victorys pisze:Powtórzę za Lucynką - nie oddała bym tego z pierwszego zdjęcia! Niektórzy długo -długo nie mogą trafić na takie malowane kwiatki Chyba musisz mieć świetne układy z teściową
Często spotykam go LM,też mi było szkoda ale czego nie robi się dla teściowej
Joane pisze:Sylwio, piękne okazy sobie przywiozłaś z Łańcuta.
Angraecum w pełni rozkwitu bardzo efektowny.
Masdevallie nie próżnują. Ładnie urosły im te pędy.
Teściowej kwitnienia niesamowite. Czasami tak bywa, że roślina nie umi się u nas zaaklimatyzować a pójdzie do innego mieszkania i od razu bujnie kwitnie. Teraz możesz nadal cieszyć oczy tymi kwitnieniami.
Asiu dziękuję
Angraecum bardzo efektowny,ale szybko przekwita już wczoraj zauważyłam,że pierwszy kwiatek odpadł.
A masdevallie no nie próżnują,bo już na jednej wykryłam 3 pędy
kasia74 pisze:Sylwio dziękuję że pokazałaś cały okaz bananowca , śliczna roślinka mimo że nie storczyk. Storczyki też pięknie kwitną, to zielone Angraecum jest śliczne, nowości z Łańcuta też śliczne i zazdroszczę spotkania, ja niestety mam strasznie daleko liczyłam drogę i wychodziło mi 8-9 godzin jazdy ale z tego co czytałam ( korki ze względu na długi weekend) to podroż zajęłaby mi ponad 10 godzin. Storczyki u teściowej nieźle sobie radzą, ja moją też próbuję zarazić i przy jakichś okazjach kupuję jej storczyka. Ma ich obecnie 7 sztuk.
Kasiu ja też musiałam męża przekonywać do wyjazdu i gdyby nie to ,że syna do Pińczowa zawoziłam to nie za bardzo udało by się go przekonać,a z Pińczowa było bliżej
Tak,tak storczykami zarażam rodzinkę,mamę,teściową,synową i koleżanki najbliższe.
trzynastka pisze:piękne kwitnienia szczególnie ten pierwszy mazany taki niespotykany To naprawdę bananowiec ? bo z tego co wiem kwitną nieco inaczej a raczej skromniej.
Oj spotykany,spotykany naprawdę często go widzę w LM,tak twierdzi teściowa a one ponoś nie kłamią
ewarost pisze:Sylwio dopiero teraz mogę tu zajrzeć

zakupy Łańcutowe bardzo dla mnie egzotyczne \ ale niech pięknie rosną oczywiście kwitną

. Kwitnienia u teściowej piękne tylko pozazdrościć jak spotkam takiego pomazanego to na pewno zasili moją kolekcję

Jeszcze raz dzięki za PM\
\
Ewo może egzotyczne,ale jak zakwitną ahhh rozmarzyłam się,ja mam nadzieję,że marzenie o D się spełni i znajdzie się w twojej kolekcji
justus27 pisze:Sylwio u Ciebie... cudne widoki ;)
Gratuluję nowości... oncidium - śliczne. Bardzo mi się oncidia podobają, maja urocze kwiatuszki i ten rozmiar...
Ale hybrydki szaleją u Teściowej. Kwiatów co nie miara mają
Justynko kwiaty oncidium widziałam na żywo i tak mnie zauroczyło,że oczywiście musiałam je mieć.
marwes pisze:Sylwio Ty każesz uzbrajać się w cierpliwość !
Powiedz jak to zrobić, jak każda wizyta u Ciebie daje mi takiego povera że nie wiem co mam potem zrobić taki jestem podekscytowany widokami Twych storczyków.
Marku

to nie ja tylko one
Fajnie,że działam na Ciebie jak Powerrade