Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.4

Post »

Gabi, Ewuś, Moniczko, Taruś ja ciągle mam nadzieję, że słoneczka jeszcze nam zaświeci w tym roku, a te zdjęcia to będzie tylko pamiątka pogodowego psikusa :D Faktycznie zdjęcia kwiatów i owoców przysypanych śniegiem wyglądają bardzo intrygująco, ale i smutno. Mam nadzieję, że to nie taki zwiastun przyszłych zim :? Najbardziej martwią mnie właśnie różyczki pienne, dziś zauważyłam, że z pięknej biskupiej, z wielkimi kwiatami, która właśnie teraz ślicznie kwitła obłamało się większość dorodnych gałęzi z samej podstawy szczepienia :cry: zostały tylko 3 lub4 gałązki :cry:
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Agnieszko widzę, że u Ciebie zima na całego :shock:
Ale miejmy nadzieję, że złota nasz jesień jeszcze zawita i to jak najszybciej.
:)
x-d-a

Post »

Agnieszko, dopiero dzisiaj obejrzałam Twoje zimowe zdjęcia. Matko! co to się porobiło! Zima w połowie pażdziernika :!:
Szkoda kwitnących roślinek; miejmy nadzieję, że jeszcze wróci złota jesień :D
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Ośniezony ogród jest ładny... ale w grudniu! :lol:
Po niedzieli będzie cieplej 8)
pozdrawiam :)
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś szkoda roślinek :cry: taka perzynka wygląda ładnie ale w swoim czasie .
Dzisiaj już pewnie po śniegu nie ma znaku , zostały tylko zmrożone roślinki i połamane gałązki :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eluś, Dalu, Ewuś, Eluniu niestety widoki niby piękne, ale powodują przygnębienie. Ja cały czas trzymam się nadziei , że jeszcze będzie pięknie, i będzie można zjeść obiadek na tarasie :roll: i cieszyć się słoneczkiem i ciepełkiem :D Śnieg niestety nadal leży, ale teraz szczególnie na trawniku, całe szczęście, że z drzew i krzewów już się osypał, ponieważ poprzyginane były do samej ziemi, cud, że się nie połamały :roll: Krzewy nadal pełne pięknych kolorowych liści, mam nadzieję, że jeszcze tak pozostanie :D Ze strat po śniegu to jedynie jedna z kilkuletnich pięknych piennych róż ma wyłamanych większość gałązek, zostały nędzne resztki, a tak pięknie się zregenerowała po zimie, gdy mocno podmarzła :cry: Do tej pory przepięknie kwitła, miała sporo wielkich kwiatów, i niestety gałązki nie wytrzymały ciężaru śniegu :cry:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agnieszko Droga, Twój ogród i kwiaty w białej szacie prezentują się super !!!
U nas, co prawda, cały czas pada śnieg, ale zaraz topnieje i tylko niewiele go pozostaje na trawie :?

Życzę miłego dnia ;:3
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48

Post »

Agnieszko,bardzo ładnie wygląda Twój ośnieżony ogród i te biedne kwiaty przysypane białym puchem. Ja takie widoki wolę oglądać na zdjęciach,ponieważ najbardziej szkoda kwiatów. Niestety opady śniegu są zapowiadane w całym kraju,więc myślę że i mnie nie ominie zimowy widok.
Dalie jeszcze w ziemi i kwitną, ale pamiętam o Tobie :D
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdjęcie, którym jestem dosłownie zauroczona, taka niesamowita sprzeczność :shock: :D

Obrazek

Witaj Halinko, mam nadzieję, że i u mnie ten śnieg długo nie poleży :roll: nie mogę odżałować pięknej piennej róży na której połamało się większość gałązek, nie wiem jak taka osłabiona przetrwa zimę :cry:

Lilu mam nadziej, że śnieg do ciebie nie dotrze, że pogoda się poprawi, tak dużo jest przez niego strat, tyle roślin, mających listki pod jego naporem zostało połamanych, całe duże gałęzie leżą na ziemi . Bardzo się cieszę, że pamiętasz o daliach ;:196
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Agnieszko przyszłam do Ciebie i tak się zastanawiam czy :roll: to październik czy styczeń :?

Czy w tym naszym życiu jeszcze może nas coś zaskoczyć :roll:

Ja to dzisiaj grzałam przy kominku :lol: pozdrawiam cieplutko ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu zima jak w grudniu, szkoda kwiatów przykrytych taką warstwą śniegu. Zachwycałam się zdjęciem ze słonecznikami i kotkiem a teraz przysypane śniegiem, a kotek jak się ma?
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Ten atak zimy to wszystkich nas zaskoczył,dzisiaj u mnie jest trochę lepiej śniegu ubywa i całe szczęście nie pada,szkody trochę narobił,całe szczęście ze u Ciebie nie wielkie...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś faktycznie ogródek przez 2 dni wyglądał jak by to była głęboka zima, teraz śnieg na krzewach i drzewach już stopniał, zostało jeszcze gdzie nie gdzie na trawniku, mam nadzieję, że całkiem zniknie i będzie znośna pogoda :roll:

Irenko faktycznie szkoda kwiatów, musiałam poobcinać i schować pelargonie, a mogłyby jeszcze zdobić dom :? A kotek ma się dobrze :D grzeje się na piecu w piwnicy :D

Marylu
u mnie praktycznie śniegu już nie ma, wprawdzie było go dużo, ale wczoraj padał deszcz i go stopił, zostały jeszcze gdzie nie gdzie plamy na trawniku.

Większość śniegu stopniała, zostały jeszcze tylko plamy na trawniku, drzewa i krzewy spod śniegu pojawiły się równie piękne jak były wcześniej :D Oto kilka fotek mojej JESIENI :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Aga, dziwny jest ten świat. U mnie niby powinno być cieplej, a tak nie było. Dzisiejszy poranek pod Krakowem był mroźny, słoneczny z dużą pokrywą śniegu (typowa styczniowa aura).

Zainteresowały mnie ta roślinka (niby znajoma, a nie mogę jej zidentyfikować)
Obrazek

A to knautia?
Obrazek
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, jesień nadal piękna u Ciebie :) Widać, że snieg nie uszkodził roślin, na szczęście :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”