Kolekcja Arlety cz.1
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolekcja Arlety
No to jak widać to lepiej mieć te firanki, a jak będziesz chciała obejrzeć kwiaty to można lekko odgarnąć. Tylko trzeba uważac, żeby się nie zaplatały np. patyczkiem, bo mogą spaść przy odsuwaniu firanki. A ja też nie mam wiele miejsca, ale jak któryś urósł duży, to trudno, nie poobcinam im liści. Mam trochę dużych Phal., ten żółty jest największy, duże jest jeszcze Liodoro, hybryda podobna do Phal. gigantea i kilka innych Phal. A o Vandach to już nie wspomnę...
Okna małe ale wspaniałe
Piękne i obfite kwitnienia a co do firanek to w Danii w domach firanek nie ma Jadąc szosą wszystko widac w domach,ale może tam nie ma wścipskich ludzi co zaglądają w okna 

Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu dziękuję co do firanek każdy ma swój gust
ale mnie się nie podobają puste okna to takie zimne i surowe mi się wydaje
Ale tak jak wspomniałam to kwestia gustu 

- Storczykowa
Ja musze mieć okna bez firanek, bo za każdym razem, jak odsuwałam, któryś storczyk spadał na podłogę. A musiałam odsuwać czesto, zeby móc je oglądać. Choć takie do połowy, jak ty masz, byłyby bardzo dobre...
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Arletko śliczne okienko z kwiatuszkami ,fakt że firaneczki mogłyby być troszkę krótsze żeby odsłonić to co najładniejsze w storczykach
Ja w dużym pokoju nie mam w ogóle firanek tylko żaluzje ,kwestia przyzwyczajenia a u mnie też trochę mus .Przed moimi oknami stoi wieżowiec ,balkon mam tzw.loggie ciemno jak nie powiem gdzie a storczyki potrzebują światła.Choć te które tu stoją może potrzebują trochę mniej ale gdybym miała firanki to pewnie chodziłabym często w depresji
a tak popatrzę na moje kwiatuszki i już mam dobry humorek 

- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Atletko śliczne kwiatowe okienko.Firaneczki też ładne!!!Jeśli chodzi o długość możesz je podpiąć klipsami do firanek lub niedrogimi broszkami
.

Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
- Madzik_J-Ch
- 200p
- Od: 12 lip 2010, o 22:51
Witaj
Przejrzałam cały Twój storczykowy wątek i strasznie mi się podoba Twoja kolekcja
Różnorodnie tu u Ciebie
Nawet sporo się dowiedziałam - o rozsadzaniu keiki, o miksturach na znienawidzone
wełnowce, trochę o reanimacji zdechlaczków 
I masz super Cambrię - oryginalne połączenie kolorów

Przejrzałam cały Twój storczykowy wątek i strasznie mi się podoba Twoja kolekcja

Nawet sporo się dowiedziałam - o rozsadzaniu keiki, o miksturach na znienawidzone

I masz super Cambrię - oryginalne połączenie kolorów
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Mam chrapkę na takiego małego, kolorowego storczyka, jakiego sobie sprawiłaś!
Jest piękny. Wprost idealny! I mam jeszcze pytanie o okienko - od której strony się znajduje?

- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Arletko, cudowne Miniaturki sobie zakupiłaś
I tą przekwitniętą i tą ostatnią
Ja też widziałam je ostatnio w Kauflandzie ale się powstrzymałam
Twoje okna storczykowe cudnie wyglądają

I tą przekwitniętą i tą ostatnią

Ja też widziałam je ostatnio w Kauflandzie ale się powstrzymałam

Twoje okna storczykowe cudnie wyglądają

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Dusiu, Kasiu, Jagodo, Henryku dziękuję
Madzik
w moim skromnym wątku, miło mi jeśli znalazłaś w nim coś ciekawego
Uni
okna mam od północy
Asiu
ja się nie mogłam powstrzymać, ale teraz to już tylko MM i Philadelphia są na ojej liście
no może jeszcze taki żółty z różową warszką 

Madzik

Uni

Asiu

- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Okna umyte storczyki pięknie wyeksponowane no no cud - miód i malina.

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Storczykowa
Jakby co, MM jeszcze są na OG, a philadelphie czasami mozna spotkac w praktikerze lub LM. Kiedyś nawet były w przecenie. Nie są to storczyki trudne do spotkania, więc prędzej czy później na nie trafisz.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Ale okienko wow , cudne !! Arletko naprawdę jest na co patrzeć 
storczykowa można pogodzić i kwiaty i firanki ;) tylko trzeba pomyśleć
ja mam zrobione firanki na samym oknie i może stać i wisieć co chce i nie trzeba cieniować klejąc coś na szyby.

storczykowa można pogodzić i kwiaty i firanki ;) tylko trzeba pomyśleć

- Storczykowa
Warto pomyśleć o takich do połowy okna... Są ładne i widać większość storczyków, tylko wiszące Vandy i półka ze storczykami byłyby przysłonięte. Jak miałam normane, to zenerwowalo mnie ciągle odsuwanie (a bardzo lubię patrzyć na storczyki) i spadanie storczyków na podłogę, bo te, co były przy firance, często się zaczepiały i przy odsuwaniu spadały. Ale cieniówki i tak muszą być, bo moje storczyki już dawno by padły od tak dużej ilości słońca. Dużo Phal. głównie na wschodnim oknie ma bardzo poparzone i zażółcone liścia. Zamiast cieniówek mogłyby byc ewentualnie takie firaneczki przyklejone w połowie szyby, nie pamiętam, jak się zwały... Ale i tak by musialy być cieniówki na Vandy i półkę.