Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Post »

Misiu, nie szalej. To normalne.
Waż się rano, zaraz po obudzeniu, na golasa. I później przez 24 h nie dotykaj wagi, oszczędzisz sobie nerwówki i zastanawiania się.

Ja mam dzisiaj dzień... grrrr, bez kija nie podchodź. Wszystko mnie wkurza, chłopu to bym przyłożyła chętnie. Zeżarłam najnormalniejszą w świecie galaretke agrestową i dwa wafelki. Z pełną świadomością, że robię źle, ale liczyłam na to, że mi humor poprawi. Nie poprawiło. Dopiero jak w warzywniaku zobaczyłam czeroną kapustę, pierwszy raz od pięciu lat tu spotkałam. W domu cała poszła na surówkę i chyba przesadziłam, połowy nie zjedliśmy. Dobrze, że jutro też mam dzień z warzywami.
Kupiłam mazeinę ale otrębów nigdzie nie ma ;:223
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p
Od: 7 maja 2009, o 20:38

Post »

U mnie też tak waga skacze więc waże sie tylko rano -tak jak Tula mówi "na golasa"-potem zapominam o wadze.Dzisiaj mam prawie 3 kilo mniej przez dwa tygodnie,także na razie nie jest zle :wink: Oby tak dalej, życzę Wam również dalszych sukcesów.
Aneta
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj... i zsumowało mi się: wczorajsze zakazane szaleństwa, fizjologia przed okresem i dzień z warzywami. Na wadze dzisiaj + 1 kg. Naczytałam się wcześniej tu i tam postów dziewczyn na diecie więc wiem, że tak może być i na razie nie panikuję, trzymam pion. Jutro też szykuję się psychicznie na zastój albo i wzrost. A może zważyć się dopiero ze dwa dni po okresie ?
Awatar użytkownika
_Misia
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 sty 2011, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja właśnie podczas miesiączki ważyłam się tylko rano i wieczorem i waga z rana stała a wieczorem skakała (jak szalona). To na pewno kwestia hormonów wody i tym podobnych rzeczy więc nie ma sensu się przejmować, bo teraz jak jestem na proteinkach to sobie spada i jest fajnie. Od biedy można się nie ważyć i nie wnikać :D W ogóle jakoś przyjemniej stawać na wagę na proteinkach :D

Spokojnie już nie szaleję :P Rozmawiałam ze znajomą co się trochę zna na tym i powiedziała że waga może skoczyć nawet do 3 kg. To mnie uspokoiło na amen. :) A jak dziś zobaczyłam na wadze 64,3 kg to w ogóle się niczym nie martwię :heja

Tulo już nie denerwuj się na mnie ;:196 , nie zamierzam już tak tego rozkminiać. :) Dodam jeszcze że kiedyś miałam straszne nerwówki przedmiesiączkowe, a teraz nerwówki małe ale za to takie bóle że uwierz mi wolałabym nerwówki :(

Pozdrowionka i tym podobne. ;:196
lenkaaaaaaaa
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 sty 2011, o 18:04

Post »

Witam wszystkich. Jestem początkującą Dukanką. Na diecie jestem od 12 dni i schudłam tylko dwa kilo, trochę zniechęcające ale trwam dalej. Dziewczyny nie mogę nigdzie dostać skrobi !!!!!!! Zamiast skrobi mogę używać błonnika owsianego? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misia, ja się na Ciebie wcale nie denerwuję przecież :D ;:196

Kobitki, jutro same proteinki, chłopa cały dzień nie będzie to będę "dukać" aż miło ! W niedzielę oczekuję, że mi się ten kilogram cofnie !

Pisałam już, że zapisałam się na prawo jazdy ? W poniedziałek zaczynam kurs. Postanowiłam sobie, że w tym roku biorę się za siebie, rok zmian i wielki krok do przodu. Żeby w domu do garów nie przyrosnąć. Mała od września idzie do przedszkola a ja mam taki plan na ten rok:
1. prawko zrobić
2. poprawić swój wygląd - schudnąć i zadbać ogólnie o siebie, żebym była cudna jak za młodu :;230 i nie wyglądała na karmiącą matkę :;230
3. odpicować chałupę na błysk, bo przez niańczenie małej deko się przykurzyło tu i tam a ja lubię czysto... tylko nie mam sumienia jej w kojcu zamknąć żeby sobie pucować
4. zrobić kurs, który organizuje tutejszy urząd pracy - to kurs na takiego pracownika sanitarno-paramedycznego, dają certyfikat niezbędny do pracy przy pacjentach w hospicjach, domach starców, szpitalach. Taka prawiepielęgniarka. Nie chcę pracować w tym zawodzie, ale w życiu różnie może być więc jak kurs jest za darmo (prywatnie kosztuje nieco ponad 2000 ?) to się zapisałam i sobie zrobię (400 godzin trwa :? ). Oby tylko nie zaczęli wcześniej niż we wrześniu.
5. umyśliłam sobie zdobyć jakiś państwowy certyfikat poświadczający znajomość języka, ale najpierw muszę się dowiedzieć, czy tu w ogóle takie coś jest :;230 Jak nie ma, to w Polsce będę szukać.
6. znaleźć pracę na 1/2 etatu, to pewnie już w 2012, wiosną lub jesienią. Na początek jakąkolwiek pracę, byle blisko i faktycznie nie więcej niż pół etatu, bo chcę mieć jeszcze czas dla małej i na wożenie jej do Polski - postanowiłam sobie nauczyć ją dobrze języka zanim pójdzie do szkoły. Idealna byłaby robota przez internet.

Ufff.... Napisałam Wam to bo wiecie co ? Te stracone kilogramy (ok, ten początek tracenia kg ale zawsze już coś przecież ! ) tak mnie zmobilizowały do tego, żeby wreszcie przestać odkładać wszystko na "kiedy mała pójdzie do przedszkola" albo na "jak tylko pierwszą noc całą prześpię". Jestem zmęczona, to fakt, mała ma 19 miesięcy i to pożeracz czasu i energii a zajmuję się nią sama, bo mąż pracuje często całymi dniami. Więc wszystko na mojej głowie. Ale ta dieta, fakt, że wreszcie spodnie mi fruwają wokół ud (bo wygląda, jakbym te 3 kg tylko z ud straciła :;230 ) takiego mi pozytywnego kopa energetyczniego dały !
Dziewczyny, róbmy coś dla siebie ! Jesteśmy warte tego, żeby się o nas troszczyć ! I same też się zatroszczmy !
Dzisiaj powiedziałam mężowi, że schudłam 3 kg bo nie jem makaronów i chleba. A on na to, że faktycznie jakoś tak mu coś nie pasuje jak mnie w dżinsach widzi :;230 Ogólnie przyjął to z godnością na klatę i nie marudzi :) W dietę go jeszcze nie wtajemniczam, ale za 3 kg wtajemniczę :)
Babeczki, warto kurna czasem wziąć się za siebie ! I warto wytrzymać, jak tort od szwagierki straszy w lodówce :tan Może i mi nie spadnie jutro po dzisiejszych warzywkach, ale ja się czuję lżej ! Nawet na zdjęciu do dokumentów jakby ładniej wyszłam dzisiaj :;230 a bo jeszcze dowód osobisty musiałam zrobić tutejszy, żeby na prawko się zapisać.
Trzymajcie się i dukajcie dzielne, wiosna idzie i będziemy piękne !
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

TULA tak trzymaj ;:138 ;:138 ;:138 .
Bardzo mi się podoba Twoje podejście , właśnie tak jest - jak same nie zadbamy o siebie , to nikt tego tak dobrze nie zrobi ;:224 . My wiemy najlepiej czego nam brakuje , a czego mamy w nadmiarze ;:108 .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
_Misia
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Tula czuje sie bardzo zjednoczona! na studiach mam juz spory luz, chociaz to studia dzienne (5 rok matematyki). zapisalam sie do szkoly policealnej na kierunek finanse i rachunkowosc i dodatkowo na kurs "pracownik administracyjno - biurowy". od zawsze to lubilam a nie wiem czemu poszlam na matme ogolna ;:224 moze dlatego ze ja po prostu rozumialam. w sumie korki sie z matmy oplacaja. ale z uczniami roznie bywa... no nie wazne. teraz będę sie uczyc tego co naprawde lubie :heja zaczynam od lutego i szkole i kurs. mam nadzieje ze jeszcze starczy mi czasu na korepetycje i kurs tanca :tan jeśli jeszcze będę miala pieniadze :D a moze na aerobik :D do by bylo cudowne dopelnienie diety :D do tej pory czulam ze zycie mi ucieka miedzy palcami, mialam tyle wolnego czasu.. a teraz będę zyc aktywnie, intensywnie! i bardzo mnie to cieszy. :tan a efekty dukanowania dodatkowo dodaja skrrzzzyyyydddeeellllll :heja

zycze wszystkim samych skrzyyydddeeelll :D:D:D
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misia hehehehe to mamy odwrotnie widzę ! Ja po podstawówce chciałam do elektronika, ale mi wmówili, że się nie dostanę to poszłam do ekonoma na... finanse i rachunkowość, których serdecznie nienawidzę :;230 a w rezultacie i tak wylądowałam na polibudzie, na elektronicznym. Pokręcone :D
A i jeszcze zapomniałabym - zrobiłam dukanowe naleśniki z mazeiną. Małej dałam z serkiem ricotta, ale wcinała. Pyszne były. Nawet ten pierwszy, przypalony, mi smakował :;230
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Kontakt:

Post »

Wracając do tematu wagi to ja jeszcze nie wchodziłam na wagę - świadomie. Wejdę za jakiś dłuższy czas żeby sobie zrobić niespodziankę :) Dietkę mam od poniedziałku :)
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Dziewczyny kochane czy można jeść kisiel??? Chodzi za mną dzisiaj cały dzień ;:152
TO mój 6 dzień i 2,8 kg spadło ;:138 ;:138 od jutra zaczynam p+w bo nie mogę sie już doczekać czegoś innego, w tygodniu jakoś lżej to znoszę ale dzisiaj cały dzień w domu i mam na coś innego ochotę, trzymam się jednak
Miłego weekendu wszystkim dukankom ;:196
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Kontakt:

Post »

Wczoraj usłyszałam opinię, że po tej diecie cokolwiek się zje to od razu powrót do swojej wagi, jak to wygląda, może weteranki się wypowiedzą..? :)
Awatar użytkownika
_Misia
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Ja może nie mam super doświadczenia, ale słyszałam z kolei o dużej liczbie osób, które schudły na diecie dukana i NIE PRZYTYŁY i teraz są w 4 fazie i są zadowolone (np. od siostry rodzonej, ciotecznej, od znajomych,... ). Prawie każdy z kim o tym nie zagadam, zna osobę która schudła bez efektu jo-jo i jest zdrowa. Znam też osobę, która chudła 9 kg po czym zostawiła dietę i przytyła 5. Przerwała dietę w 2 fazie! Jeśli ktoś tak robi, to nic dziwnego że zje cokolwiek i tyje w szybkim tempie. :;230 Wystarczy poczytać książkę dr Dukana, aby zrozumieć jak to działa...

Każdy robi co uważa za słuszne.

Ja uważam, że jeśli się przestrzega WSZYSTKICH zaleceń dr Dukana, to ta dieta jest bezpieczna i skuteczna.

A w książce czytałam, że nie ma sensu iść na dietę nie przeczytawszy książki. Bo wielu rzeczy się wtedy nie wie, i łatwo o błąd i tycie.
Np. tego, że jeśli nie będzie się pić tyle co trzeba to w organizmie zatrzyma się za dużo toksyn które mało tego, że są szkodliwe, to HAMUJĄ EFEKTY ODCHUDZANIA.

Powodzenia i buziaki dla wszystkich dukanek ;:196 :)
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

_Misia ja po 6 dniach zauważyłam że woda jest bardzo ważna, jeśli wypiję jej dużo to mam większy spadek wagi na następny dzień. Wczoraj wypiłam stanowczo za mało i dzisiaj prawie łzy mi w oczach stanęły :oops: nic na wadze nie drgnęło
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p
Od: 7 maja 2009, o 20:38

Post »

Ja schudłam 17 kilo i przeszłam potem na 3 faze i prawde mówiąc nie skonczyłam jej.Od wrzesnia do grudnia przytyłam "tylko" 3 kilo-co w moim przypadku spowodowały słodycze.Nie jadłam ziemniaków,białego chleba,makaronu,nie wróciłam po prostu do starych nawyków żywieniowych i na prawde z moim doswiadczeniem w odchudzaniu normalnie przytyłabym z 10 kilo, a tu prosze tylko te 3,także jestem zadowolona z takiego wyniku.Moja znajoma z kolei schudła 14 kilo i nie utrwalała w ogóle i też prawie nic nie przytyła.Wiadomo, że jak ktoś objada sie całymi dniami po takiej diecie to pewne że przytyje.Ja po prostu nadal sie ograniczałam i nie jadłam nic tłustego,nie słodziłam herbat,piłam tylko wode i cole light.Może to spowodowało że nie przytyłam aż tak dużo.
Aneta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”