U Przemka w ogrodzie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Przemka w ogrodzie cz.II

Post »

Ale ogrom przepięknych lilii ;:138 ;:138 :heja
Róża rzeczywiście ma niesamowity kształt kwiata :tan
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Ostróżki od Ciebie mają mnóstwo pączków-czekam na rozkwit ;:65
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przemku czekam na Twoje liliowce .
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Czy ta Twoja żółta OT ,to Big Brother . :?: U mnie wprawdzie zbyt wysoko nie wyrosła ,bo to jej pierwszy rok ,ale za to kwiaty ma ogroooooooooomniaste . :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tez przyleciałam spojrzeć na liliowce a tu pusto.
Proszę nadrobić zaległości.... :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Tu już widzę Dziewczyny upominają się o zdjęcia liliowców, to ja pośpieszę się, pochwalić i pozazdrościć lilii. Przemku masz ich bogactwo i bardzo atrakcyjne, na wiosnę muszę dokupić jakiś bardziej zwracających uwagę, chociaż szczerze przyznam, że podobają mi się wszystkie, byleby rosły w grupach kolorystycznych, dodaje to szyku :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Sylwio bardzo dziękuję za miłe słowa :D u mnie póki co gryzonie trzymają się od lilii na odległoś, a może i u Ciebie coś innego mogło zaszkodzic cebulom.

Agusia dzięki :D róża faktycznie piękna bardzo pełna i zwarta, teraz już kwitnie więcej kwiatów to wygląda jeszcze lepiej.

Dawid u mnie też zakwitają teraz ponownie pierwsze kwiatki były bardzo małe, a teraz rośliny ukorzeniły się i mają silniejsze pędy i więcej pąków :D

Geniu wczoraj tak się zachwyciłem tym Twoim liliowcem że mu nie zrobiłem zdjęcia, ale dziś jest drugi kwiatek jeszcze lepiej wykształcony :D

Jola te lilie potrafią wzbudzić zachwyt, olbrzymie kwiaty, wysokie łodygi, oraz niesamowity zapach :D chociaż muszę jeszcze się postarać o inne kolory tygrysich mam jedną cytrynową, a te ciapkowane kwiaty bardzo do mnie przemawiają.

Grażynko były lilie, są już i liliowce :D

Tomku lilie OT są warte uwagi zdrowe i wytrzymałe pięknie kwitną każdego roku mają więcej pąków i wyższe sztywne łodygi, ja mam je posadzone wszystkie razem i w tym roku te rozrośnięte mają zbyt ciasno ale trudno u mnie o dobre stanowisko dla nich więc tylko w tym miejscu wszystkie się ściskają, ciężka gleba i okresowo nadmiar wilgoci bardzo im szkodzi, więc nie mogę ich rozsadzić po całym ogrodzie i tak sytuację ratuje to że zrobiłem im podwyższoną rabatę.

LILIOWCE

Na początek sesja z liliowcem od Geni jest piękny, głęboka czerwień i pełny kwiat :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

oraz drugi od Geni cytrynowy o ogromnych kwiatach, :shock: mam drugi w podobnym kolorze ale kwiaty sa dużo mniejsze
Obrazek

I pozostałe głównie liliypolowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na zakończenie kolejna nowość w moim ogródku Hydrangea aspera "Mauvette"
Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja zacznę od zachwytu nad Twoją hortensją jest niebieska ,kupowałeś w tym roku , czy sam ja zabarwiałeś?

A liliowiec szybko się rozrasta ma piękne duże czerwone kwiaty , jest nie wysoki może z 50-60 cm , też jestem nim zachwycona .
Bardzo się cieszę że sprawiłam Ci nim radość .

Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

e-genia pisze:A ja zacznę od zachwytu nad Twoją hortensją jest niebieska ,kupowałeś w tym roku , czy sam ja zabarwiałeś?

A liliowiec szybko się rozrasta ma piękne duże czerwone kwiaty , jest nie wysoki może z 50-60 cm , też jestem nim zachwycona .
Bardzo się cieszę że sprawiłam Ci nim radość .

Wykopię Ci ten morelowy jak będzie Jacek to Ci zabierze .

A taki czarnuszek masz

Obrazek

i taki żółty

Obrazek

Genia
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Geniu hortensja kupiona w tym roku, Marcin zwrócił mi na nią uwagę i faktycznie bardzo ładna, kwiaty ma inne jak większość hortensji, cała masa malutkich niebieskich i trochę większych białych, daje to niesamowity efekt, ta hortensja tak ma, nic nie brak robić aby te kwiaty były niebieskie, a raczej takie fioletowe.
Z ciemnych liliowców to mam jednego takiego jak na jednej z powyższych fotek ale on chyba trochę inny od Twojego jakby ciemniejszy, a cytrynowego pełnego nie mam, albo jeszcze o tym nie wiem :wink: bo w zeszłym roku dostałem od Ciebie 4 sadzonki dwie zakwitły a na pozostałe dwie poczekam jeszcze roczek. A morelowego takiego jak pokazywał Jacek , przywiózł mi Marcin całą kępę, a jeśli Twój inny i masz możliwość zrobienia sadzonki to chętnie przyjmę :D
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już nie pamiętam jakie Ci w zeszłym roku dałam , ale ten brzoskwiniowy mój jest ze środkiem ciemniejszym .

Genia
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Cudne liliowce - uwielbiam je wszystkie ;:138 ;:224
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Przemku jak Cię nie ma to nie ma ale jak pokażesz to ;:152 ;:152 ;:111
Cudowne liliowce, ostatnio choruje na nie.
Nie będziesz może chciał na jesień co nie co z nich odsprzedać?
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Geniu za wszystko serdecznie dziękuję ;:196 :D

Agusia to moja forumowa choroba :wink: w okresie przed forum sądziłem że to jedynie takie dzikie rdzawe rosnące po miedzach, a to tak różnorodna i wspaniała grupa roślin :wink:

Łukasz dzięki :D prawie wszystkie, kilka nie zakwitło jeszcze w tym roku będzie niespodzianka za rok :wink: to piękne kwiaty, ale lilie równie wysoko cenię. A miejsce dla takich roślin jakoś się znajdzie, wszak to nie wielkie drzewa chociaż i ich chciał bym jeszcze dosadzić :wink: . A liliowce wszystkie zgromadziłem odkąd trafiłem na forum wcześniej ich nie miałem i co jakiś czas przybywają kolejne, ostatnio przyjechał jeden z Międzyrzeca Podl. a za kilka dni spodziewam się następnego z Torunia :D

Patryk czasu mało to jak już znajdę chwilę to chcę zaprezentować jak najwięcej, a teraz u mnie zbliża się najbardziej pracowity okres w roku to czasu już chyba prawie wcale na forum nie będzie, co najwyżej aby zerknąć na chwilkę, co w forumowych ogrodach się dzieje :wink: . A liliowce to w części prezenty od forumowiczów, a reszta to zakupione w lilypolu, były i nazwy ale które są które to juz się pogubiłem :roll:

Asiu bo u mnie krucho z czasem więc hurtem nadrabiam zaległości :wink: Liliowce to piekne kwiaty, jak pisałem w większości to nabytki z tego lub poprzedniego roku, więc jeszcze trochę za wcześnie na dzielenie się, ale jak będzie czym to oczywiście się podzielę.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Liliowce super :!: Jest ich taka mnogość odmian, że w każdym ogrodzie podziwiam inne. I są zróżnicowane nie tylko jeśli chodzi o kwiat ale też pod względem pory kwitnienia, pokroju a nawet zapachu (niektóre mają zapach niemal jak lilie ;:108 ). Twoje olbrzymie robią wrażenie :shock:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”