Moje spełnione marzenie malgocha1960
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie malgocha1960
WITAJ MAŁGOSIU!
Ja w piątek i sobote sadziłam wszystkie rośliny, które otrzymałam w paczkach.
Przez to, że trzymałam w cieple w doniczkach kilka musiałam wyrzucić /zapleśniły/.
Liliom przymrozek nie powinien nic zrobić, przecież jeżeli będą to kótkotrwałe w nocy
i można po usłyszeniu prognozy przykryć włókniną.
Ja w piątek i sobote sadziłam wszystkie rośliny, które otrzymałam w paczkach.
Przez to, że trzymałam w cieple w doniczkach kilka musiałam wyrzucić /zapleśniły/.
Liliom przymrozek nie powinien nic zrobić, przecież jeżeli będą to kótkotrwałe w nocy
i można po usłyszeniu prognozy przykryć włókniną.
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Te lilie które miałem to wsadziłem do ziemi. Po niedzieli jak przyjdą do posadzę resztę.
Zanim wyjdą z ziemi to trochę czasu minie więc to ochłodzenie, które zapowiadają nie powinno im zaszkodzić. Gorzej będzie jak już wyjdą z ziemi i nadejdą przymrozki.
Zanim wyjdą z ziemi to trochę czasu minie więc to ochłodzenie, które zapowiadają nie powinno im zaszkodzić. Gorzej będzie jak już wyjdą z ziemi i nadejdą przymrozki.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj
Przespacerowałam Twój ogród i bardzo się cieszę ,że to zrobiłam . U mnie za oknem leje , choć to pierwszy dzień upragnionej wiosny
Z przyjemnością więc prześledziłam Twoje (Wasze- bo widzę ,że masz pomocników) poczynania i tyle pracy włożonej w tworzenie ogrodu.Zobaczyłam piękny nowy dom , nowy ogród ( zakładany od zera) i ... nowe wyzwania ! Troszkę Ci tego zazdroszczę , bo fajnie jest projektować ogrodowe zakątki i wymyślać krok po kroku swój zielony raj.Nie przejmuj się popełnionymi błędami i drobnymi porażkami na tym etapie - każdy z nas je popełnia.Masz taras na poziomie mieszkania - to bardzo wygodne , gdy można uniknąć biegania po schodach do ogrodu - wiem , bo sama tak mam. Czekam na zdjęcia i relacje z nowego sezonu.
Życzę Ci jak najrychlej słonecznej , ciepłej wiosny

Przespacerowałam Twój ogród i bardzo się cieszę ,że to zrobiłam . U mnie za oknem leje , choć to pierwszy dzień upragnionej wiosny

Życzę Ci jak najrychlej słonecznej , ciepłej wiosny

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
dziękuję Wam za odwiedziny. Dziś znowu leje, nic nie można zaplanować.Rośliny wiosenne tylko wychyliły łebki z ziemi i to wszystko.Rano,kiedy jeszcze nie padało zauważyłam jednego przebisniega, nawet nie zdążyłam pstryknąć mu fotki.MYślę gdzie ja biedna mam te lilie wsadzic i nic nie przychodzi mi do głowy, bo jezeli one lubią słońce, to połowę ogrodu słonecznego jeszcze mam nie zrobioną.Czekam aż ziemia zupełnie odmarznie to zamówie transport ziemi dobrej pod trawę i dopiero będę dalej myślała, na razie nie mieszają ziemi, bo dzwoniłam.Jeżeli fuksja ogrodowa nie bedzie dawała oznak życia po zimie to może na jej miejsce wsadzę te lilie. Dużo one miejsca potrzebuja, mam 5 sztuk?
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Jezeli masz zimne miejsce to możesz jeszcze poczekać z wsadzeniem , moje też leżą w piwnicy bo wszędzie też mam wodę a zdaje się że mieszkam na górce i na piachu mam ogród ale tyle śniegu się roztopiło że nie wszystek wsiąkł w ziemie a jeszcze ciągle pada .. ..
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj u mnie wczoraj było ślicznie..i cały dzień pracowaliśmy w ogrodzie...dzisiaj do południa też...lecz około 15 zaczęło padać.To normalne po halnym zawsze trochę poleje...nich zmyje ten zimowy brud i niech wreszcie będzie cudowna wiosna :)Pozdrawiam
- malgocha1960
Wściekła jestem na ten deszcz, bi nie dość,że z jednej strony mam podmokło i nic nie mogę robić aż do lata, to i na pozostałym ogrodzie przerwa przymusowa. JUTRO akcja doniczki i korytka w biedronce? Mają byc też odżywki do kwiatów kwitnących, do iglaków i do trawy.
- malgocha1960
Jestem ciekawa Małgosiu czy wsadziłaś lilie? Ja próbowałam w weekend ale tam gdzie planowałam ziemia odmarzła tylko w górnej warstwie, głębiej twarda jak kamień
Muszę jeszcze parę dni poczekać.

Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- malgocha1960
Dzisiaj rano wystawiłam je na taras w zacisze, jak się wyrobię to jutro pomyślę gdzie wsadzić i muszę to zrobić jak najszybcie. Dzisiaj kupiłam doniczki w biedronce i nawóz do iglaków i roślin kwitnących, konewkę i dwa korytka, wszystki w kolorze oliwki.
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ale przynajmniej masz okna pomyte , nie tak dawno witaliśmy Nowy Rok a już Wielkanoc za pasem ,czy tylko mnie ten czas tak szybko mija ??/
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
A u nas ziemia super odmarzła, wczoraj przesadziliśmy głóg dwuszyjkowy i posadziliśmy piękną wiśnię Kiku- Shidare. Udało nam się też przesadzić dwie duże morele. Dopiero deszcz późnym popołudniem wygnał nas z ogrodu. A dziś już przed ósmą rano biegałam z sekatorem przy tawułach.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- malgocha1960
Mam młodziutkie drzewko moreli i czereśni, czy muszę je ciąć i czy w ogóle mam coś z nimi robić>? Okien zostało mi od metra i ciut , ale jak się chciało chałupy to nie ma innej rady. Potem będzie spokój i czas na ogród.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Małgosiu, jeden zwiastun, ale za to jaki piękny 

- malgocha1960
Jesienią było tego sadzone, ale jakoś boją sie te rośliny albo mnie albo mojej MELUSI.