Pod gruszą...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Lucy2na

Re: Pod gruszą...

Post »

A czaruj kochana czaruj bo to naprawdę duża ulga finansowa ...
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

A w zamian roślinek możesz nakupić ;:224 :;230
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Taki nałóg kupowania roślinek to lepszy nałóg niż inne... ;)

A co do tartaku to dobra sprawa... Jakieś obrzynki może dadzą...Można poczarować..
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Janneke, ja mam wysypaną rabatę różaną trocinami z tartaku właśnie. Nie byłam pewna czy róże zniosą dobrze sąsiedztwo kory, więc wysypaliśmy z mężem trociny. Moje obawy co do spułukiwania przez deszcz też się nie sprawdziły. Trociny naciągają wodę i stają się dosyć ciężkie. I chyba dlatego nie spływają :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Dzięki za rady kochane ;:180
Dzisiaj po południu byliśmy z eMem w terenie na spacerku na naszych koniach.
Pogoda cudna, słońce i wszystko w około cudnie kwitnie :)

Właśnie upiekłam murzynka i jutro, skoro świt, jedziemy na wieś. Wypijcie rano kawkę w moim imieniu, a ja wieczorem zdam relację, co się u nas w siedlisku zmieniło :heja

;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę że prace remontowe posuwają się do przodu i bardzo dobrze. Na rabatkach też jest postęp, roślinki się rozrastają i róże będą kwitły, takie widoki to miód na serce dla ogrodnika. ;:138
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

To ja ;:40 ;:40 i za cIebie kochana wypiję ;:108 a ty wieczorkiem za mnie cos mocniejszego ;:136 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Ja też z ;:40 żeby mi się lepiej czytało i zrozumiało. Bo po jednym dniu w ogrodzie nie mogę nadrobić zaległości na forum, tyle się u Was dzieje.
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

To życzymy udanego weekendu i czekamy na fotki ;:196
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Lucy2na

Post »

oj tak tak dużo fotek...
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Takiej to dobrze ,chociaż zdjęcia wrzuci to sobie pomarzymy.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Dzień dobry :wit
Wczoraj wróciliśmy późno i już nie miałam siły siąść do komputera, ale powiem Wam, że się za Wami stęskniłam ;:167

Wyjechaliśmy stosunkowo wcześnie, bo po drodze chcieliśmy jeszcze zobaczyć ziemię, którą miał nam przywieść znajomy facet. Po wykopanym szambie część łąki wygląda jak krajobraz księżycowy i teraz trzeba glinę wyrównać i wysypać to ziemią, żeby trawa mogła zarosnąć. Okazało się, że ziemia to żadna rewelacja, myślę, że to z jakiejś pieczarkarni, ale na trawę się nada.

A tak w ogóle, to mamy wstawione już dwa okna :tan Hurra :!:

Obrazek

Oczywiście zaraz chciałam się zabrać za rabatkę przed domem, ale pan Darek ostudził moje zapały, bo jeszcze muszą te okna wykończyć i sporo jeszcze połażą przed domem, więc obeszłam się smakiem. Część moich kwiatków dalej więc tkwi w doniczkach...
Za to wymyśliłam, że nie ograniczę się do klombu przed domem i zaanektuję jeszcze część trawy z boku, o tutaj. Co Wy na to?

Obrazek

Będzie więcej miejsca na kwiaty, a i eM nie będzie musiał tyle kosić ;:224

Co do eMa, to wczoraj chciałam go udusić gołymi ręcami :evil: W ferworze koszenia, nie zauważył :!: :?: parzydła leśnego i mi je do połowy skosił... Najpier nie chciało się przyjąć, później ściął je majowy mróz, a teraz, kiedy pięknie odbiło, dostało kosiarką po głowie....

Obawiając się o resztę moich krzaczków, szczegolnie o malutkiego pięciornika, cały dzieć usuwałam darń wokół nich i wysypywałam ziemią, bo kory jeszcze nie kupilam... :oops:
Teraz krzaczki są bardziej widoczne i mam nadzieję, ze żaden nie będzie już skrócony o głowę :wink:

Wkleję jeszcze obiecane zdjęcia moich nabytków z środy, które nie są korą :;230

Forsycja Golden Times
Obrazek

Ostrokrzew Blue Angel

Obrazek

Obrazek

Uff, na razie tyle, lece do Was w odwiedziny, bo mam duuuże zaległości ;:196
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p
Od: 10 kwie 2010, o 08:52

Post »

:wit Domek wygląda coraz ładniej :uszy Proszę o więcej zdjęć! Okna superaśne i zawsze będzie mniej ciepła uciekać zimą. Pomysł z rabatką super, ze względu na wysiłek Twojego M oczywiście ;:224
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Domek pięknieje, dużo kolorowych kwiatów musi być przed wiejską chałupką. A głóg u Ciebie, Joasiu też musi być nawet w formie krzaczka. U nas w tej chwili na miedzach i przy drogach białe plamy to kwitnące głogi.
Zakupy fajne. Akurat kupiłaś krzewy, które u mnie się nie sprawdziły. Forcysja odbija od korzenia a ostrokrzewy muszę przesadzić w inne miejsce bo co roku załatwiają je mroźne, północne wiatry. Przesadzę je w osłonięte miejsce bo bardzo mi się podobają i nie chciałabym aby kolejna zima im dokuczyła.
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Marto, mnie też domek już bardziej się podoba z nowymi oknami i w środku jaśniej się zrobiło :)
Zdjecia będą jeszcze, tylko muszę zrzucic, zresztą jutro znowu jedziemy, więc porobię więcej.

dalej karczujemy naszą dżunglę pod hostowisko, na razie wygląda to tak
Obrazek

a tu jeszcze trzeba wykopać pniaki i przekopać glinę

Obrazek

Lusiu, właśnie o kolorowej rabatce marzę. Chciałabym, żeby rósł tam łubin, ostróżki, mam już dwie piwonie, pewnie nagietki i inne jednoroczne i dużo innych, ale dopóki robotnicy tam łażą, nic nie mogę zrobić :(
Ostrokrzew posadziłam przed domem w takim rogu przy werandzie, pokażę, jak zrobię mu zdjęcie, mam nadzieję, że tam przezimuje.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”