Wiosną budzi się życie :)))

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosną budzi się życie :)))

Post »

:wit
Zalatana kobieta z ciebie :D , ja tez ostatnio mało mam czasu i chcętnie rzuciła bym wszystko i wyjechała gdzieś tam gdzie kolory są inne, powiedz czy przyjęły się roślinki bo mam nadal stresa.
Róża jak nadal ma pąka to może nie będzie tak szybka żeby przekwitnąć i ucieszy cię jej widok po powrocie.
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko chyba większość się przyjęło nie widać oznak żeby było inaczej ,hosty wypuszczają już nowe listki,wsadziłam je na razie do doniczki bo są takie malutkie że bałam się że je wypielę jak będę z chwastami walczyć .A napisałam większość bo te białe roślinki trochę przyschły i mam nadzieję że dadzą sobie radę i odbiją .Dziękuję ;:196
A ostatnio fakt nie mam czasu na nic jak nie coś do załatwiania to ogród to dom i tak w koło zresztą sama wiesz jak jest :wink:
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Moje dzisiejsze zakupy w biedronce clematis za 7,50 zł

Obrazek

Żurawka

Obrazek

I niebieska trawa nie znam dokładnej nazwy

Obrazek
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55

Post »

Piękny kwiat ma ten powojnik na zdjęciu. :D :D Fajne zakupy.
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Witaj :wit
Wczoraj przyglądałam się tym klematiskom i męczyłam się: wziąć - nie wziąć. sobie myślę, "co to za Clematis za 7,50 :D
Ale skoro zaryzykowałaś... jeśli dziś jeszcze będą, wezmę. Tak na próbę.
Ta pęcherznica to już po przekwitnieciu? Wygląda, jakby kwitła dopiero.
Aha :!: No i ta różyczka: jakże oczekiwana, jak członek rodziny :P Ile ma pąków? Będzie śliczna ;:108
Pozdrawiam
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Joasiu, przekwitnięta zielona pęcherznica wygląda bosko!
fajnie, że kupiłaś clematisa, całkiem dobrze wygląda... a trawa to chyba kostrzewa :) będziesz z niej miała urokliwą poduszeczkę.
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Asia to białe to może tak trochę wyglądać jak podsuszone, przysyp głębiej ziemią, podlewaj i powinno za rok już ładnie się rozrastać :)
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Clematis ma świetny kolor, jest malutki ale to nie znaczy że za 7,5 się nie przyjmie :lol:
Czasem rozrośnięte egzemplarze nagle ni stąd ni zowąd padają albo rosną jak lebiegi.
Trawka to kostrzewa sina ;:108
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Fajne zakupki Asiu, trawa mi się podoba, może u nas też taką znajdę.
A moje dwie pęcherznice zastrajkowały i w tym roku jeszcze nie zakwity, widać są za młode :?
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Cześć dziewczyny miło że mnie odwiedziłyście .Do Kołobrzegu nie pojechałam bo pogoda paskudna pada zimno i z małym tyle kilometrów to męczarnia po drugie trochę spraw do załatwienia jeszcze,więc stwierdziłam że na jeden dzień nie ma sensu a w czwartek wyjeżdżamy na wakacje więc trzeba wszystko przygotować .
Oster pęcherznica ładniej wygląda jak już przekwitnie a właśnie tak wygląda jak na zdjęciu co do clematisa też się zastanawiałam któregoś dnia i jednak pojechałam na drugi dzień kupić bo stwierdziłam że może się przyjmie a nawet jeśli nie to nie będzie szkoda za tak małe pieniądze .
Trawę kupiłam bo ma ładny niebieski kolor i kosztuje śmieszne pieniądze dzięki za identyfikacje.
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Asiu, gdzie kupiłaś trawkę? Zapomniałam wyrazić radość z pączków róży, tak bardzo oczekiwanych ;:138
Myślę, że przyszedł po prostu na nią czas. Jedna z moich róż też zaczyna dopiero otwierać pąki :roll: Tak niewiele wiem o roślinach. I jak w podpisie, nigdy wszystkiego wiedzieć nie będę; przynajmniej nie w tym systemie rzeczy.
Co do wyjazdu weekendowego: kiepsko, kiedy pogoda krzyżuje szyki. Wyjedziecie inną razą, :uszy
Kiedy oglądam ogrody innym, uzmysławiam sobie jak długa jest moja sławetna "lista chciejstw".
No, ale jak w podpisie Danusi, "marzenia się spełniają" to ja swoją nazwę "listą marzeń". Zaraz jade do sklepów, to zrealizuję jedną z pozycji tej listy: ze dwa "clematisy".
Pozdrawiam, ciepłego dnia
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Oj Asiu, To Wy się na wakacje wybieracie! Ale Wam fajnie, wypoczniesz sobie, rozerwiesz sie trochę i wrócisz do nas stęskniona ;)
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Oster trawę kupiłam na bazarze.Pączek jeszcze się nie rozwinął czekam z niecierpliwością wydaje się że to będzie czerwona róża .
Asiu tak wyjeżdżamy na wakacje teraz bo pogoda ma być podobno i M ma teraz urlop poszalejemy trochę po mazurach pozwiedzamy trochę i na pewno zwrócę uwagę na piękne ogrody .A stęsknić też się bardzo za wami stęsknię :wink:
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Byłam na działce zobaczyć co się dzieje i jakie było moje zdziwienie moja róża ma drugiego pączka ale ja się cieszę chociaż jedna daje mi radość bo te dwie nic ani jednego pączka :D
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Asiu, wszystko będzie dobrze, widocznie różyczka potrzebowała więcej czasu, albo z tych późniejszych :roll: ?
Kto będzie podlewać ogródeczek? To mankament, mamy hobby - bardzo zazdrosne o nasz czas :?
Wypocznij, nabierz dystansu i wracaj szczęśliwie ;:138 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”