Zieloni przyjaciele Kati cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zieloni przyjaciele Kati cz.2

Post »

Celinko, Aniu, Damianie Mirku,Anetko, Adamie, Kasiu, Martynko, Milkicjo cieszę się, że spodobały się Wam sukulenciki. Może kiedyś zarażę Was swoją wielką miłością do nich :) . To są naprawdę bardzo wdzięczne roślinki.
Miro78 pisze:To dziś znowu gimnastykę miałaś...
I to jeszcze jaką :D na dodatek wybrałam się z M po ziemię i jak to by nie było, że 13-tego spotkał nas pech. Nawalił samochód. :evil: Na dodatek deszcz lał jak z cebra.
Kasia.N pisze: Czy to jest Crassula tenelli? Śliczna jest! Państwo Hinz nadal crassul nie mają w ofercie sklepu, więc te które planuję kupić podziwiam gdzie tylko mogę ;)
Kasiu, mam od razu prośbę. Zajrzyj do mnie bo mam problem z Astrophytum, które dziś do mnie przyszło. Na nich się nie znam, ale b. mi się podobają i chciałam kilka do swojej kolekcji dorzucić, ale albo chore albo źle zniosły podróż pocztą. Dziękuję :)
To jest Crassula mesembrianthoides. C. tenelli kupiłam w tym roku od Pawła -XIPe. Możesz ją znaleźć kilka stron wstecz.
Jak mi podrośnie, to podzielę się z Tobą :D
Odnośnie Astophytum odpowiedziałam u Ciebie w wątku.
milkicja pisze:Piękne roślinki
Nawet nie przypuszczałam że pocztą można sobie zaszczepki wysyłać
Można :D Ja też kiedyś byłam zaskoczona, ale teraz to dla mnie chleb powszedni :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
ewelina8005
1000p
1000p
Od: 24 lip 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu piekne nowości,ten ostatni mi się podoba,Niech zdrowo rosną
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale super paczuszka. ;:138
Powoli odbudujesz swoją kolekcję ;:108
A jak się Kasiu czujesz :?:
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko, Agnieszko dziękuję. Nie ukrywam, że ja w nich zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Z resztą jak w każdym sukulencie i Hojce ;:14

Agnieszko, czuję się tak naprawdę różnie. Leki biorę cały czas. Jak poszaleję z chodzeniem to potem muszę za ten wybryk płacić leżeniem :( :roll: Pewnie tak już będzie do końca ciąży, a koniec coraz bliżej :D
Obecnie baruję się z ciuszkami, które poprałam a teraz je na raty prasuję.
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23

Post »

Prasowanie bleee ;:202 ale ciuszki malutkie uwielbiam kupować. Zdrówka życzę Tobie i maleństwu i fajnie że mężuś Ci pomaga w kupowaniu ziemi do kwiatków, mój by pewnie nie był taki dobry :wink:
e_w_u
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 15:28

Post »

Kasiu, uważaj na siebie. Lepiej teraz się oszczędzać, niż potem w szpitalu leżeć...A po takich stresach twój M znienawidzi kwiatki na pewno, jakby to przez nie było.. Na razie popatrz sobie na nasze, a swoje tylko podlewaj ;)
Moje kwiatki :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko, ja też nie cierpię prasowania, a małe ciuszki prasuje się trudniej niż te duże. Powinni zrobić specjalne do nich żelazka :wink:
Też wolę kupować niż prasować, ale nakupowałam jak głupie dla Wiktora i teraz naprawdę nie mam potrzeby kupowania niczego. Wsztstko jest jak nowe.
Ewo, masz rację, lepiej się oszczędzać. Tylko jak to zrobić jak nogi same noszą, a łóżko znienawidziłam :D . Byle wytrzymać jeszcze te 4 tygodnie. Wiktor urodził się 3 tygodnie wcześniej i wszystko było ok. Nawet pod tlen go nie podłanczali..
e_w_u pisze:Na razie popatrz sobie na nasze, a swoje tylko podlewaj
Jak sobie patrzę na Wasze, to ciągle mi się przypomina, że muszę coś przy swoich zrobić i więcej się kręcę po domu niż leżę :roll: :wink:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Witaj Kasieńko!
Bardzo się cieszę, że wróciłaś na forum! Ja nareszcie mam już komputer, więc wpadam w trans nadrabiania zaległości, które są ogromne!!!

U Ciebie zajrzałam już w każdy kąt i wcale nie widzę, żeby roślinki były zaniedbane. Według mnie świetnie sobie radzą, bo wiedzą, że Pani nie może teraz poświęcać im tyle uwagi co wcześniej :)

Przykro mi, że straciłaś tyle kłujaków, ale dostałaś tyle nowości, że chyba straty w większości nadrobione :)

Twoje zwierzaki to niezłe łobuzy... Ja mam to samo :evil: Mój psiak jak zostaje sam w domu to nazłość Pańci zabiera się za pożeranie mojej monsterki (wie na czym Pańci szczególnie zależy) - zjadł już kilka dużych ładnych liści. A jak zamknęłam mu drzwi do pokoju to zaczął wchodzić na parapet w kuchni i zrzucać doniczki :( Teraz jak zostaje sam to muszę zamykać drzwi do pokoju i chować krzesła kuchenne, żeby nie miał po czym wejść na parapet...
Kociaki oczywiście tez buszują miedzy doniczkami, co chwila coś zrzucając :evil: No i właśnie poleciała z parapetu peperomia. Na szczęście złamała się tylko jedna gałązka...
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

.
Witaj Moniś u mnie. Ale się za Toba stęskniłam. Najważniejsze, że już jesteś. :D ;:138
Podziwiam wytrwałość zwiedzania moich zielonych kątów. Cieszę się, że inspekcja zrobiła na Tobie pozytywne wrażenie :D
O zwierzakach już się nie wypowiadam, bo ciągle coś broją. Można by było książkę napisać o ich występkach. :lol:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu Twoja kolekcja kwiatów nie może nie zrobić wrażenia. Masz prawdziwy busz w domu :) Aż Ci zazdroszczę, bo moje zieleńce po zimie nieco się zmniejszyły a i tak planuje troszkę roślinek wydać...

A jeśli chodzi o zwierzaki to masz absolutną rację. One ciągle coś broją!
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

:wit Kasiulka, po małej przerwie zaglądam do Ciebie i widzę tak wspaniałe towarzystwo sukulentowo-kaktusowe ;:138 ;:138 ;:138

Nowości przecudne i Twoje zapączkowane również, bardzo ciekawa jestem kwiatu gasterii, koniecznie pokaż jak rozkwitnie ;:108

Serdeczne pozdrowionka dla Ciebie i dzidziusia w brzuszku ;:196
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś, fakt straty roślinne już nadrobione z nadwyżką, ale niestety nie straty kaktusowe, Zanim je nadrobię minie trochę czasu.
Dlaczego chcesz wydawać swoje roślinki? Nie mieścisz się na parapetach? Jeśli coś z sukulentów będziesz miała na zbyciu, to ja staję w kolejce :lol:
Asieńko ja i dzidziuś dziękujemy za pozdrowionka. Cieszę się, że podobają Ci się moje sukulentowe wariacje :D
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu zrobiło się troszkę ciasnawo... Wielu roślin pozbywać się nie będę... jedynie te, które nie najlepiej się u mnie maja i te, które się powtarzają. Sukulentów niestety nie mam ... nie mam słonecznych parapetów dla nich :) Jeśli byś chciała to jedynie mogę Ci podesłać peperomkę ferreyrae.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
ewelina8005
1000p
1000p
Od: 24 lip 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To Moniko musisz mieć bardzo dużo kwiatów juz ,jak się nie mieszczą
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

treissi pisze:Jeśli byś chciała to jedynie mogę Ci podesłać peperomkę ferreyrae.
Chętnie Moniko. Ona ma takie nietypowe listeczki ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”