Kolekcja Arlety cz.1

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolekcja Arlety

Post »

No to jak widać to lepiej mieć te firanki, a jak będziesz chciała obejrzeć kwiaty to można lekko odgarnąć. Tylko trzeba uważac, żeby się nie zaplatały np. patyczkiem, bo mogą spaść przy odsuwaniu firanki. A ja też nie mam wiele miejsca, ale jak któryś urósł duży, to trudno, nie poobcinam im liści. Mam trochę dużych Phal., ten żółty jest największy, duże jest jeszcze Liodoro, hybryda podobna do Phal. gigantea i kilka innych Phal. A o Vandach to już nie wspomnę...
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Okna małe ale wspaniałe :wink: Piękne i obfite kwitnienia a co do firanek to w Danii w domach firanek nie ma Jadąc szosą wszystko widac w domach,ale może tam nie ma wścipskich ludzi co zaglądają w okna :oops:
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Gosiu dziękuję co do firanek każdy ma swój gust ;:108 ale mnie się nie podobają puste okna to takie zimne i surowe mi się wydaje :roll: Ale tak jak wspomniałam to kwestia gustu :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja musze mieć okna bez firanek, bo za każdym razem, jak odsuwałam, któryś storczyk spadał na podłogę. A musiałam odsuwać czesto, zeby móc je oglądać. Choć takie do połowy, jak ty masz, byłyby bardzo dobre...
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Arletko śliczne okienko z kwiatuszkami ,fakt że firaneczki mogłyby być troszkę krótsze żeby odsłonić to co najładniejsze w storczykach :D Ja w dużym pokoju nie mam w ogóle firanek tylko żaluzje ,kwestia przyzwyczajenia a u mnie też trochę mus .Przed moimi oknami stoi wieżowiec ,balkon mam tzw.loggie ciemno jak nie powiem gdzie a storczyki potrzebują światła.Choć te które tu stoją może potrzebują trochę mniej ale gdybym miała firanki to pewnie chodziłabym często w depresji :;230 a tak popatrzę na moje kwiatuszki i już mam dobry humorek :D
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

Atletko śliczne kwiatowe okienko.Firaneczki też ładne!!!Jeśli chodzi o długość możesz je podpiąć klipsami do firanek lub niedrogimi broszkami :D .
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Arletko,pięknie u Ciebie,lubię takie widoki ;:154
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p
Od: 12 lip 2010, o 22:51

Post »

Witaj :wit
Przejrzałam cały Twój storczykowy wątek i strasznie mi się podoba Twoja kolekcja ;:63 Różnorodnie tu u Ciebie :)
Nawet sporo się dowiedziałam - o rozsadzaniu keiki, o miksturach na znienawidzone :evil: wełnowce, trochę o reanimacji zdechlaczków :roll:
I masz super Cambrię - oryginalne połączenie kolorów
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Mam chrapkę na takiego małego, kolorowego storczyka, jakiego sobie sprawiłaś! ;:108 Jest piękny. Wprost idealny! I mam jeszcze pytanie o okienko - od której strony się znajduje?
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Arletko, cudowne Miniaturki sobie zakupiłaś ;:138
I tą przekwitniętą i tą ostatnią :)
Ja też widziałam je ostatnio w Kauflandzie ale się powstrzymałam :roll:
Twoje okna storczykowe cudnie wyglądają ;:196
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Dusiu, Kasiu, Jagodo, Henryku dziękuję ;:196

Madzik :wit w moim skromnym wątku, miło mi jeśli znalazłaś w nim coś ciekawego ;:196

Uni ;:196 okna mam od północy :D

Asiu ;:196 ja się nie mogłam powstrzymać, ale teraz to już tylko MM i Philadelphia są na ojej liście :D no może jeszcze taki żółty z różową warszką :;230
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Okna umyte storczyki pięknie wyeksponowane no no cud - miód i malina. ;:196 ;:3
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakby co, MM jeszcze są na OG, a philadelphie czasami mozna spotkac w praktikerze lub LM. Kiedyś nawet były w przecenie. Nie są to storczyki trudne do spotkania, więc prędzej czy później na nie trafisz.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Ale okienko wow , cudne !! Arletko naprawdę jest na co patrzeć :)

storczykowa
można pogodzić i kwiaty i firanki ;) tylko trzeba pomyśleć :) ja mam zrobione firanki na samym oknie i może stać i wisieć co chce i nie trzeba cieniować klejąc coś na szyby.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Warto pomyśleć o takich do połowy okna... Są ładne i widać większość storczyków, tylko wiszące Vandy i półka ze storczykami byłyby przysłonięte. Jak miałam normane, to zenerwowalo mnie ciągle odsuwanie (a bardzo lubię patrzyć na storczyki) i spadanie storczyków na podłogę, bo te, co były przy firance, często się zaczepiały i przy odsuwaniu spadały. Ale cieniówki i tak muszą być, bo moje storczyki już dawno by padły od tak dużej ilości słońca. Dużo Phal. głównie na wschodnim oknie ma bardzo poparzone i zażółcone liścia. Zamiast cieniówek mogłyby byc ewentualnie takie firaneczki przyklejone w połowie szyby, nie pamiętam, jak się zwały... Ale i tak by musialy być cieniówki na Vandy i półkę.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”