Wandy ogródek pod dębami, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2

Post »

Witaj Wandziu :wit Bardzo się cieszę, ze dochodzisz do zdrowia;:196. Mam nadzieję, ze już niedługo pięknie przyświeci słoneczko i przegoni mrozy i śnieg i będziemy mogli zacząć prace w ogródkach :D
Iglaczkowe rabatki ślicznie wyglądają nawet zimą, wprowadzają zieleń do szarych , śpiących ogródków, powodując, ze wokół jest weselej, a jak zakwitną pod nimi pierwsze wiosenne cebulaczki będzie cudownie :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu świetnie, że już lepiej się czujesz, z lilii będziesz zadowolona kolor podobny mam, zresztą one wszystkie maja swój niepowtarzalny urok, mój powojnik stoi na oknie, zraszam go i odwracam jak trzeba to dwa razy dziennie, siałam po raz pierwszy ciekawa jestem jak wyjdzie.
Posadziłam tez już do doniczek begonię nie dostałam tylko białych, ale popatrzę u Ciebie, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

"Liliowe " zakupy kusza kolorami lata... Zdrówko, mam nadzieję , już ok? Za oknami dziś mroźnie ale ;:3 - aż mi się gębula śmieje do słonka , schyłku zimy i nadziei na szybkie nadejście wiosny ! Zaglądam do Ciebie , by podpatrzyć , co się z ziemi pod dębami gramoli . U mnie na trawnikach i rabatkach jeszcze śnieg, ale dłubie w nim , i widzę ,że krokusiki jakieś i przebiśniegi już ruszyły, więc nie jest źle !
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
I ja zaglądam, żeby zapytać czy ze zdrówkiem już lepiej ???
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Miło czytać, że czujesz się lepiej :lol: Może dzisiaj już całkiem dobrze?
Pooglądałam uważnie fotki i zastanawiam się, do czego służy ten słup z klinkieru, obok werandy?
wanda7 pisze:]Obrazek
Wspaniale mogłaby wyglądać przy nim róża pnąca, ale zapewne coś już tam rośnie? No i podziwu godne trejaże, na zdjęciu obok.
Marzę o podobnych :lol: Co do koloru lilii, mam obawy, ale tyle spotyka nas niespodzianek, więc kto wie?
Zdrowiej pogodnie, ta zima musi wreszcie minąć :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dala pisze:Wandziu, dobrze słyszeć, że zdrowiejesz :P
A Twoi Panowie na pewno dadzą sobie radę i docenią Ciebie i to, co dla nich robisz na codzień. Wiem z własnego doświadczenia, że zazwyczaj tego nie zuważają i wydaje im sie takie naturalne, że obiad jest zawsze na czas, zakupy zrobione, rzeczy wyprane i wyprasowane, mieszkanie posprzątane...
...
Oj, prawda to, prawda...czynności powtarzalnych, codziennych, nie widać i trudno je docenić. Może to i nawet nie jest wina facetów - po prostu nie widzą pracy, której efekt tak szybko znika ;-) mam nadzieję Wandziu, że są postępy w powrocie do zdrowia.

Iglaczkowe wysepki zimą robią wrażenie, i sie przydają - są oazą zieleni. Chociaż ja również uważam, że nie ma to jak zieleń doprawiona jednym czy drugim kwiatuszkiem ;-) Może już niedługo się tym nacieszymy.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Wiktorio, aby klarownie odpowiedzieć ci, co to jest za klinkierowy słup i do czego nam służy, muszę posłużyć się tymi oto dwoma prywatnymi fotkami. Klinkierowy słup z jednej strony podtrzymuje ściankę wykonaną z luksferu, a z drugiej drewniany trejaż. Niestety mamy jak widać bardzo blisko sąsiadów. Fajni ludzie, ale wiadomo, że człowiek potrzebuje prywatności. Zasłoniliśmy więc taras luksferem. Przy trejażu rosła żółta pnąca róża, niestety zeszłej zimy wymarzła. Aktualnie mam po niej wolne miejsce i poszukuję pomysłu, co wsadzić. Róże pnące odpadają. I wolałabym coś zimozielonego, ale ciekawszego niż bluszcz.
Na ramieniu naszego starszego kolehi jest nasza kochana czarna koteczka Mrówcia. Nie ma jej już, zginęła pod samochodem.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Witaj Wandziu, i ja skorzystałam z informacji. Mnie bardzo podobają się luksfery, mam 4 rzędy na tarasie i obawiamy się, czy utrzyma się następny. A tu słupek i pewnie drut zbrojeniowy.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Wandziu to może Akebia, ja mam ją dopiero rok ale listki opadły dopiero teraz do lutego to była zimozielona, a nawet bordowa bo pięknie się przebarwia
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Katik, ta akebia to chyba strzał w dziesiątkę. Poczytałam już sobie o niej w necie i faktycznie by mi pasowała w tym miejscu. A ty Kasiu masz ją u siebie?

Krysiu, nie znam się na tyle, by ocenić, czy cztery rzędy luksferu wymagają wzmocnienia. U mnie rzędów jest dużo, więc słup był koniecznością. Mąż ma jeszcze zrobić na górze nad nim mały daszek wykończeniowy. A u was czym jest wykończone?
x-d-a

Post »

Wandziu, albo jakiś wiciokrzew - są odmiany zimozielone...
U mnie dzisiaj była piekna wiosenka; jeżeli taka pogoda utrzyma się jeszcze parę dni, będzie można zacząc porządki w ogrodzie :P
Jak zdrówko :?:
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Wandziu, luksfery u nas nie są od góry niczym wykończone, one mieszczą się pod zadaszeniem tarasu. To tylko altanka na działce, stoją tak 30 lat, my dołożyliśmy jeden rząd. Dla estetyki powinny być wykończone. Może dachówką tak jak murki.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Wandziu mam dwie kupiłam w połowie lipca dwie małe sadzonki i do jesieni przyrosły po około 2 metry
jak będą kiedyś takie jak u Poli42 na pierwszych zdjęciach aktualnego wątku to pewnie te trejaże (nie wiedziałam że te kraty tak się nazywają - człowiek uczy się całe życie) nie wytrzymają
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Wandziu, mam nadzieję że już się lepiej czujesz? Musisz być w formie na wiosnę - ogród czeka ;:138 Zaglądałam już do twojego nowego wątku, ale nie zostawiałam śladu, a potem nie przychodzily do mnie powiadomienia i tak jakoś zeszło. Dziś zaglądam, a tu tyle nowych zdjęć i wpisów :D
Uwielbiasz liliowce, a ja nie mam żadnego i w tym roku chciałabym kilka kupić. Jednego sie tylko boję.. podobno każdy kwiatek liliowca żyje jeden dzień i należy codziennie przekwitłe kwiaty usuwać. Czy to konieczne? Mi chyba trudno byłoby to robić ze względu na czas.

Ciekawa jestem twoich wosennych i wielkanocnych dekoracji.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

No i mamy marzec,zaraz inaczej brzmi.Od rana piekne słoneczko,ale na termometrze minus 10, w południe bedzie pieknie.Może trochę stopi tego śniegu,bo nawet trawy nie widać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”