Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Haha... teraz dopiero zorientowałam się, skąd ta aleb-azi! :oops:
Ale nie powiem - brzmi fajnie!

Ok - nie będę się przejmować, czy hortensja będzie u mnie kwitnąć czy nie.
W odpowiednim czasie poszukam jej sobie.
I macie rację - podstawa to dobra szkółka. Też już miałam okazję przekonać
się o tym. ;:108
Pozdrawiam serdecznie
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Ja z zakupami to się przytajniaczyłam i przyznalam do jednej paczki lilii, a po 20-tym przyjdzie druga.Co to będzie ,co to będzie..............
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Znalazłam dziś miejsce na różę :heja :heja
Wymyśliłam, że poprzesuwam troszke iglaki - przyda im sie kwitnące towarzystwo. Jutro zdjęcie.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

aleb-azi pisze:nie tylko funkiami człowiek żyje
To prawda, muszą być jeszcze jakieś wyższe rośliny, które dałyby cień dla host :)
A pazur to się przydaje, pewnie! Hostom też by się przydały jakieś kolce chociażby dla ochrony przed moim czworonogiem, który w pewne upalne popołudnie taki dołek sobie w cieniu wykopał i się w nim umościł tratując dwie hosty. Uspokajam, przeżył ten oburzający akt wandalizmu :) Tak więc, róże nie są takie głupie...
A ja sobie wydałam zakaz podobania się niektórych roślin, zwłaszcza gatunków mających wiele odmian, bo ja mam takie zacięcie kolekcjonerskie i jak zacznę...to trudno mi przestać kupować. Dlatego w moim ogrodzie na pewno nie pojawi się żadna lilia, no i muszę sobie też wydać zakaz podobania się róż, bo mogłoby to się skończyć ogłoszeniem bankructwa konsumenckiego :;230
A troska mężowska doprawdy wzruszająca, pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Marto to wreszcie będą te róże, czy nie bo już nie wiem :D
Raz piszesz, że pomysł nie taki głupi, a raz, że musisz trzymać się od nich z daleka.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aleb-azi pisze:A mój mąż obawiał się wstawienia aleb-azi do allegrooo, w obawie, że arabskie brzmienie spowoduje reperkusje służ specjalnych. Zakazał mi wchodzenia na militaria :;230 Głuptas, czego ja bym tam miała szukać :;230 ;
:
Nie mogę :;230

No na przykłąd mozna kwiatki sadzić w hełmach z demobilu :;230 Trochę kreatywności, doprawdy :;230
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Gosiu, nie takie głupie, że maja kolce :) A czy pojawią się w większej ilości ( bo kilka już mam), to ja naprawdę nie wiem :) Na razie zakazowi się podporządkowałam i nie kupuję, a co się będzie działo, jak z Wiktorią, znaną różoholiczką pojadę do Końskowoli, to nie mam pojęcia :) Być może dojdzie do jakiejś niesubordynacji :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No ja myślę :D Tam niesubordynacja dozwolona.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Wisienko - przypomniałam sobie, że pnąca hortensja podobno pachnie. Piszę podobno, bo nie zauważyłam. Szukaj dobrej szkołki :wink:

Ewo - ta druga paczka też wypasiona, co? Przyznaj się, proooszę :?: Popodglądam w necie zanim zakwitną u Ciebie.

Dorotko - podoba mi się poprzesuwanie iglaków. Dziś mój mąż użył tego określenia - przesuniemy żywopłot o pół metra :;230 MIEJSCE NA RÓŻE MUSI BYĆ

Martuś - ten Twój czworonogi ogrodnik, to chyba niewielki, skoro tylko dwie mu wystarczyły. Nasza suczka podkopała dwumetrową tuję esterminując ciemierniki- fakt, było potwornie gorąco . Za to pies delikatny - pół sezonu leżał między paprotką i hostą - były nietknięte. Zacięcie kolekcjonerskie do róż i lilii to byłoby szaleństwo. Ale jakie piękne. Pozdrowienia przekazałam :wit

Stokrociu - hełmy się mogą lekko turlać. Ale gdyby tak buty - w rzędach, szeregach... Cholewy kipiące kwieciem i buchające zielenią.

No i proszę jakie scenariusze życie pisze- Gosia kusi :?: Marta ulega :?: Ciąg dalszy nastąpi :!:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Tam zaraz turlać. Powiesić można :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Tak jeszcze w temacie militariów, to przypomnę, że jeszcze nie tak dawno, no może nie w ogrodach, ale w parkach i na skwerach spotykało się takie elementy małej architektury ogrodowej jak czołgi czy działa :) :) :)
A wyobrażacie sobie jakieś pnącza czy skalniaki wychylające się z wojskowych glanów, mogłoby to wyglądać całkiem, całkiem...
Albo lufa działa z wyciętymi otworami a w nich hosty! Super :;230 Jeszcze jakieś pomysły? Bo hełmy jako wiszące ample bardzo mi się podobają :)
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Kochane... na wprost mojej pracy stoi takie cudo :lol:
Co do sadzenia... kupiłam dziś coś niemilitarnego ;:224
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

gorzatko - w ramach akcji sabotażowej proponuje obsadzić zielonym :;230
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

No, Gorzatko - takie militarium... to wyzwanie ogrodnicze. Ktoś go pewnie pilnuje, bo wygląda jak spod igły - ganc nówka. Nie będzie łatwo przeprowadzić akcję dywersyjną. Nie pomyślałam o wieszaniu hełmów - ja krótkowzroczna jestem - na razie zagospodaruję "parter" a jak miejsca zbraknie to zacznę się rozglądać, gdzie by to ...
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

artam pisze: Na razie zakazowi się podporządkowałam i nie kupuję, a co się będzie działo, jak z Wiktorią, znaną różoholiczką pojadę do Końskowoli, to nie mam pojęcia :) Być może dojdzie do jakiejś niesubordynacji :;230
Zaprośmy Izę, to byłoby bardzo ciekawe doświadczenie. Tak w okolicach lipca, kiedy pola Końskowoli toną w kwiatach...
Polegniesz, jak nic i to bez militarnych kontekstów :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”