Ogródek chatte - cz. 11, druga część lata i jesień ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek chatte - cz. 11, druga część lata i jesień ...

Post »

Izuniu dzięki bardzo za tak szybką odpowiedź ;:196 . Estragon mam (od Ciebie oczywiście) ale to wiem, hyzop to nie jest bo sprawdziłam w necie jak wygląda. Pozostaje: zrobić wiosna zdjęcia i wkleić albo przyjechać wiosną do Ciebie. Ciekawe co wcześniej zdążę zrobić?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu, oczywiście, że kwitnie z miłości do Ciebie! :D Chyba wszyscy wiedzą, że rosliny odwzajemniają naszą miłość ;)

Asiulek, na pewno dałam Ci hyzop. Zdjęcia w necie bywaja różne, czasem bardzo mylące.
Jak będę miała więcej czasu, to wyslę Ci na pw moje zdjęcia hyzopu i sobie porównasz.
Wiosną i tak do mnie przyjedziesz (obiecałaś!), to poczekaj troche na te zdjęcia na pw ;) :D
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Oczywiście, że przyjadę :tan . A na zdjęcia poczekam, nie ma żadnego problemu. Nie spieszy mi się, chciałam to już na przyszły rok wiedzieć ;:224
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Asiulku, ;:196 Jeszcze z tydzień może i powinnam już się uporać z nawałem prac, co pozwoli na swobodniejsze dysponowanie czasem. Myslę, że do dwóch tygodni powinnam te zdjęcia wyszperać. Gdybym jednak zapomniała, a może się to zdarzyć, kiedy człowieka dopada SKS, to sie upomnij, dobrze?

Padam już na twarz, więc zostawiam kilka fotek na dobranoc i spadam do łóżeczka.

Przedostatnie róże ;)

Victor Verdier

Obrazek

Chopin

Obrazek

Flora Danica

Obrazek

parkowa NN

Obrazek

i trójsklepka, która uległa już przymrozkom ...

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Florę mam zamówioną czy jesteś z niej zadowolona a moja trójsklepka gdzieś wywędrowała jak robiłam miejsce na grila i teraz nie wiem gdzie ją mam . Może na wiosnę znów sie pojawi kto wie . Różyczki pokazują ostatnie kwiaty ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Różyczkowe ostatki - piękne :!:
Ściółkowanie nierozłożonym kompostem powiadasz :?: A ja robię wszystko, by go ukryć, bo szpeci rabaty :roll: Nierozłożone resztki roślin nie są zbyt ładne.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jadzieńko, ja jestem bardzo zadowolona z Flory D. Kwiaty ma w przepięknym kolorze i kwitnie praktycznie cały sezon. Trochę choruje, ale w porównaniu z innymi, to i tak bardzo zdrowa. A takich całkiem zdrowych róż, to oprócz Friesii, u mnie właściwie nie ma :?
Gdyby się Twoja trójsklepka nie znalazła, ro mogę się z Tobą podzielić swoją :D

Jacku, tak czytałam, ale zgadzam sie z Tobą, to nie wygląda zbyt dobrze. Próbowałam, ale ponieważ mi sie nie podobało, zrezygnowałam z takiej ściółki :lol: Już lepsza trawa :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IZULKO masz święta rację co do Fresji . Jej nic nie rusza i nie wiem dlaczego ,ale bardzo mnie cieszy ten fakt . Na nią nawet skoczki nie nalatują to jest mocna róża i zdrowiutka u mnie nr. 1 . Jestem ciekawa czy też będę z niej zadowolona ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Izuniu widzę że dzielisz nasionka a ja przyjadę do Ciebie po jedną sadzonkę tego pomarańczowego Kosmosu jak Ci wzejdą bo szalenie nie lubię siać, kupiłam w tym roku pełny Kosmos i nawet nie otwarłam by zobaczyć nasionka.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izka to już nie mój kosmos tylko Twój ... ;:108 a za nasionka dziękuję,mam tyle nasion ,które dostałam na wiosnę ,a nie wysiałam... znowu będę miała dylemat ,z czego zrezygnować... :roll:
Kwiaty ostatnie ale dorodne ...listopad się zbliża ,a nasze co poniektóre róże jeszcze kwitną...nie możemy narzekać...
Szkoda mi tylko dalii,bo miały jeszcze sporo pąków ,a pierwsze przymrozki całkowicie je zwarzyły :cry:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Przy trójsklepce obiektyw uparł się ( jak zwykle)) na liściach. Można spróbować z tym obiektywem jak z kotem - zwrócić uwagę ruszając palcem obiekt, na który uwaga winna być zwrócona...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuniu ostatnie jesienne róże wspaniałe....u mnie już prawie wszystkie zmrożone...jedynie Nina Weibull daje radę.....
mój ogródek jest kolorowy tylko dzięki Tobie ;:196 .....wciąż pięknie kwitną chryzantemki :D
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Izuś, jeszcze Chopin Ci kwitnie. U mnie już poszedł spać.Liście ma zdrowe. Uwielbiam go. Wsadziłam koło niego patyczek i dziś zobaczyłam śliczne listeczki ;:138 Cieszę się bardzo z niego. U mnie jeszcze kwitnie New Dau, czerwona nn i Ch.Austin. Dziś dostałam od sąsiada krzaczor pomarańczowej róży :tan .Wykopywał ją szpadlem i trochę poucinał korzenie. Zobaczymy jak u mnie się sprawi. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jadziulek, będziesz zadowolona, nie może być inaczej! :D
A Friesia to jakaś wyjątkowa róża. Trochę u mnie mizerna, bo ją mrówki latem podkopały , ale mam nadzieję, że w przyszłym roku wyrośnie :D

Danusiu, zawsze wysiewam więcej niż potrzebuję, bo się boję, że nie wszystkie nasiona wzejdą i potem cierpię na nadmiar siewek. Wykombinowałam więc sprytnie, że - ponieważ kosmos bardzo dobrze wschodzi - wysieję tylko 2 nasionka, a Ty mi burzysz ten genialny plan :;230
Oczywiście dla Ciebie wysieję kilka nasion więcej ;:196

Nelka, mój ci on, ale wyszedł z Twojego ogrodu :D Jak nie chcesz nasion, to Ci gotowca przywiozę ;) Od Ciebie też siewkę dostałam :D
Moje róże już resztkami gonią, ale Twoje widziałam, całymi bukietami jeszcze kwitna!
Dalie niestety należą do wrażliwców, jak zresztą większość jednorocznych.

Izulki, mój obiektyw jest w komórce ... Palcem to ja go sobie mogę najwyżej zasłonić :;230
Trójsklepka nigdy nie chciała mi sie dać porządnie sfotografować, ale jeszcze zobaczymy ;)
W przyszłym roku :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aguś, sama jestem zdziwiona, że jeszcze mi róże nie zmarzły. Może to dzięki deszczom, które padały, zanim nadeszły przymrozki? ...
Twój ogród jest kolorowy nie tylko dzięki mnie ( a kolorowe zurawki?) ale cieszę się bardzo, że się do tego przyczyniłam ;:196

Tosiu,mój Chopin trochę choruje cały sezon, ale wciąż próbuje rozwijać kwiaty. Z jednymi mu się to udaje, inne obrywam jako podgniłe pąki :roll: Ale w przyszłym roku wezmę się za niego, bo też go lubię :D
Przy wykopywaniu starszych róż uszkodzenie korzeni jest nieuniknione, ale to nic nie szkodzi.
Dobrze posadzona róża odbuduje je szybko :D
;:196

Kochani, nie pisze ostatnio wiele i chyba będę jeszcze mniej, bo mi prawa dłoń drętwieje :?
Wybaczcie! Jak przesadzę ostatnie róże, to sobie zrobie małą labę. Wtedy ręka powinna dojść do siebie i znów będę mogła pisać normalnie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”