Do jakiej ziemi wysiewa się bazylię?
Czytałam, że potrzebna jest specjalna odkażona ziemia skąd taka wziąć.
Tak wygląda bazylia drobnolistna którą wysiałem w styczniu.paras pisze:Siał ktoś z Was bazylie drobnolistną? Posadziłem w sobote, cały czas siedzi przy oknie, teraz cały czas świeci słońce więc ma ciepło, wody też ma odpowiednio, a jeszcze nic nie widać żadnego kiełka..
Ona tak długo wschodzi, czy coś nie tak robię?
Specjalnie w sprawie tego meszku kontaktowałem się ze sprzedawca nasion, niby wszystko jest ok. Na duży rozmiar i omszenie liści wpływają szklarniowe warunki uprawy. Pachnie bardzo intensywnie, ale rośnie wolno.Francesca pisze:Bazylia drobnolistna ma taki meszek? Nigdy takiej bazylii nie widziałam.
No właśnie... wygląda wypisz-wymaluj jak moja szałwia muszkatałowa...a jaki zapach mają liście?gregorygardener pisze:To na 1000% nie są siewki bazylii, tematem mojej pracy magisterskiej była bazylia, wdoświadczeniu uprawiałem i porównywałem 17 różnych odmian, w tym kilka odmian drobnolistnych. Te siewki wyglądają raczej jak szałwia, być może jest szałwia muszkatołowa. Wierz mi nie ma omszonych odmian bazyli . To albo czyjaś pomyłka albo oszustwo. Jeśli możesz to wrzuć powiększone zdjęcia nasion tej '' bazylii''
No to ładnie zrobili mnie w balonagregorygardener pisze:To na 1000% nie są siewki bazylii, tematem mojej pracy magisterskiej była bazylia, wdoświadczeniu uprawiałem i porównywałem 17 różnych odmian, w tym kilka odmian drobnolistnych. Te siewki wyglądają raczej jak szałwia, być może jest szałwia muszkatołowa. Wierz mi nie ma omszonych odmian bazyli . To albo czyjaś pomyłka albo oszustwo. Jeśli możesz to wrzuć powiększone zdjęcia nasion tej '' bazylii''