Marpy kwiatki i rabatki cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.3

Post »

Elu jak miło ,że przyszłaś do mnie ! Bardzo się cieszę! ;:168
U mnie nie było ;:185 za dużych strat po zimie ;:180 Coś tam wypadło ale to raczej z " drobnicy"ważniejsze rośliny przetrwały. ;:108
Popadało niedawno zdrowo ale do 16 byłam na działce i powalczyłam z chwaściorami... ;:173

Agnieszko - krzewuszkę i tawułę japońską po kwitnieniu M przycina co roku.Mam je posadzone przed działką na trawniku przy głównej drodze bo na takie duże krzaki szkoda mi miejsca.. ;:224

mój dzisiejszy CD...

perukowiec sąsiada przepięknie kwitnie
Obrazek
różyczka nn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dzisiaj wykopałam sobie przy drodze taką piękną roślinkę :tan myślę ,że to żmijowca ktoś wyrzucił z działki i zakopał na łące przy drodze...wyglądał bardzo ładnie krzaczek dość spory, nic o nim nie wiem czy ktoś go ma u siebie ?

Obrazek

Obrazek
i łączka krwawnikowa :)
Obrazek
cdn...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Bardzo piękne kwiaty.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Maryniu zaglądnęłabym częściej, ale wiesz ile teraz jest do zrobienia, zwłaszcza po takiej zimie....do typowych prac doszło zapełnianie pustych miejsc, a u mnie jest ich całkiem sporo, bo sporo roślin mi wymarzło ;:145
Masz szczęście, że zima przeszła łagodnie przez Twój ogród, u mnie mrozy dochodziły do -30 stopni przy braku śniegu :roll:

Ślicznie masz teraz w ogrodzie...co tak pięknie kwitnie na różowo razem z białym dzwonkiem brzoskwiniolistnym ?
Cudna kompozycja....ta na ostatnim zdjęciu też robi wrażenie ;:215

Mój perukowiec też kwitnie, ale jeszcze nie wytworzył tych kosmatych peruczek....czekam na taki widok :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Popadało w nocy-wreszcie :D Kończę śniadanie i lecę do ogrodu, bo chwasty będą dziś wychodzić aż miło.
Moja Iceberg nie przeżyła zimy :( Miałam ją 7 lat.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

:wit ...jestem Maryniu z rewizytą . Gęsto , buszowo , by nie powiedzieć niczym w dżunglii ;:138 . Masz wiele roślin i ogród wydaje się już dojrzały - wnioskuję po krzewach i drzewach ;:108 . Ostróżki ...ech ..mam tylko zwykłe , jednoroczne , które przywiał wiatr :tan .
Firletka chalcedońska z dzwonkiem brzoskwiniolistnym tworzą wspaniały duet kolorystyczny ;:224 . Raz ją zaprosiłam i tak już została ...sieje się , a mrówki dokończą dzieła , bo znalazła się w odległości 10 metrów od matecznej .

Ciekawie masz rozłożenie ścieżek i rabat ...to lubię ...wstęgi wijących się kolorów , nawzajem się przenikających ;:215 .
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aza - cieszę się,że wpadłaś do mnie ;:168 ;:180
Elu - u mnie też spiętrzenie prac ogrodowych,których nigdy nie brakuje przecież ;:173 ale ostatnie deszczowe dni uniemożliwiają pobyt na działce a chwaściory atakują ze zdwojoną siłą...Ciężko będzie teraz dać im radę :?
A roślinka o którą pytasz to królująca u mnie wszędzie ulubiona silene - lepnica :)
Ewuś ;:168 u mnie na dzień dzisiejszy deszczu mamy w nadmiarze..na razie nie pada ale prognoza mówi co innego... ;:131 Musisz postarać się o nową Iceberg bo to piękna róża a ze stratami ;:174 musimy się w życiu cały czas godzić...
Jagodko - miło Cię powitać! :wit .Ostróżki są piękne i warto je mieć ;:108 w swoim ogrodzie.A u mnie faktycznie buszowato pomału nie ma miejsca na kolejne rośliny a ja uwielbiam nowości w moim ogódku... ;:7
A z dzwonkiem brzoskwiniolistnym w duecie lepnica... ;:108

Mam nadzieję,że moje kłopoty z ;:101 się już skończyły i parę zaległych fotek wrzucę . Dziękuję ;:204 .

mój CD...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Maryniu, piękne masz rośliny.
Ten kwitnący kwasolub niesamowity :shock: - w pierwszej chwili myślałam, że to jakiś wielgachny goździk :wink:. Co to? Rh? :oops:
Bardzo podobają mi się krwawniki - sama chcę je wysiać na rozsadniku (miałam to robić dziś, ale leje jak z cebra :roll: ).
Perukowiec sąsiada wspaniały, fantastycznie mieć takie rośliny choćby za płotem, i tak cieszą oko :wink: .

Gratuluję ;:167 ;:196 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, u Ciebie zawsze można nacieszyć oczy niezwykłą obfitością kwitnień, mnogością kolorów, dorodnością roślin. Ależ masz cudowne astilbe!
Gratulacje z okazji zasłużonego serduszka ;:167
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:167 ;:88 ;:111 ;:1 ;:79
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ale piekna burza kwiatów u ciebie.Czy ten krwawnik masz odmianowy,bo moje zamawiane 2 w tym roku w ogóle gdzieś wcięło,a przy tarasie mam chyba jakiś chwastowy i widzę,że ma pąki.Nie wiem czy to sie wyrywa czy ozdobą jest?
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję Maryniu za wyjaśnienie, nie mam takiej rośliny, czy długo kwitnie Twoja lepnica?
Ależ cudnie Ci kwitnie kalmia, wprost oczu nie można oderwać, zachwycająca jest :shock:
W ogóle wszystko rośnie u Ciebie wyjątkowo bujnie i zdrowo ;:224 ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko - dziękuję ;:168 kwasolub to kalmia szerokolistna , w zbliżeniu wyglądają jej kwiatostany jak u goździków brodatych ;:173 ale są dużo większe.
Krwawniki ładnie wyglądają na naturalistycznych rabatach .Też kupiłam kapersowy pomarańczowy ale pewnie nie zakwitnie chociaż powoli się rozrasta .Swego czasu siałam mieszankę ale nic z tego nie wyszło...może Tobie się powiedzie . ;:131

Aguniu - dziękuję ;:168 .Astilbe mam od zawsze .. i bardzo lubię jak kwitną! Wypełniają cieniste miejsca i niektóre pachną cudownie... :)

Małgocha - witaj !Moje krwawniki chyba są pospolite z łąki .. widziałam u koleżanki i spodobały mi się jako towarzystwo
na moją łączkę i przytargałam od niej do siebie ...o pochodzenie nie pytałam... ;:173 .Swoim chwastowym jak piszesz pozwól rozwinąć kwiatostany i wtedy ocenisz czy są dla Ciebie ozdobą .Czasem to co dla jednych jest ozdobą dla innych nią nie jest... ;:108 . Zależy jeszcze od miejsca nasadzenia , charakteru rabaty.... Może przeniesiesz je w inne miejsce gdzie bedą lepiej pasować.Cierpliwości ! Dobrze wyglądają w towarzystwie traw . Właśnie mam zamiar swoje przesadzić trawom do towarzystwa. :)

Ellu - miło mi,że Ci się u mnie " widzi" ;:168 .Lepnica kwitnie w zasadzie całe lato gdzieś się pokazują jej kwiatki...mogę dla Ciebie zebrać nasiona... ;:173

MÓJ CD...[

Obrazek

Obrazek

jeszcze krwawnik :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn.. :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Widzi mi się, i to jeszcze jak....tak piękny ogród ogląda się z wielką przyjemnością ;:215

Na nasionka jestem chętna, tym bardziej, że ta roślinka tak długo kwitnie...takie lubię najbardziej i ten kolorek też do mnie przemawia :D

Bardzo Ci dziękuje Maryniu ;:196 .....może i ja będę mogła Ci się jakoś za nie zrewanżować :?:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu zapisałam i dam znać jak będzie pora ! ;:100

U mnie dalej słota ;:47 już się znudziło...wczoraj chwilę na działce i już pada,moment i woda stoi na rabatach już tego deszczu dosyć mam! ;:222 A trawska wszelakie to tak porosły,że nie wiadomo będzie w co ręce włożyć !Chociaż niektórym roślinom widocznie sprzyjają deszcze !Zrobił się prawdziwy gąszcz na działce! Pięknie rośną M-owe
warzywka tylko truskawkom nie sprzyja , mamy niewiele a i tak niewiele się skorzysta :? Trzeba kupić a to wiadomo.. dopiero opryskiwane bo to na sprzedaż... ;:131

mój CD...
najpierw róże
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
i inne takie
Obrazek
mimo deszczy piwonie nawet się trzymają ale nie wszystkie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
cdn..
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Różyce przepiękne :tan i hosty pod drzewem , a ostrózki mnie powaliły na kolana ...cód , malina ...przydały by się w bieli , do rozjaśnienia ciemnych zakątków .
Maryniu...jak nazywa się róża z pierwszej i czwartej fotki ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”