Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

Śliczne żonkile.. ;:138 . Życzę zdrówka. :wit
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit Zeniu ciesze się, ze przypadły Ci one do gustu, a z tym zdrówkiem dziekuje ;:196 -juz jest trochu lepiej :)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

W mój gust tez trafiły ;:224 ;:224 W sklepach kilka gatunków , u Ciebie dziesiątki, ja mam tylko 5. Choroba ,,narcyzowa'' tylko lekko mnie tknęła ;:7 Jak Twoja grypa, pogoniłaś już choróbsko :pogon Życzę dużo zdrowia , święta blisko ;:136
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja uwielbiam te białe zwykłe narcyzy, które wszyscy znamy z dzieciństwa - ze względu na zapach.
Elizko, czy te odmianowe kolorowe też pachną, albo chociaż niektóre z nich?
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Także jestem wielbicielką narcyzów, głównie dlatego że są mniej wymagające od tulipanów. Elizo wypoczywaj ;:41 i pij dużo gorących napojów, a przejdzie Ci choroba lżej. Nie wiem czy czytałaś wątek o zdrowiu podjęty przez Lady-r ?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=9&t=17188
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Kurcze nie bylo mnie pare dni i takich zaległosci sie narobilo w ogrodach innych, ze nie wiem kiedy to przeczytam :D, ale te pare dni miałam wycięte z życiorysu... sprzatanie a miedzy czasie poprawiać musiałam swoja prace mgr. :evil: zreszta w najblizszych dniach jeszcze pieczenie plackow mnie czeka, bo mamuska z tata w kuchni cala reszte robia.

tade k miło mi że moje narcyzki i w Twoj gust trafiły :tan hehe mam nadzieje ze ta choroba narcyzowa jednak rozwinie sie bardziej :heja a chorubsko... funkcjonuje juz normalnie, aczkolwiek katarzysko jeszcze zostało :? a za zyczonka dziekuje ;:196

MaGorzatka mnie to tam wszystkie sie one podobaja, choc w sumie te pelne najbardziej :tan hmm czy te odmianowe pachna?? ehh to mnie zabiłaś tym pytaniem :oops: wiesz, szczerze powiedziawszy nie pamietam juz czy kicalam przy kazdym, pamietam ze na pewno pachnie ten Actea - przy nim nawet kicać nie trzeba bylo i wtykac nochala bo na odleglosc pachniało, a reszta to wydaje mi sie ze ma taki delikatny zapach, ale na wiosne wyniucham wszystkie aby ocenić :;230

Bufo-bufo narcyzy o tyle sa lepsze od tulipanow ze nic ich nie zje w porownaniu z tulipanami bo sa trujace :tan ale z tymi wymogami to poki co nie osądzam ktore sa lepsze, bo kwitły mi pierwszy sezon dopiero, ale np jak przechowywalam tulipany i narcyzy przez lato to dosc sporo narcyców mi pogniło i wyschło a tulipanom nic nie było... Nie wiem czym to spowodowane było, moze dlatego ze na strychu gdzie byly przechowywane było bardzo duszno w lato i sie zaparzyły?? bladego pojecia nie mam, w kazdym razie na rok nastepny na pewno na strychu juz nie wyladuja.
Dziekuje - chorubsko juz mineło, a zawsze przy grypsku pije duzo herbaty gorącej z cytrynką :)
A jeśli chodzi o ten watek, to tak poczatkowe strony poczytalam... i powiem tyle ze jeśli chodzi o fachowosc lekarzy to mozna tylko rece załamać. Ja od urodzenia mam ciezka astme i alergie na duuuzo rzeczy, w wieku 16 lat rente pobieralam, ale odkad ZUS przejął dowództwo to mi ja odebrano, choc i tak do tej pory mam II stopien niepełnosprawnosci. I tak do 12 roku zycia nikt nie wiedział co mi jest, jak opuchłam to wygladalam jak potwór, do tego całe ciało bylo w duuzych plamach pokrzywki co wiadomo strasznie swędzi - tak jak przy poparzeniu sie pokrzywa, no i dusznosci... a pogotowie jak przyjeżdzało codziennie, nawet i czasem 2 razy dnia to za kazdym razem przepisywali nowe leki, ktore w gruncie rzeczy nie pomagały a rodzice duuuzo pieniazkow na nie tracili. Noo a mama potem od kogos obcego pamietam dowiedziala sie, ze jest jedna Pani doktor w Zabrzu ktora moze pomoc, i wtedy juz porzadnie sie mna zajeto w tym szpitalu ze jakos wyszlam na prosta, choc problemy do konca zycia miec juz będę. Achh moglabym duuuzo pisac na ten temat ale szkoda nerwow- wiadomo jak to jest z nasza służba zdrowia :(

-- 21 gru 2011, o 22:12 --

Fortissimo - na zywo ma bardzo duze kwiaty
Obrazek
Ice king - pierw żółty a potem robi sie biały
Obrazek Obrazek
Bridal crown
Obrazek
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

nic tylko podziwiać :)
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

roots23 mam nadzieje ze to podziwianie Ci sie nie znudzi :lol:

Kolejne narcyzki...

Carlton
Obrazek

Lemon glow
Obrazek

Dick Wilden
Obrazek

Tahiti
Obrazek

cassata
Obrazek
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

full house
Obrazek

wave
Obrazek

trilune
Obrazek

van sion

Obrazek

I to juz wszystkie odmiany jakie mam u siebie :D

i widoczek na cala rabatke, choc posialam gdzies zdjecia gdzie były one w pelni kwitnienia ;:223
Obrazek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Elu , nie miałem pojęcia , że jest tak wiele odmian. Tylko gama kolorów niezbyt bogata , żółte i białe przeważają . Gdyby tak czerwone z białą trąbką ;:224 ;:224 Czarnej róży to pewnie nie wyhodują , ale takiego narcyza , kto wie :?: :?:
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Jeju Elizo jak ja zaczynam tęsknić do wiosny .u ciebie tyle pięknych narcyzów u mnie takie pospolite i tylko kilka ,ale mam nadziej ,że się rozmnożą
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Piękna kolekcja narcyzów. Ja też w tym roku dokupiłam co nieco :lol: są trwalsze od tulipanów i dłużej kwitną ale i tak dokupiłam więcej tulipanów bo mam do nich niesamowitą słabość ;:138
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Elizo nie mogę się napatrzeć na cudne narcyze, masz ich tak wiele i to różnych odmian, niektóre widzę po raz pierwszy. ;:138 :D
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Elizo pospacerowałam po Twoim ogrodzie i jestem oszołomiona hurtowymi ilościami kwitnących cebulowych. Najbardziej zachwyciły mnie lilie, tulipany i narcyzy. Wyobrażam sobie, co będzie u Ciebie na wiosnę, jak wszystko się rozrośnie i zakwitnie. Będę zaglądać.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Tadku ja jeszcze w zeszłym roku też nie wiedzialam ze jest tyle odmian, i jak by nie bylo jest ich jeszcze wiecej... a kolorki... no w sumie juz pojawiaja sie różowe, mocne pomarancze, noo ale taki czerwony z białym... ciekawie by wygladal w polskich barwach :tan
Moze i wyhoduja takie, ale czy za naszych czasow?

czesc Andrzejku bardzo dawno Cie u mnie nie bylo :P witam serdecznie. Ojjj uwierz... nie tylko Ty tesknisz za ta wiosna, sama czekam na nia z utesknieniem - naprawde :!: , ale jak by nie bylo jeszcze 3 miesiace :tan o ile ta zima nam sie nie wydłuży do kwiatnia a juz nie mowiac do maja :x ( choc taka jak jest teraz moze byc) :;230 .
Cieszę sie, że podobaja Ci sie one..., jak masz jakies pospolite a chciałbys jakies inne to odezwij sie jakos w lipcu do mnie, wtedy będę wykopywac swoje, moze cos sie dla Ciebie znajdzie.

Szyszunia witam na mych cebulowych włosciach :lol: Miło mi, że sie ona podoba :tan ja w tym roku tez dokupowalam narcyzy spora ilosc i z tulipanami tez zaszalalam bo az 2 tysiaki :lol: nie moge sie doczekac widoku ich kwitnienia o ile nornice nie zrobia sobie stolówki z nich przez zime, a na pewno u mnie grasuja ;:223 a czy narcyzy sa trwalsze... chyba to tez zalezy od odmiany, odmiany narcyzow jak i tulipanow :D

Irena37 zapraszam na to patrzenie w takim razie jeszcze na wiosne skoro sie podobaja :tan, w przyszłym roku moze jakies inne odmiany sie dokupi jak finanse na to pozwola :)

slila1 witam u mnie :wit licze na to ze na wiosne beda jeszcze ladniejsze widoki niz w tym roku, bo zostało ich trochu wiecej posadzonych, wiec skoro podobaja Ci sie lilie, tulipki - to beda nowe odmiany wiosna (mam taka nadzieje, bo wiadomo jak to jest po zakwitnieciu), bo narcyzow bedzie wiecej ale te odmiany juz mialam u siebie.
Oczywiscie zapraszam serdecznie w odwiedziny i to czeste :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”