Moje...

Zablokowany
Awatar użytkownika
syljed
200p
200p
Od: 17 lis 2010, o 18:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje...

Post »

lucynaf pisze:Sylwia, nie obraź się, ale chora to jesteś, bo ciągle kupujesz :;230 Nie krępuj się i przyznaj się do tego, bo tu prawie wszyscy w tym stanie :;230
Zielone kwiatuszki już wychwaliłam ;:108
Zakupy ciekawe, to Oncidium jest w rozmiarze mini ? Niech zdrowo rosną :D
Czekam na rozkwit i następne piękne zdjęcia ;:65
Lucynko nie obrażam się,to chyba ten etap wyparcia się :;230 .Oncidium jest miniaturowe,było też rozkwitnięte miało takie malutkie kwiatki,mniejsze od zielonych.
kambodza5 pisze:Od oglądana twoich piękności robi mi się naprawde słabo zanim sprawdzam twoje nowości potrzebuje
naprawde silnych tabletek na uspokojenie 8-) . Twoja kolekcja jest fantastyczna czy może zastanawiałaś się może żeby zrobić " drzwi otwarte" :?: Aby każdy mógł obejżeć twoje cuda :heja
A tak na marginesie to strzeż się bo miłośnicy storczyków czychają i z chęcią by coś podwędzili z twojej kolekcji, ale pewnie z wybraniem okazu mieli by wielki problem, brakło by im czasu od nocy do rana ;:1
Witam u mnie,za stan zdrowia nie odpowiadam,ale "drzwi otwarte" czemu nie chętnie można było by grilla zrobić i wymienić się relacjami a może nawet jakimiś okazami.Cieszę się,że wśród moich znajomych nie ma maniaków storczykowych,wręcz oni nie rozumieją moich upodobań,które w ogóle do siebie nie pasują nic a nic.
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
syljed
200p
200p

Post »

Teraz pokażę Wam zdjęcia storczyków moich,które powędrowały do teściowej i pięknie zaaklimatyzowały się u Niej.Z góry przepraszam za jakość zdjęcia z telefonu :oops:
Ten posiada dwa pędy,jest naprawdę uroczy...
ObrazekObrazekObrazek

Żółty posiada dwa pędy,a bordowy aż trzy,tylko szkoda,że nie widać na bordowym jak ma płatki poszarpane,ale nie na wszystkich kwiatach
ObrazekObrazek

Fioletowy nie chciał zakwitnąć u mnie a u Niej od maja i proszę na zdjęciu widać pęd drugiego uparciuszka
ObrazekObrazek

I miltonia,z która źle zaczęła ale są dwa nowe przyrosty
Obrazek

I na końcu nie storczyk ale uroczy bananowiec
Obrazek
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Storczyki Teściowej są świetne! Pięknie się u niej zaaklimatyzowały. Nawet miltonia, która nie jest łatwym storczykiem, wypuściła przyrosty ;:180 . Czyżby Teściowa też miała hopla storczykowego? :wink:
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Widzę, że tak jak ja rozrzucasz storczyki po rodzince ;:224
Piękne wszystkie i obficie kwitną :uszy Tego z pierwszego zdjęcia na pewno bym nie oddała ;:224
Awatar użytkownika
syljed
200p
200p

Post »

Kasia01 pisze:Storczyki Teściowej są świetne! Pięknie się u niej zaaklimatyzowały. Nawet miltonia, która nie jest łatwym storczykiem, wypuściła przyrosty ;:180 . Czyżby Teściowa też miała hopla storczykowego? :wink:

Tak,Kasiu zaraziłam teściową.
lucynaf pisze:Widzę, że tak jak ja rozrzucasz storczyki po rodzince ;:224
Piękne wszystkie i obficie kwitną :uszy Tego z pierwszego zdjęcia na pewno bym nie oddała ;:224
Tak,rozrzucam rodzince,przyjaciółkom.A ten pierwszy to dostała albo na dzień kobiet lub dzień matki-niepamiętam :oops:

I na specjalne życzenie Kasi
Obrazek
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p
Od: 11 lut 2011, o 20:21

Post »

Powtórzę za Lucynką - nie oddała bym tego z pierwszego zdjęcia! Niektórzy długo -długo nie mogą trafić na takie malowane kwiatki ;:224 Chyba musisz mieć świetne układy z teściową ;:136
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sylwio, piękne okazy sobie przywiozłaś z Łańcuta. ;:224
Angraecum w pełni rozkwitu bardzo efektowny.
Masdevallie nie próżnują. Ładnie urosły im te pędy.

Teściowej kwitnienia niesamowite. Czasami tak bywa, że roślina nie umi się u nas zaaklimatyzować a pójdzie do innego mieszkania i od razu bujnie kwitnie. Teraz możesz nadal cieszyć oczy tymi kwitnieniami. :)
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Sylwio dziękuję że pokazałaś cały okaz bananowca ;:196 , śliczna roślinka mimo że nie storczyk. Storczyki też pięknie kwitną, to zielone Angraecum jest śliczne, nowości z Łańcuta też śliczne i zazdroszczę spotkania, ja niestety mam strasznie daleko liczyłam drogę i wychodziło mi 8-9 godzin jazdy ale z tego co czytałam ( korki ze względu na długi weekend) to podroż zajęłaby mi ponad 10 godzin. Storczyki u teściowej nieźle sobie radzą, ja moją też próbuję zarazić i przy jakichś okazjach kupuję jej storczyka. Ma ich obecnie 7 sztuk.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

piękne kwitnienia szczególnie ten pierwszy mazany taki niespotykany :) To naprawdę bananowiec ? bo z tego co wiem kwitną nieco inaczej a raczej skromniej.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Sylwio dopiero teraz mogę tu zajrzeć :) zakupy Łańcutowe bardzo dla mnie egzotyczne :oops: ale niech pięknie rosną oczywiście kwitną :uszy . Kwitnienia u teściowej piękne tylko pozazdrościć ;:138 jak spotkam takiego pomazanego to na pewno zasili moją kolekcję :D Jeszcze raz dzięki za PM ;:196
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Sylwio u Ciebie... cudne widoki ;)

Gratuluję nowości... oncidium - śliczne. Bardzo mi się oncidia podobają, maja urocze kwiatuszki i ten rozmiar...

Ale hybrydki szaleją u Teściowej. Kwiatów co nie miara mają :tan
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Sylwio Ty każesz uzbrajać się w cierpliwość ! :?:
Powiedz jak to zrobić, jak każda wizyta u Ciebie daje mi takiego povera że nie wiem co mam potem zrobić taki jestem podekscytowany widokami Twych storczyków.
Awatar użytkownika
syljed
200p
200p

Post »

victorys pisze:Powtórzę za Lucynką - nie oddała bym tego z pierwszego zdjęcia! Niektórzy długo -długo nie mogą trafić na takie malowane kwiatki Chyba musisz mieć świetne układy z teściową
Często spotykam go LM,też mi było szkoda ale czego nie robi się dla teściowej :;230
Joane pisze:Sylwio, piękne okazy sobie przywiozłaś z Łańcuta.
Angraecum w pełni rozkwitu bardzo efektowny.
Masdevallie nie próżnują. Ładnie urosły im te pędy.

Teściowej kwitnienia niesamowite. Czasami tak bywa, że roślina nie umi się u nas zaaklimatyzować a pójdzie do innego mieszkania i od razu bujnie kwitnie. Teraz możesz nadal cieszyć oczy tymi kwitnieniami.
Asiu dziękuję ;:196
Angraecum bardzo efektowny,ale szybko przekwita już wczoraj zauważyłam,że pierwszy kwiatek odpadł.

A masdevallie no nie próżnują,bo już na jednej wykryłam 3 pędy :heja
kasia74 pisze:Sylwio dziękuję że pokazałaś cały okaz bananowca , śliczna roślinka mimo że nie storczyk. Storczyki też pięknie kwitną, to zielone Angraecum jest śliczne, nowości z Łańcuta też śliczne i zazdroszczę spotkania, ja niestety mam strasznie daleko liczyłam drogę i wychodziło mi 8-9 godzin jazdy ale z tego co czytałam ( korki ze względu na długi weekend) to podroż zajęłaby mi ponad 10 godzin. Storczyki u teściowej nieźle sobie radzą, ja moją też próbuję zarazić i przy jakichś okazjach kupuję jej storczyka. Ma ich obecnie 7 sztuk.
Kasiu ja też musiałam męża przekonywać do wyjazdu i gdyby nie to ,że syna do Pińczowa zawoziłam to nie za bardzo udało by się go przekonać,a z Pińczowa było bliżej ;:224
Tak,tak storczykami zarażam rodzinkę,mamę,teściową,synową i koleżanki najbliższe.
trzynastka pisze:piękne kwitnienia szczególnie ten pierwszy mazany taki niespotykany To naprawdę bananowiec ? bo z tego co wiem kwitną nieco inaczej a raczej skromniej.
Oj spotykany,spotykany naprawdę często go widzę w LM,tak twierdzi teściowa a one ponoś nie kłamią :;230
ewarost pisze:Sylwio dopiero teraz mogę tu zajrzeć :) zakupy Łańcutowe bardzo dla mnie egzotyczne \ ale niech pięknie rosną oczywiście kwitną :uszy . Kwitnienia u teściowej piękne tylko pozazdrościć jak spotkam takiego pomazanego to na pewno zasili moją kolekcję :D Jeszcze raz dzięki za PM\
\
Ewo może egzotyczne,ale jak zakwitną ahhh rozmarzyłam się,ja mam nadzieję,że marzenie o D się spełni i znajdzie się w twojej kolekcji
justus27 pisze:Sylwio u Ciebie... cudne widoki ;)

Gratuluję nowości... oncidium - śliczne. Bardzo mi się oncidia podobają, maja urocze kwiatuszki i ten rozmiar...

Ale hybrydki szaleją u Teściowej. Kwiatów co nie miara mają
Justynko kwiaty oncidium widziałam na żywo i tak mnie zauroczyło,że oczywiście musiałam je mieć.
marwes pisze:Sylwio Ty każesz uzbrajać się w cierpliwość !

Powiedz jak to zrobić, jak każda wizyta u Ciebie daje mi takiego povera że nie wiem co mam potem zrobić taki jestem podekscytowany widokami Twych storczyków.
Marku :oops: to nie ja tylko one :;230
Fajnie,że działam na Ciebie jak Powerrade :;230 :;230
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Syliwa, ależ Ty masz cudeńka. A jak zobaczyłem że posiadasz Paphiopedilum Wossner Bellarmi i Bulbophyllum blumei to myślałem że się rozpłynę. Będę często zaglądać :wit

Na koniec Cie trochę rozczaruję. Twój piękny "bananowiec" tak naprawdę jest krasnokwiatem Katarzyny. Jednak ten drobny szczegół nie umniejsza jego piękna :D
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

syljed pisze:Tak,tak storczykami zarażam rodzinkę... synową ...
:shock: jaką synową? Przecież Ty małolata jesteś. :;230

Nowości z Łańcuta bardzo ładne. ;:138
Masdevallie pięknie u Ciebie rosną, czekam na kolejne fotki kwitnących.
Hybrydki u teściowej też super kwitną.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”