Mój mały ogródek - Isia cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani byłam dzisiaj w Kutnie - "Świeto Róży" naładowana pozytywnymi emocjami i długa listę najróżniejszych różyczek do kupienia dla siebie i innych... i jestem bardzo, bardzo rozczarowana. Wystawców z różami (powyżej 2 rodz. ) 2 - słownie dwóch, było parę roślinek typu hortensje, iglaki, trochę cebul a ja sie pytam GDZIE TE RÓŻE !!!? jak widać tylko z nazwy Świeto. Przykro bardzo, bo nastawiałam się i czekałam na te zakupy, rabaty przygotowane i..... szkoda gadać. W zeszłym roku było podobnie ale było chociaż jedno stoisko z angielkami, w tym roku żadnego, w przyszłym już nie jadę :evil: ;:199
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Isiu ... o, to smutna wiadomość ... miałam nadzieję na wystrzałowe różane łowy :? ... ale, nic straconego, jesień dopiero się zaczyna :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Isiu znam ten ból rozczarowania :roll:
Człowiek się nastawi, nakręci pozytywnie...........a potem ;:130 bum......nastrój pęka jak bańka :(
Ja miałam w tym roku zrobić różaną rabatkę ale jakoś tych róż też nie mogłam znależć.
Albo były metki róża typu róża albo jak już trafiłam ogrodniczy z dużym wyborem ,to wszystkie jakieś pochorowane były.

A co do tej wystawy ,to może powinni nazwę zmienić bo faktycznie bardzo wprowadza w błąd :?
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Isiu przykro mi, że sie rozczarowałaś, :( logiczne jest , że jadąc na święto róży, można spodziewać się róż, ale jak widać nie zawsze oczywiste jest oczywiste :roll: Mam nadzieję, że swoje wymarzone, których nie udało Ci się kupić teraz, dostaniesz w innym miejscu.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Isiu widzę że iglaki dobrze rosną w Twoim ogrodzie, przyrosty tegoroczne są duże .
Dostały na wiosnę chyba sporą dawkę startową nawozy.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, Cynthio, Aga... dziewczyny macie rację jesienne zakupy przede mną, przykro jeszcze trochę ale przejdzie dzięki za wsparcie :D

Zenku wyjatkowo mokry rok sprawił że iglaki maja ogromne przyrosty, nawożę je wiosna oczywiście i pryskam od przedziorkopodobnych gadów :D

Wawrzyn - laur (ciekawa jestem jak przezimuje w gruncie)

Obrazek

takie różne widoczki...

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Isiu świetne fotki :D bardzo podoba mi się ta z rozchodnikiem przy pergoli- super :D
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widoczki super, a wawrzyn na zimę, chyba trzeba pod dach, albo jakoś wyjątkowo dobrze zapakować ... już wiem, świerkowym stroiszem :lol: :lol: :lol: Isiu, zapraszam z przyczepą :D
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Z przyczepą??? Cóż takiego Isiu mogłabyś pakować aż na przyczepę? Ciekawe... :lol: :lol: :lol:
Współczuję zawodu związanego z wystawą. To przykre i takie...polskie :!:
Dziewczyny dobrze mówią....sezon dopiero się zaczyna. Rozmawiałam ze swoim producentem u którego zamówiłam sporo róż, zaczyna kopać je dopiero w październiku! Może to i dobrze, bo we wrześniu dotrze zamówienie z R.
Zresztą, Isiu Ty i tak nie masz co narzekać, masz już sporo ciekawych róż :lol: :lol: :lol:
Zostawisz na zimę laur na rabacie??? :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiktorio ... zapraszam Isię z przyczepą, bo mam duuuużo świerków do usunięcia i szukam chętnych na choinki, gałązki na stroisze lub ... cokolwiek świerkowego :lol:
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Jeżeli nie masz Isiu żadnych świerków u siebie- nie daj się prosić! Do okrycia pnących i wielkokwiatowych róż, gałęzie
świerkowe będą jak znalazł! Ewa, jak widzę zabiera się za radykalne zmiany u siebie...:lol: :lol: :lol: Tak dużo masz tych świerków? Isiu zapomniałam zapytać poprzednio- te bordowe liście to fragment żywopłotu? Bukowego czy pęcherznicowego? :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeszcze jakaś róża bardzo ładnie Ci kwitnie :D I jaka zdrowa!
Nie martw się Isiu, jeszcze będziesz sadzić róże masowo! ;) :D
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witam miłych gości :D :D :D

Agniesiu pomysł z rozchodnikiem sprawdza się wspaniale bo zakrywa nóżki powojnikom i nie widać suchych patyczków tylko ładnie sobie kwitnie, a jak nie kwitnie to ma ładne liście :D

Ewuniu przyjadę po świerkowe gałązki na pewno, bardzo Ci dziękuję za zaproszenie, laur chyba zostanie, postaram sie go dobrze opatulić :wink:

Wiktorio Ewunia - Cynamonowa ma piękny świerkowy busz który kupiła wraz z działką, koniecznie trzeba go przerzedzić i dlatego chetnie z korzystam i pojadę po swierkowe gałązki dla różyczek i nie tylko. Fragment żywopłoto który widac to pęcherznica :D dobrze poznałaś :D A ten producent u którego zamawiasz różyczki to skąd ??

Witaj Izo :D kwitną różyczki zwłaszcza wielokwiatowe. Na zdjęciu widoczna NN ale pięknie kwitnie też Friesia i Ice Lady. Rózyce które chciałam kupić zamówie częsciowo w Rosarium i będę sadzić :D :D

NN
Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu, bardzo interesujący kolor ma ta NN ... tak sobie myślę, że bezimienne róże odbieramy swoimi zmysłami - wprost, a za tymi znanymi, szlachetnie urodzonymi, stoi ich historia i dla nas też stają się "opowieścią", a nie po prostu pięknym kwiatem.

Pozdrawiam i zapraszam na łasuchowanie ... w buszu też ;) :D

... a busz ma ponoć 2500 świerków, wedle zapewnień poprzedniego właściciela, trudno to ocenić, jest tak gęsty, że nie da się wejść ... pomiędzy :shock: :shock: :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”