobra, to dzis wrócę, usatwię termometr dla obadania wysokości temperatury i jak umieszczę tam kwiata to mój M padnie z radości :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No dobra - pomysł w hiacyntem z wc został "delikatnie" rzucony... ale M stwierdził, że tam tak ciepło jak w tym pokoiku co go trzymałam, więc po namysłach zorientowałam się, że w kuchni mam ciągle bardzo mocno rozszczelnione okna i przez nie wieje... tak więc hiacynta cap w łapki i co??? :shock: nawypuszczał korzeni :shock: no i ma już nową lokalizację - na parapecie w kuchni, zdjęć korzeni nie mam, było zbyt późno na robienie ;:224

Byłam też w Biedronce "po ser" ;:108 i amarylisa trzymałam w rączkach... przy kasie okazało się, że brakuje mi niecałej złotówki ;:223 za te zakupy i kwiatek poszedł w odstawkę ;:223 Ale coś wyczytałam, że jakieś nowości dziś w B..ce?? to ja po tego amarylisa chyba znów się pofatyguję... ;:224

Miłego dnia ;:7 mnie boli głowa - znów ;:223
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:167 ;:167 niechcący Ci moje fotki wstawiłam :shock: :shock: . Usuwam.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Ja ostatnio na mmminusie i kwiaty zostawiam omijam szerokim łukiem żeby mi się nie zachciało :;230 ;:223
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, w mojej B były dwa ostatnie amarylisy w nieco sfatygowanych już pudełkach. Nawet zajrzałam do środka, ale z czystej ciekawości, bo u mnie za mało słońca by miał. Hiacyntów nie było już wcale. :shock: To samo z hiacyntami w lidlu, pierwszy raz widziałam, żeby coś im tak szybko zeszło. ;:108
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Aguś wpadłam do Ciebie z ;:196 abyś się nie pogniewała, że troszkę tu dziś posiedziałam a do Ciebie nie zajrzałam. :D
Czekam na rozkwit ślicznego storczyka i ciekawa jestem czy kupiłaś już amarylisa i może coś jeszcze? :roll:
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

mniodkowa u mnie tez ostatnie dwa były w biedro, jednego wzięłam , w sumie poszłam tylko po niego :tan
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Agnieszko - trochę mnie u Ciebie nie było ale widzę , że też się obijałaś niesamowicie.
Strasznie mi brakowało Twoich zakupowych wypadów i zdjęć nowo przybyłych .
Cieszę się jednak , że znowu troszkę bliżej wiosny i zacznie się jednak ruch u naszych roślin
oraz w naszych wątkach ;:108 ;:180
kohleria
200p
200p

Post »

Miodkowa w sobotę w Plazie , o godz. 17-tej będzie bardzo uroczyście.Śpiewy , tańce i swawola :tan .
m.in. Marek Gałązka z zespołem.......itd.
Powiadamiam za darmo :wit .
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kohleria pisze:niechcący Ci moje fotki wstawiłam. Usuwam.

a ja nawet się nie zorientowałam :;230

trzynastka pisze:Ja ostatnio na mmminusie i kwiaty zostawiam omijam szerokim łukiem żeby mi się nie zachciało

ja takie postanowienie miałam, że do końca roku kwiatków ;:78 ale już poczatek nowego i do tego tak jesiennie... więc ;:224 poszłam do B...

Jagoda - w moich B-kach także mocno sfatygowane pudełka amarylisów, ale zajrzałam do środka i cebulki całkiem ładne były, bo przecież to nie pudełka się sadzi :wink: Hiacyntów za to po kilkanaście w każdym sklepie :shock: pewnie się wszyscy rzucili na te Lidlowe ;:108

arlet3 pisze:Aguś[/b] wpadłam do Ciebie z ;:196 abyś się nie pogniewała, że troszkę tu dziś posiedziałam a do Ciebie nie zajrzałam. :

ja Cię tam nie kontroluję więc i nie wiem kiedy jesteś a kiedy nie :wink: jedynie ze wpisów czasem, ale fajnie, że znalazłaś czas ;:196
arlet3 pisze:Czekam na rozkwit ślicznego storczyka i ciekawa jestem czy kupiłaś już amarylisa i może coś jeszcze?

storczyk ma coraz większe pączki, a zakup amarylisa zakończony sukcesem ;:108 i "coś jeszcze" też w rączki wpadło ;:224
Stokrotkania pisze:mniodkowa u mnie też ostatnie dwa były w biedro, jednego wzięłam , w sumie poszłam tylko po niego

jak już pisałam u Ciebie chyba - to będziemy sobie porównywać :heja

Krysiu - no cieszę się, że już jesteś z Nami ;:196 Nie wiem czy tak blisko do tej wiosny, dopiero jesień :wink: oby się nasze kwiatki tylko nie pogniewały na nas za taki stan za oknem ;:223
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

No popatrz, a w mojej biedronce nie było ani jednego hiacynta wczoraj. Widać wszyscy poczuli wenę, co by je pędzić. :wink: Albo dla wazonów kupowali, a cebule do kubła. :;230
kohleria
200p
200p

Post »

Miodkowa wcale nie przeczytała mego powiadomienia :shock: ;:223 .
Jeszcze chwila , a wypiszę Ciebie z mego życiorysu. Zapamiętaj, moje posty masz czytać przynajmniej po 5 razy i to wszystkie!!!
:roll:
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

Cześć Agnieszka :wit
znowu nadrabiam zaległości. Wczoraj przeczytałam, że pora na kwitnienie kalanchoe to właśnie zima. W szklarni nakarmione są preparatem co spowalnia ich wzrost ale to działa tylko 2 lata, dlatego u nas w domu zaczynają się po jakimś czasie piąć w górę :roll:
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

...ciekawe co to za 'coś" jeszcze wpadło Ci w rączki oprócz amarylisa :wink: ...
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Monika - a to ciekawostki mi tu zapodałaś ;:132 ja tylko te czerwone kalanchoe mam takie wyrośnięte wzwyż :shock: reszta trzyma się poziomu :;230 ale teraz to ja już kapuję - czerwone mam... od kilku lat, a te pozostałe od... pół roku chyba, no to zagadka rozwikłana ;:196

Teśka - :twisted: a w dziup to ty chcesz??? ;:14 przeczytałam Twój ostatni post, wyskoczył mi jako powiadomienie jak klikałam do wysłania swego posta, jednak po 1-komp, na którym pisałam-zaczął mi okienkami skakać :shock: a po 2-już MUSIAŁAM iść... do pracy bo stali nad głową :oops:
Dzięki za info z tymi tańcami, ale nie wybiorę się, zapowiedziały się z wizytą dwie szwagierki, tydzień nie gadałyśmy to zostanę z nimi i... ;:224 bez tańcowania :wink:

Jagoda - fakt, jak ktoś lubi takie wazoniki to dla samego wazona można było popędzić do B-ki ;:108

Migotka - fotki na weekendzie się pojawią, już u jednej z koleżanek widziałam ten zakup, nawet dzięki niej nazwę poznałam :heja

Zaraz będę pędzić na swoje igły, przez szparę widziałam na dworze ;:3 :heja oby mnie tylko nie poparzyło :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”