Sporo róż już u Ciebie kwitnie u mnie dopiero druga powoli startuje.
Moje ogrodowe hortensje wczesną wiosną straciły zawiązki pąków - po prostu zgniły im końcówki pędów Tylko na jednej z nich widzę zawiązek JEDNEGO pąka
Beatko u Ciebie róże pięknie kwitną
Może z tymi nazwami hortensji coś pomyliłam , ale jedna kwitnie
a tę lilie , która Ci się u mnie podoba, to wykopię cebulę i Ci wyślę , jestem Twoją dłużniczką bo z tych łusek to nigdy nie robiłam
Bożenko - to musisz wypróbować - moje cebulki z łusek już mają właściwe łodyżki - tak że zapowiada się, że w przyszłym roku zakwitną - tylko mój Triumphator coś w tym roku nie wypuszcza cebulek na łodyżce. Liczyłam też na cebulki na tej pełnej tygrysiej - ale ani śladu - więc jesienią planuje je wykopac i podskubnąć
Róże - dzisiaj ugotowane - ja nie podlewam róż- żeby sobie same radziły (podlewam tylko nowo posadzone) rano były piękne a po południu szkoda gadać
Dziewczyny wreszcie popadało - i zaczynają kwitnąć lilie- kupowałam na cebule.pl - tym razem nie polecam to co zakwitło nie ma nic wspólnego z moim zamówieniem- zamiast piegusów mam białe- których nie lubię bo się brudzą- inne zobaczymy- ale chyba nieciekawie- jaszcze czekam z niecierpliwością na pełną tygrysią.
Pełna tygrysia Flora Pleno????? zaczynją być widoczne cebulki na łodyżce--- będzie rozmnażanie