Metamorfoza mojego ogrodu

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Metamorfoza mojego ogrodu

Post »

Fajne przedszkole. Ale to nie wszystkie Twoje?
Modrzew europejski czy japoński? Japońskie są takie bardziej puchate. Ale chyba już jakiegoś modrzewia widziałam na innej rabacie?
A po tedy tylko iglaczki planujesz czy uzupełnisz jakimiś kwitnącymi?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kasiu :wit Przyznam, że choć gustuję w wykorowanych, to bardzo ładnie wyglądają te żwirowe rabaty... Nowe nabytki w miejsce Teddy też bardzo fajne - czy to żywotniki?
Modrzew kulisty mam i darzę go uczuciem... może ten Twój to japoński Blue Dwarf?
Przycinaj go :)
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

April pisze:Fajne przedszkole. Ale to nie wszystkie Twoje?
Modrzew europejski czy japoński? Japońskie są takie bardziej puchate. Ale chyba już jakiegoś modrzewia widziałam na innej rabacie?
A po tedy tylko iglaczki planujesz czy uzupełnisz jakimiś kwitnącymi?
:D Adoptowałam dwójkę dzieci Siostry. Poza tym u nas bawią się wszystkie dzieci sąsiadów. Chodzą jak kaczuszki z podwórka na podwórko. Ja ma 2 dzieci, syna 15 lat i córkę 6letnią. Co do modrzewi to ten zwisający wiem że jest europejski a ten w kulce to nie wiem. W rondzie mam posadzone cebulki wiosennych kwiatów, więc chyba nie będę już kombinować. Zobaczymy :idea:

-- 2 maja 2012, o 14:34 --
aguniada pisze:Witaj Kasiu :wit Przyznam, że choć gustuję w wykorowanych, to bardzo ładnie wyglądają te żwirowe rabaty... Nowe nabytki w miejsce Teddy też bardzo fajne - czy to żywotniki?
Modrzew kulisty mam i darzę go uczuciem... może ten Twój to japoński Blue Dwarf?
Przycinaj go :)
Aguś ja tylko rondo mam żwirowe, na więcej mnie po prostu nie stać :D . Kulki to żywotniki i cieszy mnie że można je przycinać to się mam nadzieję nie rozrosną jak tedy. Modrzew może być taki jak piszesz, bo podobny. Kiedy go przycinasz?
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Kasiu, jak ładnie to żwirowisko czy kamyczysko wygląda. Tak czyściutko i nie trzeba męczyć się z chwastami :D Pelargonie będą stanowiły ciekawy kolorystyczny akcent. Czy koło kosza rośnie brzoza ? bo nie dowidzę :wink: Fajna taka niezbyt wielka. Ja mam "samosiejkę". Teraz ma kilkanaście metrów wysokości :D
A czy migdałek już zakwitł ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

bardzo łdny ogrod stworzylas ,przemyslany,trawnik jest bardzo duzy ,troche czasu chyba go kosisz,mam pytanko czy truskawki posadzone na foli daja pędy ?bo ja mam posadzone truskawki a teraz bym chciala folie zalozyc one sa male to dam rade corka mi pomoze
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Ha-NN-aH
50p
50p
Od: 8 sie 2011, o 09:13

Post »

Pięknie się u Ciebie zrobiło ;:138 Ja tez szukuję kratkę pod clematisa ale taką 200 cm bo na niższej opadają pędy w dół. Wiem bo teściowa ma taką ok 130 cm i już jest problem.
ZAPRASZAM >>>Ogród ze stawem
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

AAleksandra pisze:Kasiu, jak ładnie to żwirowisko czy kamyczysko wygląda. Tak czyściutko i nie trzeba męczyć się z chwastami :D Pelargonie będą stanowiły ciekawy kolorystyczny akcent. Czy koło kosza rośnie brzoza ? bo nie dowidzę :wink: Fajna taka niezbyt wielka. Ja mam "samosiejkę". Teraz ma kilkanaście metrów wysokości :D
A czy migdałek już zakwitł ?
Witaj Alu ;:196 . Koło kosza rośnie klon, wypuszcza już listki :D , migdałek już przekwitł niestety i muszę go przyciąć, ale za to zakwitły bzy. Ciągle coś się zmienia i to lubię w moim ogrodzie, bo jak coś przekwita, to zaraz pojawia się coś nowego i zawsze jest kolorowo. ;:173

-- 7 maja 2012, o 09:40 --
manenka71 pisze:bardzo łdny ogrod stworzylas ,przemyslany,trawnik jest bardzo duzy ,troche czasu chyba go kosisz,mam pytanko czy truskawki posadzone na foli daja pędy ?bo ja mam posadzone truskawki a teraz bym chciala folie zalozyc one sa male to dam rade corka mi pomoze

Witaj Marzenko ;:196 truskawki na folii dają pędy a najfajniejsze jest to, że nie wrastają one w ziemię a puszczają korzonki więc można je sadzić. Mam z nimi naprawdę dobrze, sąsiadka plewi a ja mam luz, bo ziele nie rośnie i truskawki się nie brudzą :D

-- 7 maja 2012, o 09:42 --
Ha-NN-aH pisze:Pięknie się u Ciebie zrobiło ;:138 Ja też szukuję kratkę pod clematisa ale taką 200 cm bo na niższej opadają pędy w dół. Wiem bo teściowa ma taką ok 130 cm i już jest problem.
:wit moje clematisy są jeszcze małe więc nie mam takiego problemu :D . Myślę sobie żeby posadzić za opaską domu glicynię i początkowo puścić ją na tą kratkę a później na balkon nad tarasem ale na razie myśl ta we mnie dojrzewa :D
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

Weekendowy spływ kajakowy ;:3

Obrazek

Coś się dzieje :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Ależ miłości daje Ci ta serduszka, tyle ;:167 urodziła. Pięknie
Co to za powojniczek-niebieski?
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p
Od: 3 lut 2012, o 14:33

Post »

Kasiu pięknie się u Ciebie dzieje. Śliczne widoczki ;:138
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

lulka pisze:Ależ miłości daje Ci ta serduszka, tyle ;:167 urodziła. Pięknie
Co to za powojniczek-niebieski?
Madzia miłości dużo u nas to i serduszka kwitnie :D . Wiem, że to powojnik alpejski ale nie wiem jak się nazywa.

-- 7 maja 2012, o 13:23 --

Madziu dzięki ;:196 , na wiosnę przyszłego roku chyba się wezmę za drugą stronę ogrodu :heja
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

hej
wlasnie dzis z corka zrobilismy folie pod truskawakami ,mam nadzieje ze tak jak i u Ciebie nie napracuje sie a zbiory beda
swietnie skomponowalas ten ogrod a te iryski zolte mnie urzekly ,ja mam tylko niebieskie ,czy moglabym sie do Ciebie na jesieni usmiechnac ?oczywiscie za zaplata ?
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Witaj Kasiu poczytałam o Twoich problemach z teddy ale i moje dopiero odżywają po zimie i tak jak Twoje nie najlepiej wyglądały :roll: teraz nabierają zieloności ;:108 rabata żwirowa pięknie się prezentuje ;:oj pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

manenka71 pisze:hej
wlasnie dzis z corka zrobilismy folie pod truskawakami ,mam nadzieje ze tak jak i u Ciebie nie napracuje sie a zbiory beda
swietnie skomponowalas ten ogrod a te iryski zolte mnie urzekly ,ja mam tylko niebieskie ,czy moglabym sie do Ciebie na jesieni usmiechnac ?oczywiscie za zaplata ?
Marzenko myślę że będziesz z truskawek zadowolona :D .Z irysami nie ma problemu, Przypomnij to je wyślę na jesieni ;:3

-- 7 maja 2012, o 21:01 --
bonia244 pisze:Witaj Kasiu poczytałam o Twoich problemach z teddy ale i moje dopiero odżywają po zimie i tak jak Twoje nie najlepiej wyglądały :roll: teraz nabierają zieloności ;:108 rabata żwirowa pięknie się prezentuje ;:oj pozdrawiam ;:196
Niestety swoje wyrzuciłam :( trudno. Pomyślałam żeby w na tym żwirku posadzić jakieś niskie krzewy - miniaturki w kolorze czerownym albo bordo. Może masz jakiś pomysł. Chętnie skorzystam z podpowiedzi :)
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Witam Cię Kasiu :wit
Piękny ogród się zapowiada,już jest bardzo ładnie ,kolorowo i czyściutko ;:108
Szkoda mi Twoich zwierzątek :(
ODPOWIEDZ