Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Tulipanki na pierwszym zdjęciu w przybliżeniu przypominają lilie,piękne.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś , no , jak żarowy Twoje tulipanki . Botaniczne są przepiękne , malutkie , niepozorne , a jak cieszą ;:108 .

Trochę więcej słoneczka , to i my rozkwitać ;:196 .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie tulipany chyba rozwiną się akurat na święta.
Żurawki są w stanie strasznym, nie tak jak u Ciebie.
Mahogany to nawet nie ma nowych listków. Pewnie pójdzie na straty
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Agness a po co te kopczyki moje bez i wszystkie maja liście ,róże znaczy się :oops:
Kochana Ty jestes w pracy? Ja tu weekendowe zycie prowadzę a ty się męczysz :shock: pomogę chociaz wirtualnie ;:108
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zuziu faktycznie wiosna chłodna w tym roku więc i roślinki wolniej rosną , ale mam nadzieję, że wreszcie cieplej się zrobi i wszystko pięknie ruszy :D

Jolu u mnie tylko ta jedna odmiana kwitnie, pozostałe też w pąkach, a niektóre to jeszcze całkiem maleństwa. Ja za zielsko wezmę sie dopiero w poniedziałek :roll:

Małgosiu ja też je bardzo lubię :D najwspanialsze, że są takie bardzo wczesne :D

Jagódko, oj tak chce się już słoneczka, nie rozpieszcza nas ono tej wiosny :roll: Roślinki botaniczne w ogóle bardzo lubię, są delikatniejsze i bardzo piękne :D

Gosiu to przykro z żurawkami, ale może jednak wypuszczą listki ze środeczka...U mnie najlepiej przetrwały te , które rosną na skalniaku, są praktycznie w takim stanie, jakby wcale zimy nie było :D

Danuś , moje różyczki mają jeszcze kopczyki po zimie :D ....to znaczy miały, bo już dziś je usunęłam :D A róże do linii kopców przemarznięte :roll:
Już teraz jestem w domku, pracuję do 21....w niedziele niestety też :evil:

To jeszcze moje pięknotki 8-) ...powiedzcie, że Was nie nudzę ;:224 :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaczynają kwitnąć cebulice
Obrazek

i kolejne pierwiosnki
Obrazek

Obrazek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo ładne te Twoje tulipany, jaka to odmiana?
U mnie na razie kwitną tylko turkiestańskie i Concerto,
zwykle pełnia kwitnienia przypada na "Marka" a to już za tydzień :roll: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

U mnie też kilka róż przemarzło i to o dziwo te starsze kilkuletnie, młodzież jakoś sobie poradziła.
Na pierwszym zdjęciu pokazałaś rozwiniętego tulipanka a ja myślałam, że to liliowiec :;230
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Widocznie żurawkom odpowiadają suche nóżki :D
Nie mam pojęcia co jest u mnie nie tak, ale widocznie źle posadziłam. Powinnam większy dołek z dobrą ziemią przygotować. A ja je potraktowałam tak po macoszemu
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Agnieszko, muszę szybko przesadzć moją skalnicę i gęsiówkę.
Ja podobnie jak Ty, myślałam ,że skalnica to roślinka skalniakowa...chyba ta nazwa mnie zmyliła :roll: .
I zamiast fajnych gęstych kępek miałam zawsze pojedyncze , marne rozetki....
Gęsiówka też mi marniała a to takie ładne kwiatki.
W tym roku znowu dokupiłam jedne i drugie ale teraz posadzę je w jakimś innym miejscu.
Zauroczyły mnie Twoje tulipankowe zdjęcia...piękne uchwycona wiosna ;:138 ...no i te słodkie prymulki 8-)
Pozdrawiam ;:3
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agness, jak sadziłam cebulki tulipanów w ubiegłym roku to teraz z jednej cebulki mam jeden kwiat.Czy w przyszłym roku one się rozrosna czy bedzie to samo?
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Agness, piękne tulipanki botaniczne i pierwiosnek ząbkowany ;:224 Reszta też, ale to mi najbardziej wpadło w oko :) A ujęcia roślin to takie, jakby robił zawodowy fotograf. ;:108
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

:wit
AGNESS Tulipanki wspaniałe!!!!Ale pierwiosnek ząbkowany w takim odcieniu ;:167 powalił mnie na kolana ;:180 To moje ostatnio najwieksze marzenie oprócz kokoryczy,urdzika,bzów kilku odmian,irysów japońskich........itd itp ;:224 ;:224
Będę Cie wspierała duchowo w pracy ;:180 ...no takie mamy czasy że piątek ,świątek czy niedziela stale w robocie a w domu swoje tez trzeba zrobić :roll: Ja uwielbiałam kiedys te wolne niedziele bez sklepów i takiego ruchu .....jakos wolniej czas płynął :uszy :uszy
Mimo wszystko miłej niedzieli ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu wydaje mi sie, ze to Fashion, ale głowy nie dam :lol: U mnie na razie kwitnie tylko ta jedna odmiana, na inne muszę jeszcze poczekać.

Dorotko, bo faktycznie te tulipanki są takie wywinięte, że mogą na myśl przywodzić lilie lub liliowce :D
Mam nadzieję, że Twoje różyczki odbiją i będą pięknie kwitły...

Gosiu również mam wrażenie , że żurawki nie lubią za mokro, lepiej rosną w bardziej suchych warunkach.
Ja wcale nie szykowałam ziemi żurawkom, po prostu dołek i siup do ziemi :lol: i mają się świetnie, moim zdaniem one nie są zbyt wymagające, ale trzeba je dokarmiać, bo to żarłoki, bardzo szybko przyrastają w nowe listeczki więc potrzebują jedzonka :D

Basiu ja miałam identycznie ze skalnicą , teraz pod drzewkiem jest piękną zwartą kępką, w tej chwili obsypaną pączuszkami :D Gęsiówki rosną u mnie na słoneczku i to chyba najbardziej im odpowiada :D

Małgosiu cebulki tulipanów wypuszczają cebulki przybyszowe i z czasem z jednej cebulki kwitnie kilka kwiatuszków, z tym, że one wtedy są takie coraz drobniejsze, dlatego po zaschnięciu liści powinno sie cebule wykopywać przesuszać i jesienią sadzić ponownie. Ja tego nie robię, bo za dużo mam tych tulipanów, żeby chciało mi sie wykopywać, tym bardziej, że wiele z nich rośnie powciskane pomiędzy innymi roślinkami.

Igorku
dziękuję :D
U mnie wrzosy zimują pięknie, a przecież na wschodzie są naprawdę ostre zimy, i ja niczym nie przykrywam....nie mam pojęcia dlaczego u Ciebie przemarzają....może przykrywaj je troszkę na zimę gałązkami iglaczków ...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dziękuję ;:196 strasznie miła jesteś :oops: :D
Pierwiosnki ząbkowane dopiero zaczynają kwitnienie, biały jakiś marny w tym roku, ale mam nadzieję, ze sie wzmocni....

Danuś bardzo mi się podoba to co napisałaś ,,moje największe marzenie to : .....i ..... i......i ......i ......itd, itp,, jakież to prawdziwe ;:224 :;230 Tych naszych roślinnych marzeń jest coraz więcej :roll: :lol: ich liczba zwiększa się wraz z poznawaniem nowych roślinek....ale jak już pisałam wcześnie, żeby spełnić nasze wszystkie chciejstwa musielibyśmy mieć ogrody wielkości lotnisk ;:224 :;230 ....ale prawdę mówiąc niby nie ma miejsca juz na nic....a my dalej jakoś upychamy kolejne chciejstwa 8-) :lol: Za mną podobnie jak za Toba ,,chodzą,, kokorycze, urdzik, iryski, ale te niskie....i wiele , wiele innych ;:224 :;230
Dziękuję za wsparcie ;:196 Tobie też życzę wspaniałej niedzieli :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

AGNESS pisze:....ale jak już pisałam wcześnie, żeby spełnić nasze wszystkie chciejstwa musielibyśmy mieć ogrody wielkości lotnisk ;:224 :;230
Tylko kto i kiedy dałby radę to wszystko obrobić :lol: może przystojny ogrodnik :wink:
Musze się pochwalić ;:14 u mnie najładniej rosną wszelkie chwaściory :( Mam nadzieje, że dzięki cieniówce przestaną sie trochę nasiewać z okolicznych ugorów :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”