Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Justynko piękne nowości oby szybko zakwitły i cieszyły Twoje i nasz oczęta.
Justynko, nie dziwię się Tobie wcale, ze tak bardzo zauroczyło Cię Phragmipedium Grande. Wygląda zjawiskowo
A nowości, niech sie pięknie u Ciebie zaaklimatyzują. Trzymam kciuki, aby w miarę prędko zakwitły

A nowości, niech sie pięknie u Ciebie zaaklimatyzują. Trzymam kciuki, aby w miarę prędko zakwitły

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Justynko
wspaniałe nowości sobie sprawiłaś i popieram zdanie Art Phragmipedium Grande wygląda zjawiskowo
wspaniałe nowości sobie sprawiłaś i popieram zdanie Art Phragmipedium Grande wygląda zjawiskowo
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Arlet- kiedyś musimy je powtórzyć
Nieinna- zastanawiałyśmy się z Arlet, z czym mu zrobić fotkę dla porównania wielkości, ale było nic "pod ręką". A szkoda, bo wielki był...Nowości już przesadzone. Howeara na razie idzie do pojemnika, a sabotek pojedzie na działkę...
Laura- polecam Howearkę, ponoć jest niezawodna w kwitnieniu i ma cudne kwiatuszki ;) na razie nie liczę na kwiatuszki, chcę, by ładnie się rozrosła.
Lucynkof- Wiesz, będę starać się dobrze opiekować nowościami, ale czy wyjdzie im ta opieka na dobre, to zobaczymy...
Kasiu01- na razie trzeba życzyć ładnego rośnięcia, a na kwiaty trzeba będzie jeszcze troszku poczekać...
Art/Asiu- cudne było...ciekawa jestem, ile ma lat? Ale pewnie dobre kilka, jak nie...kilkanaście
Może moje kiedyś się tak rozrośnie...
Tak, niech się aklimatyzują, wiosna to dobry czas dla roślinek, bo warunki ku temu sprzyjają
Syljed- oczu od niego nie mogłam oderwać. Robiłam fotki po kolei storczykom, a moja głowa i tak ciągle w jego stronę się obracała. Piękny, wielki błyszczący "przystojniak" z niego

Nieinna- zastanawiałyśmy się z Arlet, z czym mu zrobić fotkę dla porównania wielkości, ale było nic "pod ręką". A szkoda, bo wielki był...Nowości już przesadzone. Howeara na razie idzie do pojemnika, a sabotek pojedzie na działkę...
Laura- polecam Howearkę, ponoć jest niezawodna w kwitnieniu i ma cudne kwiatuszki ;) na razie nie liczę na kwiatuszki, chcę, by ładnie się rozrosła.
Lucynkof- Wiesz, będę starać się dobrze opiekować nowościami, ale czy wyjdzie im ta opieka na dobre, to zobaczymy...
Kasiu01- na razie trzeba życzyć ładnego rośnięcia, a na kwiaty trzeba będzie jeszcze troszku poczekać...
Art/Asiu- cudne było...ciekawa jestem, ile ma lat? Ale pewnie dobre kilka, jak nie...kilkanaście

Tak, niech się aklimatyzują, wiosna to dobry czas dla roślinek, bo warunki ku temu sprzyjają

Syljed- oczu od niego nie mogłam oderwać. Robiłam fotki po kolei storczykom, a moja głowa i tak ciągle w jego stronę się obracała. Piękny, wielki błyszczący "przystojniak" z niego

- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Justynko ładne nowości , a jeśli chodzi o Phragmipedium Grande to ja się wcale nie dziwię Tobie , bo wygląda zjawiskowo.
Ja to nie tylko oczu bym nie mógł oderwać ale ręce by mi sie także przykleiły
Ja to nie tylko oczu bym nie mógł oderwać ale ręce by mi sie także przykleiły

- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko cudowne nowości wystawowe
Nie wiedziałam, że aż tak jesteś zakochana w sabotkach, a tu link do Twojego nowego http://www.orchidehuset.sobie/joomla/index ... &Itemid=31
Muszę przyznać: baaardzo ciekawy

Muszę przyznać: baaardzo ciekawy

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Marwes/Marku- hihi... "ochrona" pilnowała go..ale Kto wie... Może już znikł... Marzę, by kiedyś mój się tak rozrósł. Nie myślę nawet o takim kwitnieniu
Tomku- dziękuję ;)
Kasiu- dziękuję serdecznie za linka
Ja znalazłam poszczególnych rodziców, a na tę stronkę nie trafiłam. Śliczny będzie kiedyś...
A na dzień dobry, jak zwykle, moja katlejka:

I kolejne, jej 3 pączuszki "w drodze":

Nie byłam na działce od czwartku, ciekawa jestem, jak wygląda pędzik na cymbidium
Wiecie, co Wam powiem. Dobrze, na chwilę, odpocząć od swojej kolekcji. Po paru dniach widać, jak pięknie liście i pędziki przyrastają. A gdy ogląda się codziennie swoje storczyki (dzień i noc) nie ma tego "efektu". Polecam Wszystkim kilkudniową "rozłąkę" z podopiecznymi. Po takiej przerwie gwarantuję, że nie Poznacie swoich storczysi... 

Tomku- dziękuję ;)
Kasiu- dziękuję serdecznie za linka

A na dzień dobry, jak zwykle, moja katlejka:

I kolejne, jej 3 pączuszki "w drodze":

Nie byłam na działce od czwartku, ciekawa jestem, jak wygląda pędzik na cymbidium

- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Justynko, ale masz piękną królewnę
, jaka kolorowa suknia u niej
.
Dobrze, że są jeszcze paczki, długo będzie cieszyć
.
Zazdroszczę zobaczenia storczyków po kilku dniach, pobiegniesz najpierw do cymbidium, a później nie będziesz wiedziała, którą doniczkę najpierw złapać :P .

Dobrze, że są jeszcze paczki, długo będzie cieszyć

Zazdroszczę zobaczenia storczyków po kilku dniach, pobiegniesz najpierw do cymbidium, a później nie będziesz wiedziała, którą doniczkę najpierw złapać :P .
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko katleyka śliczna
taka cukierkowa i kolejne pączki no no
wspaniała uczta dla oczu. 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Justynko koniecznie
Katlejka przepiękna
A z tym rozstaniem to masz rację
ale nie dłużej jak kilka dni chyba, że masz sprawdzoną opiekunkę

Katlejka przepiękna

A z tym rozstaniem to masz rację

- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Cattleya cudna i taka z niej słodziutka landryneczka - mniam 

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Cudnie wygląda ta cattleya. Wiesz Justynko, ja próbowałam tak zrobić, żeby nie zaglądać do storczyków przez tydzień, ale nie dałam rady 

Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Katejka śliczna jedna,druga... ja się swoich pozbyłam może u koleżanki będzie im lepiej.A twoje Justynko są po prostu cudne.
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Justynko cudna ta kattlejka i do tego ma druki przyrost z pączkami to zapowiada się długie kwitnienie