Mój ogród - Eukomis cz.3
Re: Mój ogród - Eukomis cz.3
Halinko znam twój ogródek bo niejednokrotnie tutaj zaglądałam i podziwiałam jak z takiego skrawka przyblokowej ziemi zrobiłaś tak piękny ogródek.Mało komu to się udaje.Teraz gdy Cię poznałam wszystko jasne. Masz niesamowitą iskrę w sobie dlatego wokół Ciebie jest tak pięknie.
Jestem ciekawa czy ten wiciokrzew się przyjmie.Jadzia trochę przesadziła, podobne z Nelą chyba z jasnych włosów i zamiłowania do kwiatów.
Jestem ciekawa czy ten wiciokrzew się przyjmie.Jadzia trochę przesadziła, podobne z Nelą chyba z jasnych włosów i zamiłowania do kwiatów.
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko długo u Ciebie nie byłam ,ale wydaje mi sie ,ż eod ostatniego razu wiele się w Twoim ogródeczku zmieniło.Nie widziałam dróżek wyłożonych kamieniami...bardzo fajny pomysł.Twoja oaza zieleni bardziej w stylu japońskim,iglaczki ciekawie przycięte...też swoje świerki tnę,bo z tych trzech co posiadam stworzyłby się prawdziwy las...
Clematisy kwitną Ci przecudnie,widzę niebieski ,który jest tłem dla zawilców,jak się zwie...

Obok niego rośnie drugi różowy...czy to petunie?

Clematisy kwitną Ci przecudnie,widzę niebieski ,który jest tłem dla zawilców,jak się zwie...

Obok niego rośnie drugi różowy...czy to petunie?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko mogę Ci powiedzieć ,że to Zebrinus chyba dobrze kumam Halinko
.

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu zebrinus taki malutki- chyba nie??
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Jak zwykle kolorowo u Ciebie.Jak długo masz tego pasiastego miskanta?Ładny już krzaczek,ja dopiero kupiłam badylka i ciekawi mnie jak szybko się rozrasta.
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Danusiu zapomniałas że macie uśmiech podobny .A ten wiciokrzew mi się nie przyjmie bo mi zaschły krzonki miałam go wtorebce bez wody. Iza miała go w wodzie to pewnie się przyjmie.
Neluś dziękuję za wizytę , u mnie przy oczku to jest takie centrum ogródka i staram się nie sadzić wysokich roślin ,żeby nie zasłaniały mi widoku. Ogród japonski bardzo mi się podoba a zwłaszcza kamienie woda i te niskie iglaczki więc ja przycinam co się da, raz się uda raz nie. Jak hibka przyciełam to dwa lata się nie umie pozbierać do kwitniena
.
Nelu ten niebieski clematis to jest "Jackmani" ten jasny to kupowałam jako niebieski The Prezydent tak mają w sklepach pomylone etykietki, trzeba kupować kwitnące i wtedy jest pewny kolor. Na balkonie mam wsadzone surfinie mam sprawdzone i mi co roku ładnie kwitną tak wygląda balkon teraz.

Jadziu masz rację że to zebrynus ale ten jest niski 40-50cm i ma wiotkie zdzbła ma być nowością. Mam też tego wysokiego też jest ładny.
Zuziu Zebrynus nie rozrasta się tak szybki i nie rozłazi po całym ogrodzie
Neluś dziękuję za wizytę , u mnie przy oczku to jest takie centrum ogródka i staram się nie sadzić wysokich roślin ,żeby nie zasłaniały mi widoku. Ogród japonski bardzo mi się podoba a zwłaszcza kamienie woda i te niskie iglaczki więc ja przycinam co się da, raz się uda raz nie. Jak hibka przyciełam to dwa lata się nie umie pozbierać do kwitniena

Nelu ten niebieski clematis to jest "Jackmani" ten jasny to kupowałam jako niebieski The Prezydent tak mają w sklepach pomylone etykietki, trzeba kupować kwitnące i wtedy jest pewny kolor. Na balkonie mam wsadzone surfinie mam sprawdzone i mi co roku ładnie kwitną tak wygląda balkon teraz.

Jadziu masz rację że to zebrynus ale ten jest niski 40-50cm i ma wiotkie zdzbła ma być nowością. Mam też tego wysokiego też jest ładny.
Zuziu Zebrynus nie rozrasta się tak szybki i nie rozłazi po całym ogrodzie
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
HALINKO balkon masz zabójczy zresztą jak i cały ogródek 

Halinko powtórzę za Jadzią ale jestem w szoku tak pięknie ukwieconego balkonu nie widziałam.
Wyobrażam sobie jak to musi wyglądać w realu.Halinko SUPER
Wyobrażam sobie jak to musi wyglądać w realu.Halinko SUPER

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Balkon cudo 

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
nie mam w tym roku surfinii ale co roku rozsiewają mi się w ogrodzie petunie , też ładnie kwitną tylko w tym roku szybko przekwitają .. ogród japoński zaczyna ślicznie wyglądać a alejki wyłożone kamykami ładnie dekorują ogród .. a balkon wygląda jak kaskada tylko nie z wody ale z kwiatów , spływająca z samej góry .. nawet powojniki nie mają żółtych liści i ładnie kwitną ..
Halinko
Dopisuję się do zachwytów nad twoim balkonem i ogrodem!!! Dzięki że nam go pokazujesz 

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- eukomis
Agnieszko , Grażynko. Basiu miło mi że wam się podoba
- eukomis
Janeczko masz racje kwiaty w tym roku jakoś szybko przewitają, myślałam że tylko u mnie tak szybko przekwitają. liliowce już przekwitły, lilie też.
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Halinko witam cię kochana
Stęskniłam się i dlatego piszę
U ciebie,jak zwykle bajecznie i kolorowo.Lubie tu zaglądać
Pozdrawiam ciebie i m