MARYLU ,dziękuje .Też bym już chciała ,aby była wiosna i żeby można było podziwiać roślinki budzące się do życia .Mam nadzieję ,że wszystkie dobrze przetrwają zimę .
OLU ,wielokrotnie Cię już zapraszałam i możesz być pewna ,że będziesz u mnie mile widziana .Boję się tylko ,czy się nie rozczarujesz ,jak zobaczysz wszystko na żywo .
IGUŚ ,aspera jest piękna i na pewno warto ją mieć w ogrodzie .Dobrze ,że zrobiłam przegląd fotek z hortensjami ,bo zapomniałam ,że aspera jest wrażliwa i trzeba ją okryć .Wszystkie hortensje dostały kopczyk ,a ogrodowa czerwona i ,,BLUE BIRD ,,i PIRATES GOLD,,dodatkowo włókninę ,o asperze zapomniałam .Myślałam ,że mam tylko bukietówki .Wczoraj naprawiłam błąd i okryłam ją włókniną .Mam nadzieję ,że nie było za późno .
BOŻENKO ,cudne masz te hortensje.Poczytałam troszkę o twoich i chciało by się je też mieć ,ale kątek hortensjowy już zapełniony .Będzie trzeba chyba zrobić nową rabatkę na kolejne chciejstwa hortensjowe .

Przyglądając się mojej rabatce ,stwierdziłam ,że posadziłam je stanowczo za gęsto

.Na razie wygląda to w miarę dobrze ,ale przecież jak zaczną się rozrastać ,to będzie koszmar .

Czeka mnie przesadzanie .
WIOLA ,DZIDZIA,dziękuje .
ZENKU ,dębolistną też chętnie widziała bym w swoim ogrodzie ,ale ponoć jet kapryśna i może przemarzać .Pewnie w przyszłym roku też się na nią skuszę .
TARO ,ja kupiłam asperę kwitnącą Twoja może za młoda,a może przemarzła .Na zimę wymaga okrycia .
ROMA ,mam nadziej ,że pierniczki smakowały .
MONIKO,wszystkie pokazane hortensje ,to tegoroczne zakupy ,dlatego to takie maleństwa .Jedynie ogrodową mam od zeszłego roku ,ale fotka się gdzieś zapodziała .
STASIEŃKO ,ja nie chodzę tak późno spać ,jak ty .Wieczorem nie potrafię usiedzieć ,ale za to rano mogę wcześnie wstawać .
Życzę wszystkim miłego dnia.