U mnie też tulipany zmieniają kolory. Miałam kompozycję z fioletowych i różowych, i te różowe są w tym roku kremowe. Fioletowe OK. Ale nie wiem dlaczego tak się dzieje. Piękną masz tą wiosenną rabatę. Po prostu - cudo!
Przecudne plamiaste kolorowe podusie To jest jedna z największych atrakcji w ogrodzie.
Kolorami się nie przejmuj. Rabaty mają być barwne, wtedy człowiekowi chce się żyć
Asiu Musiałabym sprawdzić zeszłoroczne zdjęcia , ale wydaje mi się , że nie miałam tyle czerwonych tulipanów a czerwonych nie dosadzałam. Najgorsze jest to , że czarne nie są czarne, a niebieskie nie są niebieskie.
Basiu Przecudne i szkoda , że tylko wiosną w lecie jest już na skalniaku tylko zieleń.
Anetko Wiosna , aż żal patrzeć jak opadają płatki z kwiatków na które tak długo czekaliśmy.
Igorze Bardzo dziękuje za miłe słowa. Cieszmy się tymi kolorkami póki są.
Marylu Za tymi widoczkami tęskniliśmy prawda ?
Aniu Nie grzesz, przecież masz i jeszcze o jeden słup mniej.
Dagmaro Wrzosy, nie było tragedii , przykrywałam agrowłókniną ,no i ten śnieg zapewne zrobił swoje.
Byłam dzisiaj w Książu, koło Wałbrzycha moje zakupy to Delosperma żółta 10 zł, Funkia 10, miodunka 5.
Żałuje, że wyciągnełam tam mojego M , bo ceny kosmiczne albo takie jak u nas. Jeszcze trzeba zapłacić za wstęp na dziedziniec na którym był kiermasz kwiatów. A ile narodu...
Józefie Ja i tak jestem do tyłu, u koleżanki 2 ulice dalej piwonia niedługo będzie kwitła , a u mnie ledwo się gramoli z ziemi.
Radwanice leżą w strefie 7 b ale to chyba się nie sprawdza za bardzo, bo bardzo dużo roślinek wymarza.
Fabi ale pieknie u Ciebie , przyznam że czekałam na te widoki. Zdjęcia z zeszłego roku mnie zauroczyły w tym jest podobnie.
Zazdrośnica ze mnie więc muszę w tym roku na jesieni zakupić więcej cebul tulipanowych. Kwitną krótko ale jak wspaniale.
O Matko Boska!!! Nie było mnie tu trochę i widzę, że mam czego żałować Ty będziesz moim guru od Wcześnie Kwitnących , czy tego chcesz czy nie
Patrzę na trawnik i widzę, że nie ma to jak wertykulacja Ja też grabiłam 2 razy, a w niektórych miejscach i 3, i jednak siano zostało. A u ciebie zazielenił się aż miło!!
Podziwiam i gratuluję pięknego ogrodu i nowych nabytków
Fabi, piwonia sąsiadki to pewnie wczesna majowa PEONIA OFFICINALIS, kwitnie prawie miesiąc przed pozostałymi. Różowa jest bardzo popularna. Dokupiłam jesienią białą i ma już pąka kwiatowego