Yyyy
nie ma ktoś kury do wynajęcia..
najlepiej z tuzin bo ziarenek będzie za dużo dla jednej po ubiegłym roku
A na poważnie..
Serio??
Można by kure tak wypuścić w grządki w marcu i by wydzibała..??
Pytanie tylko czy wydziobie czy tez nie zagrzebie
Pytam bo jak wiesz miałam działke "opuszczoną" przeze mnie..
i dopiero teraz pomyślałam że mogłam wpaść z łopatą i wierzch ziemi zebrać-z nasionami...
Kurde!!
Serio!
gotowa jestem kupić ze 2 kurki -a niehaj sobie i mieszkają na działce.. byle mi wydziubaly to co tam zostało..
Wolusiu..
Trzeba było mówić zeszłego roku.. ;) pokazałabym Ci jak to wygląda
Ale to mniej wiecej tak że sałata nagle zaczyna ci sie robić nie głowiasta a "piętrowa" ;)
Ze środka niej wychodzić zaczynają coraz mniejsze listki i idą w góre na czubku zaczyna zawiązywać kwiaty...
Wystrczy pewnie tylko przypilnować je..i nasionka masz

To samo z pietruszką..-w tamtym roku zostawiłam ją na nasionka..ale niedoczekała się ich zbioru przeze mnie

Rzodkiewka natomiast tworzy "fasolki" -w szoku byłam jak to zobaczyłam..
Zeszły rok -kiedy to byłam gościem na działce i to bardzo rzadkim wzbogacił moje życie w doświadczenia nasienne
A!!
Por którego zostawisz w ziemi na zimę wiosną jest jadalny bo super zimuje- ale zaczyna tworzyć zgrubienie w środku -później pewnie zakwita niczym cebula ;)
-- 4 lut 2013, o 17:05 --
whitedame pisze:Kto tam narzekał, że wiosny nie czuje. 17 godzina i jeszcze widno a do tego jak dziś ptaki ćwierkały w zaroślach, one swoje wiedzą.

ZGAŚ LATARIE!!
Zobaczysz wtedy że już mrok
-- 4 lut 2013, o 17:08 --
Widzę że rumianka mnie uprzediła..
Rumianka..
A myślisz że sałacie w gruncie cośby się stało? -sprawdzimy..może u mnie się coś wysiało..
Ale swoją drogą..mając sałate "zimową" nie trzeba pielęgnować
Ja w zeszłym roku zostawiłam od sąsiadki z działki taką..ciekawa byłam co z niej będzie tak jak z porami i pietuszką..
I o dziwo..
lekko przemarzła ale nie do końca, była spoooooro wcześniej od tej "normalnej" i w smaku dobra...