Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Post »

KRYSIU co do tulipanowych cebulek powiem jedno ,że już chyba z nich zrezygnuję nawet dla tak pieknych kwiatów . Wolę w to miejsce posadzić babcinych tych najzwyklejszych tulipanów a nie nabijać kasę holendrom . Niestety to smutna prawda . Miałam tyle pięknych tulipanów w ubiegłym roku teraz mogę je sobie tylko na biegłorocznych fotkach pooglądać . Moje były sadzone w skrzynkach i też ich nie ma w tym miejscu nic nie kiełkuje . Trochę mnie to dzisiaj zdenerwowało
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu gratuluję sreberka ;:138
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

;:138 Śliczne tulipanki! Uwielbiam botaniczne za ich mini rozmiar i za to, że tak wcześnie kwitną. A tulipany Tarda o których wspomniałaś są jeszcze ładniejsze. Mają krótkie łodyżki, też są bukietowe, ale jest więcej żółtego i tylko końcówki płatków są białe. A śnieżniki też lubię! Mam już 3 kolory.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

W moim ogródku rosną stare żółte tulipany. Wykopałam ich już setki, ale wciąż się pojawiają, w dużych ilościach. Ich cebule uciekają wgłąb ziemi, nawet poniżej wysokości szpadla. Jeśli uda się je wykopać, to cebulka wygląda podobnie, jak czosnek. Nie jest tak stabilna, ale wkoło ma mnóstwo dzieci.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Krysiu ale masz cuda :roll: , muszę sobie na jesieni dokupić tego śnieżnka, puszkinię i tulipany botaniczne
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu gratuluje sreberka ;:114
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

:wit
Jagódko, Agnieszko, Halinko, Gosiu dziękuję Wam bardzo.
Małgosiu jeżeli kupowane są w opakowaniach to są oznakowane. Ja ich wcześniej nie zauważyłam, bo nie wiedziałam, że takie są. Doczytałam dopiero w katalogu. W lesie mówisz?. Hmmm? u nas nie ma takich lasów, tu tylko paprocie i paprocie i chronione rosiczki i widłaki i żaby pod ochrona. Nawet ROD nazywa się paprotka i osiedle Paprotka i dzielnica Paprocany i Ośrodek Wypoczynkowy Paprocany. Chciałabym zobaczy taki las z tulipanami. Jak już nabędziesz to pokaż koniecznie zdjęcie. A jeszcze lepiej przywieź kilka.
Izuniu, Kasiu, to ich wczesne kwitnienie bardzo cieszy. A jest już na tyle cieplej, że można podziwiać kwiaty.
Jadziu, Basiu masz racje z tymi tulipanami. Ja mam trzeci sezon działkę wiec zdana jestem na asortyment dostępny obecnie w handlu. Na starszych działkach widzę właśnie tylko czerwone i żółte tulipany, pewnie panie przećwiczyły już te holenderskie odmiany.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

krysad71 pisze:... Na starszych działkach widzę właśnie tylko czerwone i żółte tulipany, pewnie panie przećwiczyły już te holenderskie odmiany.
Krysiu one nie przećwiczyły tylko nie są na Forum albo nie widzą potrzeby kupowania innych skoro jakieś mają od wieków ;:224
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Krysiu Twoje rabatki już nieźle ukwiecone,szczególnie podobają mi się te niebieskie cebulkowe
Pisałaś o Lilii św. Józefa ...miałam też takową...w pierwszym roku kwitła ładnie,a potem co roku coraz gorzej ,aż w końcu zanikła ,poskrzypki pewnie ją zjadły... :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Krysieńko gratulacje za sreberko ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Super masz już ukwiecony ogródek tulipanki botaniczne o ile się nie mylę, żabusia fajna budzą się to zimniej już nie powinno być :) och i gril na patyku ja już zapomniałam jak taka kiełbaska smakuje a wiem na pewno że 10000 razy lepiej :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Krysiu, ja tu czytam, że widujesz na starszych działkach tylko czerwone i żółte tulipany. Otóż chcę tu wtrącić swoje trzy grosze. Ja wiele lat temu kupowałąm różne kolory tulipanów, ale po roku czy dwóch wszystkie robiły się czerwone. Przeczytałąm, że działo się to wskutek zapylania. Nie wiem dokładnie, na czym rzecz polega, ale w rezultacie wszystkie nabierały tej samej barwy. Potem pojawiły się nowe odmiany, które nie podlegały już takiemu ujednolicającemu zapylaniu. Stąd pewnie widzisz na starych działkach same czerwone tulipany.
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Wandziu, chyba masz rację z tym zapylaniem. Ja u siebie na działkach też głównie czerwone i żółte tulipany widuję. Innych jakoś nie...
Krysiu - gratuluję sreberka!
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Krysiu czyli ten tulipan co go mamy obie to Turkestanica , ja sadziłam trochę cebulek jesienią ale nic nie zapisałam co kupiłam i teraz nic nie wiem
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

pamiętam chyba gdzieś pisałaś, kiedy to ja będę miała sreberko
a tu już moje spóznione gratulacje ale serdeczne ;:138
wanda7 pisze:Krysiu, ja tu czytam, że widujesz na starszych działkach tylko czerwone i żółte tulipany. Otóż chcę tu wtrącić swoje trzy grosze. Ja wiele lat temu kupowałąm różne kolory tulipanów, ale po roku czy dwóch wszystkie robiły się czerwone. Przeczytałąm, że działo się to wskutek zapylania. Nie wiem dokładnie, na czym rzecz polega, ale w rezultacie wszystkie nabierały tej samej barwy. Potem pojawiły się nowe odmiany, które nie podlegały już takiemu ujednolicającemu zapylaniu. Stąd pewnie widzisz na starych działkach same czerwone tulipany.
Wandzia ma rację, a zapylanie myślę jest za sprawka wiatru,

pozdrawiam

-- Pt 08 kwi 2011 08:55 --

pamiętam chyba gdzieś pisałaś, kiedy to ja będę miała sreberko
a tu już moje spóznione gratulacje ale serdeczne ;:138
wanda7 pisze:Krysiu, ja tu czytam, że widujesz na starszych działkach tylko czerwone i żółte tulipany. Otóż chcę tu wtrącić swoje trzy grosze. Ja wiele lat temu kupowałąm różne kolory tulipanów, ale po roku czy dwóch wszystkie robiły się czerwone. Przeczytałąm, że działo się to wskutek zapylania. Nie wiem dokładnie, na czym rzecz polega, ale w rezultacie wszystkie nabierały tej samej barwy. Potem pojawiły się nowe odmiany, które nie podlegały już takiemu ujednolicającemu zapylaniu. Stąd pewnie widzisz na starych działkach same czerwone tulipany.
Wandzia ma rację, a zapylanie myślę jest za sprawka wiatru,

pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”