Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

Tak myślałam,że kto jak kto,ale Jagódka będzie znała nazwę, to nasza chodząca encyklopedia roslin. ;:138 ;:138 ;:138

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

x-d-a

Post »

Małgosiu, za oknem grudzień (ale cieplutki!), a u Ciebie kolorowa i słoneczna wiosenka!
Miło popatrzeć na takie wiosenne widoczki :lol:
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Bardzo miło popatrzeć na takie widoczki... Od razu cieplej się robi :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Biała tawuła kwitła ci niesamowicie :shock: Chyba więcej kwiatków niż liści. Też ją mam, ładnie kwitła, ale nie aż tak jak u ciebie. Jeszcze raz powiem: cudna :D
X_Ro-a

Post »

Wyjątkowo podoba mi się okrągła rabata z kamieniami, pozwoliłam sobie ściągnąć zdjęcie i pewnie wiosną u mnie taka zagości.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorowo.U nas zaczęło trochę padać i niech tak siąpi przez człą noc,deszcz bardzo potrzebny.
Jutro chę jechac do brico po kratki do pnączy,bo jest wyprzedaż,a te wiatry wyrwały mi 2 mniejsze i połamały się.Teraz chcę kupić 2 sztuki 180x180,myślę,że jeszcze będą,bo widziałam tydzień temu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Małgosiu :wit super rabata ...a u mnie sucho i sucho...a w nocki przymrozki... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Niesamowita ta tawuła.
bardzo mi się podoba, ale u mnie nie ma już dla niej miejsca. :(
Współczuję kłopotów z sunią. Mój Flesz wychowany w domu, ale budzi mnie często rano. A szczególnie koło 6. Jest przyzwyczajony, że o tej godzinie wstaję do pracy i zaraz go wypuszczam.
Także w weekendy też mam pobudki, ale ja jestem taki ranny śpioch, że zaraz wracam do łóżka i śpię jeszcze 2,3 godzinki
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu,u mnie w tej chwili własnie leje pierwszy raz od niepamietnych czasów.Niech pada,deszcz potrzebny,ale przy tym bardzo mocno wieje.
Gosiu,znajdziesz miejsce,nie watpie w to,tylko pojedziemy do Szmita, na pewno oczeta ci się zaszklą na jej widok.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U nas też pada, nie będę miała wyrzutów sumienia, że nie podlałam, my od początku listopada nie mamy wody na działkach, a do potoku nie bardzo miał kto wchodzić. Schodki mamy zrobione, nabieramy tylko wiadra do muszli. W potoku tak mało wody, że nabierało się garnuszkiem.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystko zrbiło sie pomylone w tym kraju.Latem kiedy powinno byc pieknie to padało i rosliny gniły,a potem do skrajności i susza.
Wziełam się na sposób z moja Tosieńką.Zamykam na noc drzwi od sypialni i jak któres z nas słyszy dreptanie wtedy przymusowe wstawanie i wypuszczanie jej,a przy okazji i Melci.Jak na razie działa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witam niedzielnie Gosiu :)
u mnie nie pada w ogóle, od wczoraj sami podlewamy... po niektórych roślinach widać skutki suszy, a że temperatury na to pozwalają, to zdecydowałam się na uruchomienie podlewania...
Gosiu, czy wiosną też będziesz sadzić tyle donic z jednorocznymi czy trochę ograniczysz? ja na pewno zmniejszę ilości, chociażby rezygnując ze skrzynek na parapetach... chcę się bardziej skupić na różach.
Już się nie mogę doczekać wiosennej wyprawy do Szmita - będziesz oczywiście? :)
Miłej niedzieli! ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aguś.Ogladam Maję w ogrodzie i w miedzyczasie piszę.Do Szita wybieram się jak nic nie stanie na przeszkodzie.M jest już na miejscu i tylko bedzie zależało czy na ten dzień dostanie wolne.mUSZĘ byc,bo potrzebne są mi trawy,których tu w okolicach nigdzie nie ma.,Mąż koleżanki,z którymi byłam ostatnio u Szmita miał wylew,zobaczymy jak to będzie ,bo jestem im winna wyjazd rewanzowy.Miejmy nadzieje,że wszystko się ułoży dobrze,tym bardziej,że od 2 lat biedny zmaga się z nowotworem.
Co do doniczkowych to w tej chwili mówię nie 60 doniczkom,ale jak patrzę na te petunie to już mam obawy czy dotrzymam słowa.Tym bardziej,że dostałam ponad 20 cebul begonii od ciotki z cmentarza i balkonu.Miała kupowane z siewu na rynku,ale przez sezon wytworzyły piękne cebule i mam nadzieję,że coś z nich będzie.Od lutego zacznę odwiedzać nasz sklep ogrodniczy i nie wiem czy na tych 30 paru cebulach begonii poprzestanę jak zobaczę jakieś nowości.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu dodatkowe 20 cebul begonii :shock: .....ależ będzie się działo......pamiętam twoje piękności, a tu tak niesamowicie wzbogacona kolekcja.....widzę, ze chyba wcale liczba donic się nie zmniejszy 8-) :lol:
Ja też muszę sobie posadzić choć kilka begonii....kiedyś sadziłam, później przestałam, bo u mnie kiepsko z półcieniem....ale przez twoje cudeńka znów nabrałam strasznej ochoty, żeby je mieć.....są naprawdę przepiękne, a twoje to były wyjątkowe okazy ;:138
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agus,sadz ,bo one sa naprawdę prawie bezobsługowe.W lutym jak sadzę daję pod cebulkę troszkę osmocoty,potem jak przesadzam w wiekszą doniczkę też i to w zasadzie wszystko na cały sezon oprócz podlewaniaWróciłam do zdjęć z 2 grudnia rok temu i było tak...

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”