Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Post »

A ta cudna Astrid jak wysoko rośnie?
Agata
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ech... kontempalcja Twoich ostów nie może się równać z niczym ;:170
Prawie jak Twój zapał do przesadzania :;230
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

dominikams pisze:
Jakbyś podeszła do grządki, to by ci ochota przeszła, przynajmniej dziś :;230 :;230 Nie wiem co o mnie myślą okoliczni spacerowicze - fetorek na pewno dociera na drogę, skoro na całej działce było go czuć ;:224 Sąsiedzi poinformowani o moich fanaberiach - sąsiad sam kosił mi pokrzywy :uszy
Co się przejmujesz miastowymi :;230

Mam coraz większą ochotę na Astrid. Muszę doprawdy coś z tym zrobić.

Przesadzanko? Ja sobie już zalożyłam plik Excela na przesadzanko jesienne, aby o niczym nie zapomnieć. Na dzień dzisiejszy liczy osiem pozycji :;230
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Witaj Dominiko :wit

Zazdroszczę pięknego trawniczka, pracy - nie.... U mnie odwracanie gleby nic nie daje- trawsko sobie radzi i zaraz wyłazi z powrotem. Musiałabym tez kawałek po kawałeczku...ale to za jakiś czas.

Z gnojówka to miałam ostatnio przygodę, wlałam troszkę do wiadra, potem ze szlaucha chciałam wodę- i woda z takim impetem się wlewała, że miałam opryskaną całą twarz gnojówką...a tu kuzyn się zbliża przywitać...mało tego, woda okazała się gorąca ( M samochody szorował ), więc nalałam tylko połowę wiadra i pędem do domu prze cały duży pokój do kuchni po zimną...zapomniałam, że wiadro jest dziurawe ;:223
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dominiko, strasznie długo mnie u Ciebie nie było.
A tu takie róże :shock:
Szczególnie zachwycił mnie krzaczek Abrahama. Bardzo lubię te różę. Moja stara niestety nie przetrwała zimy. Musiałam kupić nową. Ma tylko 3 gałązki. Twoja wygląda bosko. Tyle pędów, pąków.
Trawnik rewelacyjny ;:180
Będę chyba musiała zastosować Twoją metodę i przekopać swój trawnik po kawałeczku.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo pragnę Abrahama! Po tak zachęcających zdjęciach po prostu muszę go mieć.... a miałam już nic nie kupować....
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DOMINIŚ jak, czy i kiedy przycinac pędy z zawiązanymi gronami takie pytanie zadał mi mój brat i prosił o odpowiedż .Może miałam to pytanie wystosowac raczej do winogronowego, ale i tak jesteś szefem ;:180 . Moje ogóreczki podrastają i bardzo się z tego cieszę .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Agata - Atrid rośnie podobno do 1,5 m - czyli nie jest małą różą. U mnie na razie mała, bo to wiosenne nasadzenie. Pewnie trochę można ją opanować przez silne cięcie, ale chyba nie będzie to rabatówka :wink: Ja się cieszę, bo będzie co podziwiać :D

Gosiu
:;230 No cóż, różanka dopiero rośnie, nie ma mowy o buszu, więc sytuację ratują osty :twisted: :lol:

Stokrociu i Asiu
- widzę tylko jedno wyjście z tej sytuacji 8-) ;:108

Grażynko - witaj :wit W takim razie moje gnojówkowe przygody to pikuś wobec twoich doświadczeń :;230 :;230

Jeśli chodzi o przekręcanie darni, to opanowałam już ten zabieg - na początku trawa też wyrastała, teraz już wiem, że kluczem jest dokładne podwinięcie źdźbeł pod bryłę - bez światła giną w ciągu kilku dni. Ja na różance (w zeszłym roku) wysypywałam koszoną trawę - i tam, gdzie była jej grubsza warstwa, trawa zgniła - było łatwiej. Na drugą połówkę mi nie wystarczyło trawy :wink:

Małgosiu
- na Abrahama chorowałam już jakiś czas i wreszcie go mam ;:138 On miał sporo pędów, jak go sadziłam, tylko był przesuszony, wręcz pomarszczony. Na szczęście do wiosny porządnie się zregenerował i ładnie ruszył ;:108

Jadziu
- latorośle z kwiatostanami uszczykuje się tuż przed kwitnieniem. Ten zabieg ma poprawić zawiązywanie gron, bo wtedy wzrost zatrzymuje się na jakiś czas i cała siła idzie w grona. Ale ja tego nie stosuję, bo mam raczej odmiany tego nie wymagające - no Einsetowi mogłabym uszczyknąć, ale on ma 1 czy 2 grona, to mi się nie chce :wink:
Potem, w sierpniu już, krzewy się ogławia, czyli przycina się latorośle, żeby tak nie rosły i zaczynały przygotowywać się do zimy.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Abrahamka masz rasowego! :D to też jedna z moich ulubienic! ;:108
takiego zapachu nic nie przebije, co? :roll:
Warzywka po gnojówce widać dostały powera! ;:138
Miło popatrzeć!
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Warzywniak-jakoś nie mam do niego serca.Twierdzę,że ziemia za nisko :D do pielenia.I tłumaczę sobie,że pielenie w warzywniku to "mus" a w kwiatach to
przyjemność"
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Udzielasz pierwszej pomocy buraczkom, a kurs masz ukończony? :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ewciu - pięknie pachnie Abraham, to fakt!! Warzywa niczego sobie dziś był mój brat cioteczny, pozazdrościł mi sałaty i wykopał sobie dwie malutkie, co rosły w kiepskich warunkach - posadzi sobie do doniczki na balkonie :;230

Aszko
- mnie wcześniej nie kręciły warzywka zupełnie, a w ogrodach przydomowych uważałam je za jakiś kiepski żart :oops: No ale przyszła kryska na Matyska :;230

Fabi - no ba!!! Przeczytałam od deski do deski (3 razy) cały wątek o gnojówce, kilkanaście stron - może być? :P
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Dominiś, piękne róże ;:63 i warzywka ładnie rosną, ja "już " nie mam serca do warzywnika, poprzestałam na pomidorach i fasolce ;:224 , one tylko mi się udają , chociaż nie wiem jak będzie w tym roku :wink:

Czy na jednym zdjęciu jest sosienka czarna? Nie za blisko płotu rośnie , ona będzie wielka :wink:

Czekam na twoje Falstafy :P ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja tez muszę dokupić falstafa. Prawie wszystkie moje róże maja pastelowe kolory, oprócz Williama. Trzeba trochę pobudzić te kolory do życia.
Czy byłabyś chętna na spotkanie grupy mazowieckiej? Już pytałam Asi. Tylko nie wiem gdzie. Jak macie ochotę to zapraszamy do Płocka. Jeżeli nie to ustalcie z dziewczynami może jakiś ogród botaniczny, czy coś w W-wie.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

dominikams pisze:Ewciu dziś był mój brat cioteczny, pozazdrościł mi sałaty i wykopał sobie dwie malutkie, co rosły w kiepskich warunkach - posadzi sobie do doniczki na balkonie :;230
:;230 :;230 jeden róże, drugi sałatę ! Swoją drogą sałata musiała być niczego sobie... ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”