Pod gruszą...
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Pod gruszą...
A w zamian roślinek możesz nakupić

- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Taki nałóg kupowania roślinek to lepszy nałóg niż inne... ;)
A co do tartaku to dobra sprawa... Jakieś obrzynki może dadzą...Można poczarować..
A co do tartaku to dobra sprawa... Jakieś obrzynki może dadzą...Można poczarować..
- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Janneke, ja mam wysypaną rabatę różaną trocinami z tartaku właśnie. Nie byłam pewna czy róże zniosą dobrze sąsiedztwo kory, więc wysypaliśmy z mężem trociny. Moje obawy co do spułukiwania przez deszcz też się nie sprawdziły. Trociny naciągają wodę i stają się dosyć ciężkie. I chyba dlatego nie spływają 

Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Dzięki za rady kochane
Dzisiaj po południu byliśmy z eMem w terenie na spacerku na naszych koniach.
Pogoda cudna, słońce i wszystko w około cudnie kwitnie
Właśnie upiekłam murzynka i jutro, skoro świt, jedziemy na wieś. Wypijcie rano kawkę w moim imieniu, a ja wieczorem zdam relację, co się u nas w siedlisku zmieniło

Dzisiaj po południu byliśmy z eMem w terenie na spacerku na naszych koniach.
Pogoda cudna, słońce i wszystko w około cudnie kwitnie

Właśnie upiekłam murzynka i jutro, skoro świt, jedziemy na wieś. Wypijcie rano kawkę w moim imieniu, a ja wieczorem zdam relację, co się u nas w siedlisku zmieniło

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę że prace remontowe posuwają się do przodu i bardzo dobrze. Na rabatkach też jest postęp, roślinki się rozrastają i róże będą kwitły, takie widoki to miód na serce dla ogrodnika. 

- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
To ja
i za cIebie kochana wypiję
a ty wieczorkiem za mnie cos mocniejszego

- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Ja też z
żeby mi się lepiej czytało i zrozumiało. Bo po jednym dniu w ogrodzie nie mogę nadrobić zaległości na forum, tyle się u Was dzieje.

- gatita
- 500p
- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Kontakt:
To życzymy udanego weekendu i czekamy na fotki 

Takiej to dobrze ,chociaż zdjęcia wrzuci to sobie pomarzymy.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzień dobry
Wczoraj wróciliśmy późno i już nie miałam siły siąść do komputera, ale powiem Wam, że się za Wami stęskniłam
Wyjechaliśmy stosunkowo wcześnie, bo po drodze chcieliśmy jeszcze zobaczyć ziemię, którą miał nam przywieść znajomy facet. Po wykopanym szambie część łąki wygląda jak krajobraz księżycowy i teraz trzeba glinę wyrównać i wysypać to ziemią, żeby trawa mogła zarosnąć. Okazało się, że ziemia to żadna rewelacja, myślę, że to z jakiejś pieczarkarni, ale na trawę się nada.
A tak w ogóle, to mamy wstawione już dwa okna
Hurra

Oczywiście zaraz chciałam się zabrać za rabatkę przed domem, ale pan Darek ostudził moje zapały, bo jeszcze muszą te okna wykończyć i sporo jeszcze połażą przed domem, więc obeszłam się smakiem. Część moich kwiatków dalej więc tkwi w doniczkach...
Za to wymyśliłam, że nie ograniczę się do klombu przed domem i zaanektuję jeszcze część trawy z boku, o tutaj. Co Wy na to?

Będzie więcej miejsca na kwiaty, a i eM nie będzie musiał tyle kosić
Co do eMa, to wczoraj chciałam go udusić gołymi ręcami
W ferworze koszenia, nie zauważył
parzydła leśnego i mi je do połowy skosił... Najpier nie chciało się przyjąć, później ściął je majowy mróz, a teraz, kiedy pięknie odbiło, dostało kosiarką po głowie....
Obawiając się o resztę moich krzaczków, szczegolnie o malutkiego pięciornika, cały dzieć usuwałam darń wokół nich i wysypywałam ziemią, bo kory jeszcze nie kupilam...
Teraz krzaczki są bardziej widoczne i mam nadzieję, ze żaden nie będzie już skrócony o głowę
Wkleję jeszcze obiecane zdjęcia moich nabytków z środy, które nie są korą
Forsycja Golden Times

Ostrokrzew Blue Angel

Uff, na razie tyle, lece do Was w odwiedziny, bo mam duuuże zaległości

Wczoraj wróciliśmy późno i już nie miałam siły siąść do komputera, ale powiem Wam, że się za Wami stęskniłam

Wyjechaliśmy stosunkowo wcześnie, bo po drodze chcieliśmy jeszcze zobaczyć ziemię, którą miał nam przywieść znajomy facet. Po wykopanym szambie część łąki wygląda jak krajobraz księżycowy i teraz trzeba glinę wyrównać i wysypać to ziemią, żeby trawa mogła zarosnąć. Okazało się, że ziemia to żadna rewelacja, myślę, że to z jakiejś pieczarkarni, ale na trawę się nada.
A tak w ogóle, to mamy wstawione już dwa okna

Oczywiście zaraz chciałam się zabrać za rabatkę przed domem, ale pan Darek ostudził moje zapały, bo jeszcze muszą te okna wykończyć i sporo jeszcze połażą przed domem, więc obeszłam się smakiem. Część moich kwiatków dalej więc tkwi w doniczkach...
Za to wymyśliłam, że nie ograniczę się do klombu przed domem i zaanektuję jeszcze część trawy z boku, o tutaj. Co Wy na to?

Będzie więcej miejsca na kwiaty, a i eM nie będzie musiał tyle kosić

Co do eMa, to wczoraj chciałam go udusić gołymi ręcami

Obawiając się o resztę moich krzaczków, szczegolnie o malutkiego pięciornika, cały dzieć usuwałam darń wokół nich i wysypywałam ziemią, bo kory jeszcze nie kupilam...

Teraz krzaczki są bardziej widoczne i mam nadzieję, ze żaden nie będzie już skrócony o głowę

Wkleję jeszcze obiecane zdjęcia moich nabytków z środy, które nie są korą

Forsycja Golden Times

Ostrokrzew Blue Angel

Uff, na razie tyle, lece do Was w odwiedziny, bo mam duuuże zaległości

- gawronka
- 200p
- Od: 10 kwie 2010, o 08:52

Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Marta
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Domek pięknieje, dużo kolorowych kwiatów musi być przed wiejską chałupką. A głóg u Ciebie, Joasiu też musi być nawet w formie krzaczka. U nas w tej chwili na miedzach i przy drogach białe plamy to kwitnące głogi.
Zakupy fajne. Akurat kupiłaś krzewy, które u mnie się nie sprawdziły. Forcysja odbija od korzenia a ostrokrzewy muszę przesadzić w inne miejsce bo co roku załatwiają je mroźne, północne wiatry. Przesadzę je w osłonięte miejsce bo bardzo mi się podobają i nie chciałabym aby kolejna zima im dokuczyła.
Zakupy fajne. Akurat kupiłaś krzewy, które u mnie się nie sprawdziły. Forcysja odbija od korzenia a ostrokrzewy muszę przesadzić w inne miejsce bo co roku załatwiają je mroźne, północne wiatry. Przesadzę je w osłonięte miejsce bo bardzo mi się podobają i nie chciałabym aby kolejna zima im dokuczyła.
Marto, mnie też domek już bardziej się podoba z nowymi oknami i w środku jaśniej się zrobiło
Zdjecia będą jeszcze, tylko muszę zrzucic, zresztą jutro znowu jedziemy, więc porobię więcej.
dalej karczujemy naszą dżunglę pod hostowisko, na razie wygląda to tak

a tu jeszcze trzeba wykopać pniaki i przekopać glinę

Lusiu, właśnie o kolorowej rabatce marzę. Chciałabym, żeby rósł tam łubin, ostróżki, mam już dwie piwonie, pewnie nagietki i inne jednoroczne i dużo innych, ale dopóki robotnicy tam łażą, nic nie mogę zrobić
Ostrokrzew posadziłam przed domem w takim rogu przy werandzie, pokażę, jak zrobię mu zdjęcie, mam nadzieję, że tam przezimuje.

Zdjecia będą jeszcze, tylko muszę zrzucic, zresztą jutro znowu jedziemy, więc porobię więcej.
dalej karczujemy naszą dżunglę pod hostowisko, na razie wygląda to tak

a tu jeszcze trzeba wykopać pniaki i przekopać glinę

Lusiu, właśnie o kolorowej rabatce marzę. Chciałabym, żeby rósł tam łubin, ostróżki, mam już dwie piwonie, pewnie nagietki i inne jednoroczne i dużo innych, ale dopóki robotnicy tam łażą, nic nie mogę zrobić

Ostrokrzew posadziłam przed domem w takim rogu przy werandzie, pokażę, jak zrobię mu zdjęcie, mam nadzieję, że tam przezimuje.