Ogród Joli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli

Post »

Joluś zdrowiejcie szybciutko ;:196 pozdrawiam obie dziewczynki,
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Ania1234
50p
50p
Od: 26 lut 2011, o 17:31

Post »

piękne kwiaty
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Jolu piękny ogród mam nadzieję ze go zobaczę w maju w realu .pozdrawiam
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Zmobilizowałam się dzisiaj żeby coś napisać.
Te zabiegi bardzo mocno dezorganizują mi dzień ale dla zdrowia i poprawienia kondycji to trzeba.
Po masażach w miejscu gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę mam siniaki w różnych kolorach ale czuję dużą poprawę, masaże zawsze dobrze na mnie działały. Po gimnastyce wychodzę padnięta .
Moja sunia ma się już dobrze , w sobotę dostała drugi zastrzyk witaminowy i przeciwbólowy i leczenie zakończone, podaję jej witaminy ale ta spryciara jak wyczuje w jedzeniu lub mleku zapach witamin to nie je.Ciągle muszę kombinować.
eukomis bardzo się cieszę że się spotkamy.
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Jolu,życzę szybkiego powrotu do zdrowia ;:196 Musisz wrócić do formy, bo ogródek niedługo będzie wzywał ;:108
Ja też nie przepadam za gimnastyką, zresztą po zimie trochę rozleniwiłam się i parę kg wskoczyło...przydałoby sie zrzucić, ale nie chce się :wink:
Za to masaż bardzo przyjemna sprawa.... Lubię masaże, a jak jakiś przystojny masażysta się trafi- to jeszcze lepiej :lol:
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to właśnie z myślą o ogródku te zabiegi. Masuje mnie dziewczyna ale ma bardzo silne ręce, a płeć masażysty.....i tak go nie widzę bo leżę na brzuchu.
Dzisiaj zrobiłam spacer po ogrodzie ale u mnie jeszcze zima mocno trzyma. Nieśmiało wychylają się szabelki narcyzów i hiacyntów. Ciemierniki stanęły w miejscu, bazie na mojej jedynej wierzbie lekko pobielały i też czekają na lepsze czasy. W piwnicy w doniczkach mam posadzoną piwonię i irysa zakupione w ogrodniczym i trochę za szybko rosną nie wiem gdzie je postawić żeby miały chłodniej i nie rosły za szybko.
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Joluś to zastosuj sobie jeszcze ciepłe okłady w te siniakowe miejsca -będą jeszcze lepsze efekty...a gimnastykę to już niedługo w ogródku będziemy miały :lol: Fajnie że psiuni już lepiej :wink:
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie Aga myślałam czy tych siniaków nie można czymś złagodzić ale myślałam o zimnych okładach , chociaż ciepłe były by przyjemniejsze, a może Ty myślisz o naturalnych z żywego materiału?
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p

Post »

Jolu na siniaki zdecydowanie zimne okłady skuteczniejsze choć też wolałabym cieplutkie :lol: ale najlepiej przyłóż sobie liście z kapusty-pomogą.A o jakim Ty żywym materiale myślisz?Może o M? ;:224
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No z braku młodego sąsiada to może być i M.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

...hi,hi,hi...a kisz... - sąsiad powiadacie ?:;230 - Witaj Joluś ;:196 dobrze że masaż pomaga a siniaki do założenia bikini znikną i będziesz jak nowa...
Sunia czuje Twoje cierpienia Joluś bo pieski tak mają... instynkt.
Ja pomidorki już zasiałam.
Zdrówka ;:97
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jolu! Zdrowy kręgosłup bardzo się przydaje w ogrodzie :D bardzo dobrze,że już teraz o niego zadbałaś :D Wkrótce na pewno wrócisz do formy..a siniaki...zejdą do lata :;230
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja będę wszystkim powtarzała, że na kręgosłup najlepsze są ćwiczenia na mięsnie brzucha i wzmacniające mięśnie przy kręgosłupie. Tylko bez forsowania się. To one trzymają potem nas prosto. Tak niejedna moja koleżanka wybawiła się od operacji.
Tylko, żeby to jeszcze człowiekowi chciało się ćwiczyć :roll:
Ja od roku nie byłam już na siłowni, no i teraz odczuwam tu i ówdzie boleści, ale chyba trzeba bedzie znowu zacząć chodzić.
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p

Post »

Jolu przeglądając Twoje wcześniejsze strony doczytałam że masz zamiar dokupić piwonii ;:224 więc może coś wiesz w tym temacie?Byłam dzisiaj w ogrodniczym i urzekły mnie o żółtawym odcieniu-takim delikatnym-niestety było puste pudełko ;:7 więc kupiłam wpadającą w biel.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zytko gdzie mnie do bikini. Te siniaki to oczywiście odbite palce pani masażystki i jedyna wada ich posiadania to bolesność w tych miejscach podczas masażu.
Margo2 masz rację że ćwiczenia są najlepsze , ja mam w zestawie ćwiczenia i strasznie mnie katują na sali ale po zakończeniu zabiegów mam nadzieję że będę "w ciągu" i będzie mi się chciało ćwiczyć w domu, na razie przeprosiłam się ze swoim rowerkiem lekarskim i co wieczór jeżdżę ,rodzina mi przypomina żebym za bardzo się nie oddalała i założyła kamizelkę :;230
Agnieszko ja mam kilka kęp piwonii bardzo mocno rozrośniętych bo są z nami od początku powstawania ogrodu.Dokupiłam w tym roku dwie, nie wiem czy zakwitną. Moje piwonie są bezobsługowe, trochę nawozu wiosną jak podsypuję inne rośliny i tyle. Z tego co wiem to one nie lubią zbyt wynawożonej gleby. W tym roku podsypię je popiołem ze spalonych kości to już sprawdziłam , jest super nawóz dla nich. Bardzo bym chciała nabyć jeszcze piwonie krzewiaste ale trochę boję się kupować żeby nie powtórzyły mi się kolory które już mam.
Wczoraj już udało się wypić kawkę na trawniku i zakwitły takie kwiaty:

Obrazek

Obrazek

Takie niepozorne i zabiedzone ale jak cieszą.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”