Majkowy zielony dom i .....
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i .....
o hostach to ja chyba muszę zapomnieć bo ślimaki bardzo je lubią,
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oglądałam dzisiaj na All nietypowe serduszki. Ten sam sprzedawca ma kilka rodzajów bodziszków. Oj, kusi...kusi 

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aniu moje hosty też smakują ślimakom ale wydałam im wojnę i tępię je na niebiesko

na dwóch ostatnich zdjęciach jest ta sama hosta i widać że oprócz ślimaków dopadły ją jakieś choroby
W moim ogrodniczym też są serduszka i zastanawiałam się nad kupnem a bodziszków też było kilka. Tosia się wybiera do tego sklepu.

na dwóch ostatnich zdjęciach jest ta sama hosta i widać że oprócz ślimaków dopadły ją jakieś choroby

W moim ogrodniczym też są serduszka i zastanawiałam się nad kupnem a bodziszków też było kilka. Tosia się wybiera do tego sklepu.

- basjak
Mnie się spodobały seduszki oryginały. Trafiłam na wątek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2#p2015012
Hostami możesz się pochwalić
takie fajne duże kępiska. Choroby zawsze jakieś się zdarzają, za dobrze by nam było. Ja też walczę ze ślimakami na fioletowo.
Hostami możesz się pochwalić

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Ale masz super hosty. Ja mam na razie 2 szt. ale myślę powiększyć ilość. Zobaczymy jak to wszystko sie ułoży, a sklep odwiedzę i to niebawem.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ja swoje obsypuję trociną lub drobnymi kamykami i ślimaki na nie nie włażą na razie host nie kupuję teraz dokupiłam kilka ciemierników i irysów u Igi
-
Dzisiaj kolejny dzień pracy w ogrodzie ale zimno było przez ten wiatr. Pograbiłam trochę pod jałowcami które powoli podcinam od dołu, trochę pod domem i znowu wysyłałam sygnały dymne wiośnie ale nie wiem czy coś zrozumiała i przyśpieszy swoje przyjście.
Tak wygląda ten żywopłot z jałowców, dopiero tak mało zrobiłam a ile jeszcze do końca

Nie pamiętam kto pytał jak trzyma się milin ściany, to dzisiaj zrobiłam zdjęcia plątaniny na ścianach.

I troszeczkę wiosny

a taka duża jest już kocimiętka, to jedna z bardzo wielu i jeszcze nie ogryziona przez koty

Tak wygląda ten żywopłot z jałowców, dopiero tak mało zrobiłam a ile jeszcze do końca

Nie pamiętam kto pytał jak trzyma się milin ściany, to dzisiaj zrobiłam zdjęcia plątaniny na ścianach.

I troszeczkę wiosny

a taka duża jest już kocimiętka, to jedna z bardzo wielu i jeszcze nie ogryziona przez koty

- basjak
Pierwsze oznaki wiosny już masz, pierwsze prace też za Tobą...śmiało możesz krzyczeć, że wiosna powoli się do Ciebie wprowadza
U mnie koty w ogóle nie reagowały na kocimiętkę. Może to zależy od odmiany?

U mnie koty w ogóle nie reagowały na kocimiętkę. Może to zależy od odmiany?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
a ja kocimięty nie wprowadzam, mój Reks jednak nauczony gonić kota choć jak powiem: nie myśl o tym, nie wolno - to myśli ale wolę nie ryzykować, żywopłot bardzo mi się podoba, ja posadziłam z odzysku tuje ale 5 szt.na pewno będę musiała wymienić, a fotki milina bardzo mnie ucieszyły, kiedy u mnie będzie tak się wspinać 

-
Basiu, bo podobno nie wszystkie koty ją lubią, a może rzeczywiście inna odmiana, moje kociska nie dość że je obgryzają to wylegują się w niej o każdej porze roku, oczywiście jak ją widać
Ale ja ją siałam specjalnie dla nich, niech też mają coś przyjemnego w życiu. 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Maju..no to już troszkę nacieszyłaś się pracami na działeczce. Ja jeszcze nic.
Dlaczego podcinasz żywopłot od dołu..czyżby ci się nie podobał. 

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też jeszcze nic nie robię bo zmarznięte wszystko .I też jestem ciekawa czemu podcinasz jałowce 

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka masz u siebie chyba mikroklimat..., u mnie ma mowy o nowych przyrostach kocimiętki...
Ślimaki nie jedzą hosty wielkiej szarozielonej,taką mam,niestety nie znam fachowej nazwy
Ślimaki nie jedzą hosty wielkiej szarozielonej,taką mam,niestety nie znam fachowej nazwy

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
Jałowce od ogrodu wyglądają ślicznie ale lepiej nie widzieć ich od ulicy, do wys. 70cm brązowe i sypiące igłami od soli ulicznej. A zafundowali to nam wpływowi nowi mieszkańcy którym trzeba było posolić ulicę bo po śniegu nie potrafią jeździć. Tak było zeszłej zimy i była to pierwsza zima kiedy jeździli z pługopiaskarkami po naszej ulicy. A tak cicho i spokojnie było przedtem a teraz ruch i hałas jak w wielkim mieście.
Troszkę się pożaliłam i od razu mi lepiej.
No ale z jałowcami muszę zrobić porządek bo takie brązowe to nic fajnego.
Tę kocimiętkę to znalazłam pod liśćmi przy domu ale w innych miejscach koty już od dawna się częstują.
Jaki mikroklimat jak krokusy ledwo wyglądają z ziemi a tu co niektórym już pąki pokazują.

Troszkę się pożaliłam i od razu mi lepiej.

Tę kocimiętkę to znalazłam pod liśćmi przy domu ale w innych miejscach koty już od dawna się częstują.

Jaki mikroklimat jak krokusy ledwo wyglądają z ziemi a tu co niektórym już pąki pokazują.

- basjak
Majka, to Ty jesteś taki autochton w rudzkim Beverly Hill
Szkoda trochę jałowców, ale jak je podsadzisz czymś ekspansywnym, to też będzie nieźle. Mam dużo tawułki, takiej zwykłej, chcesz?
Przypomniało mi się, że czekam na przesyłkę kocimiętki- Nepeta x faassenii. Zamówiłam ją specjalnie dla kotów, bo podobno tę odmianę uwielbiają.

Przypomniało mi się, że czekam na przesyłkę kocimiętki- Nepeta x faassenii. Zamówiłam ją specjalnie dla kotów, bo podobno tę odmianę uwielbiają.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki