Ogródek Magdy:-) cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Magdy:-) cz.2

Post »

Magdo,
wiesz ile bym dała za taki murek opływający floksami :roll:
juz sobie wyobrażam jak on tonie we floksowych poduchach ;:63
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Madziu, floksiki będą super zadarniać ten murek :D
Rogownicę też polecam, u mnie spisuje się super w podobnym miejscu :wink:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nabyłam aniołka (elfa?) i motylka 8-)
Rzeczywiście trudno je znaleźć... spodziewałam się ich "w pionie", tymczasem leżały sprytnie zamocowane w pudle :lol:
Najśmieszniejsze jednak było to, że kupiłam je podczas "służbowej" drogi z pracy i z takim ekwipunkiem zaliczyłam bardzo poważny Dział Gospodarki Nieruchomościami Politechniki Śląskiej :;230
Ależ pani kierownik miała oczy :shock: :lol:

A z Ikei też mam podpórki - z ubiegłego roku: białe i granatowe kwiatki i motylki...

No i byłabym zapomniała: wszystkiego najlepszego dla młodszej dzieciny ;:73
magdala

Post »

Witajcie moi drodzy w Święto Pracy !!
A teraz przed trybuną honorową przechodzą polscy ogrodnicy ze swoimi wielokolorowymi ,
kwiecistymi transparentami !!!
-------------------------------------------------------------------------------------
Na mojej działce zaczynają pojawiać się kwiaty :D Czas najwyższy...

Obrazek

A co tam w dali kołysze się na długich szyjach ...????

Obrazek

Ogródek powoli się zazielenia:

Obrazek

Córeczka już po urodzinach (można powiedzieć pierwszy "krzyżyk" na karku :;230 ).
Gorzatko -dziękuję w imieniu jubilatki :wit

Prognozy pogody u nas nie sprawdziły się -dzisiaj wcale nie padało -było słonecznie,
a w piątek to było wprost bajecznie -najpierw upał, potem leciutki deszcz...

Na działce zasialiśmy słoneczniki niskie, kabaczka (albo cukinię -nie rozróżniam),
a nawet posadziłam moje Karczochy! Mam nadzieję ,że to nie był błąd :|
Wytypowałam drogą losową jednego nieszczęśnika spośród Heliotropów i również posadziłam
na działce - zobaczymy jak to przeżyje- wszak zimna Zosia wciąż przed nami.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Oj zazielenia się, zazielenia i kolorowi też ;:138 a ten widoczek przecudny ;:63 Porządeczek aż miło :D Chyba masz niezłą ziemię, Madziu?
magdala

Post »

Cebulkowe ,cebulkowe .....

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
magdala

Post »

Dominiko :D Ziemię mam raczej zbitą ,gliniastą , ale taka ziemia jest na pewno żyzna
i zatrzymuje wodę . A to zdjęcie robione było tuż po deszczyku i dlatego ziemia wygląda tak
świeżo....
Na naszych działkach ,wyobraźcie sobie -w piątek jeszcze nie została odkręcona woda!!
Ja tego zupełnie nie rozumiem- tyle roślin do posadzenia, ziemia sucha jak pieprz ,a
oni trzymają się jakichś tam wyznaczonych na zebraniach dat...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Magda, bo Ty musisz wejść do zarządu i wtedy będzie porządek :) Ale to rzeczywiście dziwne... No i dlatego Twoje kwiaty pewnie dopiero teraz się pojawiły, nie podlewane nie miały siły kwitnąć, ale jak już rozkwitły, to pięknie! A jak Ci ta piwonia szaleje! Ma już pąki?
magdala

Post »

O, nie ,nie Marto ... od zarządu jak najdalej. Zebrania to jedna wielka kłótnia o duperele :|

A co do piwonii- masz na myśli tę przed betonowym murkiem?
To jest ta drzewiasta ,kupiona niedawno- ona już wtedy miała 4 pąki -czekam na kwiaty ;:65
-----------------------------------------------------------------------------------------

Kokoryczka (bardzo ją lubię) i czosnkowy pąk (będą aż dwa!) :tan

Obrazek Obrazek
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Magduś! piękne te Twoje pierwszomajowe transparenty :D U mnie prognoza z TV spełniona - pada, leje, kropi na przemian :D I pierwsza burza - całkiem duża. I broń nas o panie od udziału w zarządach ...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Właśnie o tę mi chodzi, cztery pączki, nieźle, jakoś mi to umknęło :) Oj, ja wiem, jak się czeka na rozwinięcie takich pączków, nie u piwonii, co prawda, miłego i niezbyt długiego czekania :)
magdala

Post »

Izo :D dzisiaj nie padało, mówią ,że jutro to już mus.... zobaczymy. W sumie to nawet mogłoby
mi podlać działkę.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Dziś to nawet udała nam się wspaniale wycieczka ze znajomymi-polecam podczas pobytu w Trójmieście:
otóż popłynęliśmy promem (nazywają to tramwajem wodnym)- z Gdyni na Hel. Godzinka na statku (12 zł
od osoby dorosłej),zabraliśmy rowery (3 zł od roweru) i spędziliśmy kilka słonecznych godzin na półwyspie.
Powrót tą samą drogą ,bez stresu z korkami itp. Tylko trzeba wcześniej kupować bilety ,
bo można nie dostać...

Marto :D Czekanie na kwiaty jest tym trudniejsze -jak nie ma się ogrodu przy domu...
Wiemy coś o tym ,prawda? Nieraz boję się ,że akurat wtedy kiedy nie przyjadę będzie ten kulminacyjny
moment...i nieraz tak jest :(

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Madziu, tulipanki masz bardzo fotogeniczne a zdjęcie z bluszczem jest cudne, super kompozycja :D
magdala

Post »

Wracając jeszcze do naszej wycieczki- na Helu jest właściwie tak jak przed laty ,co nie zawsze
oznacza jak" za starych dobrych czasów"...
Jak wiadomo- był to teren mocno wojskowy i dziś można spotkać w lasach mnóstwo tego
typu obiektów (mocno przeterminowanych)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przy tych granatach-szczerze powiem ,że zaczęłam się nerwowo rozglądać i myśleć czy aby nie jesteśmy
na polu minowym :wink:

Ale u celu było tak przyjemnie.... Plaża pusta i dokładnie taka jak na filmach z lat 60.

Obrazek

A żeby nikt mi nie zarzucił ,że ten post nie ma nic wspólnego z ogrodem- oto co
mi się układało w głowie i na piasku na temat ścieżek i wykorzystania cudownych płaskich
kamyków...

Obrazek
magdala

Post »

Aniu Różana
:D Ten bluszcz posadziłam tam całkiem przypadkowo -po prostu urwał mi się kawałek,
a nie miałam innego pomysłu -to tam go wcisnęłam.
W piątek na próbę owinęłam go też na moim nowym ozdobnym patyku z Biedronki,ale chyba bardziej
podobał mi się taki puszczony luzem...
Zresztą te ozdóbki i tak schowałam do domku przed odjazdem ,bo na działkach to nic nie wiadomo :|

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”