Grażynko bardzo szybko i pięknie zaprojektowałaś ogród śledzę Cie przecież od początku
a raczej od pierwszego węża,na mina pomyślę w przyszłym roku też mi się podoba
bardzo mi się to miejsce podoba, to jukki? też bym chciała żeby tak rosły, u mnie kępy wyrosły wielkie i wcale nie wyglądają fajnie, kiedy je przesadzasz? wiosną czy jesienią? czy po kwitnieniu wycinasz? Grażynko rabaty masz piękne A jak maluszek, pewnie już podrósł
Piękna jesień dotarła do Twojego ogrodu . Ładnie wyglądają rabaty obłożone kamieniami .Na jednym ze zdjęć widać za ogrodem duży obszar nie zagospodarowanej łąki , czy ogród będzie się rozrastał.
Grażynko, widoki iście nie październikowe Pięknie się prezentuje Twój ogród o tej porze
Czyli dobrze wyczułem, że to wiesiołek Mój już dawno przekwitł, dlatego nie byłem pewny. Ja mam odmianę 'Pink Peticoats' (listki z czerwonymi plamkami).
Kamyki, kamyczki, kamulce! Strasznie mi się podoba oprawa dla roslin z kamieni...A Ty umiesz komponować nie tylko rośliny, ale i kamienie, naprawdę slicznie to wszystko razem wygląda!
Czy liliowcowe sadzonki łodygowe już się ukorzeniają? Ja w ten sposób rozmnażałam kiedyś liliowce, jak miałam małe kępy, bez żadnego problemu...
Wije się, wije ten wężowy ogródek i to jak pięknie.
Coraz bardziej dojrzewa i pięknieje.
Szkoda, że to już koniec sezonu, bo pewno wdrożyłabyś w życie nowe pomysły.
artam pisze:
Czy liliowcowe sadzonki łodygowe już się ukorzeniają? Ja w ten sposób rozmnażałam kiedyś liliowce, jak miałam małe kępy, bez żadnego problemu...
Czasu a owszem nie mam prawie wcale, ale jak widać zawsze chwilkę się znajdzie. U Ciebie nadal pięknie. Widzę, że i zimą też będzie piękny wzór w ogrodzie. Ja z kolei przynajmniej mam czas na dozbieranie pomysłów. Dziś ciąg dalszy prac porządkowych. Tulipany - może w końcu zdołam je posadzić,i tak pójdą chwilowo w tymczasowe lokum. Poprzesadzam je razem z tymi, co są w ziemi za rok, jak pokażą swoje siedziby.