Kochani byłam dzisiaj w Kutnie - "Świeto Róży" naładowana pozytywnymi emocjami i długa listę najróżniejszych różyczek do kupienia dla siebie i innych... i jestem bardzo, bardzo rozczarowana. Wystawców z różami (powyżej 2 rodz. ) 2 - słownie dwóch, było parę roślinek typu hortensje, iglaki, trochę cebul a ja sie pytam GDZIE TE RÓŻE !!!? jak widać tylko z nazwy Świeto. Przykro bardzo, bo nastawiałam się i czekałam na te zakupy, rabaty przygotowane i..... szkoda gadać. W zeszłym roku było podobnie ale było chociaż jedno stoisko z angielkami, w tym roku żadnego, w przyszłym już nie jadę
Isiu znam ten ból rozczarowania
Człowiek się nastawi, nakręci pozytywnie...........a potem bum......nastrój pęka jak bańka
Ja miałam w tym roku zrobić różaną rabatkę ale jakoś tych róż też nie mogłam znależć.
Albo były metki róża typu róża albo jak już trafiłam ogrodniczy z dużym wyborem ,to wszystkie jakieś pochorowane były.
A co do tej wystawy ,to może powinni nazwę zmienić bo faktycznie bardzo wprowadza w błąd
Isiu przykro mi, że sie rozczarowałaś, logiczne jest , że jadąc na święto róży, można spodziewać się róż, ale jak widać nie zawsze oczywiste jest oczywiste Mam nadzieję, że swoje wymarzone, których nie udało Ci się kupić teraz, dostaniesz w innym miejscu.
Widoczki super, a wawrzyn na zimę, chyba trzeba pod dach, albo jakoś wyjątkowo dobrze zapakować ... już wiem, świerkowym stroiszem Isiu, zapraszam z przyczepą
Z przyczepą??? Cóż takiego Isiu mogłabyś pakować aż na przyczepę? Ciekawe...
Współczuję zawodu związanego z wystawą. To przykre i takie...polskie
Dziewczyny dobrze mówią....sezon dopiero się zaczyna. Rozmawiałam ze swoim producentem u którego zamówiłam sporo róż, zaczyna kopać je dopiero w październiku! Może to i dobrze, bo we wrześniu dotrze zamówienie z R.
Zresztą, Isiu Ty i tak nie masz co narzekać, masz już sporo ciekawych róż
Zostawisz na zimę laur na rabacie???
Wiktorio ... zapraszam Isię z przyczepą, bo mam duuuużo świerków do usunięcia i szukam chętnych na choinki, gałązki na stroisze lub ... cokolwiek świerkowego
Jeżeli nie masz Isiu żadnych świerków u siebie- nie daj się prosić! Do okrycia pnących i wielkokwiatowych róż, gałęzie
świerkowe będą jak znalazł! Ewa, jak widzę zabiera się za radykalne zmiany u siebie... Tak dużo masz tych świerków? Isiu zapomniałam zapytać poprzednio- te bordowe liście to fragment żywopłotu? Bukowego czy pęcherznicowego?
Agniesiu pomysł z rozchodnikiem sprawdza się wspaniale bo zakrywa nóżki powojnikom i nie widać suchych patyczków tylko ładnie sobie kwitnie, a jak nie kwitnie to ma ładne liście
Ewuniu przyjadę po świerkowe gałązki na pewno, bardzo Ci dziękuję za zaproszenie, laur chyba zostanie, postaram sie go dobrze opatulić
Wiktorio Ewunia - Cynamonowa ma piękny świerkowy busz który kupiła wraz z działką, koniecznie trzeba go przerzedzić i dlatego chetnie z korzystam i pojadę po swierkowe gałązki dla różyczek i nie tylko. Fragment żywopłoto który widac to pęcherznica dobrze poznałaś A ten producent u którego zamawiasz różyczki to skąd ??
Witaj Izo kwitną różyczki zwłaszcza wielokwiatowe. Na zdjęciu widoczna NN ale pięknie kwitnie też Friesia i Ice Lady. Rózyce które chciałam kupić zamówie częsciowo w Rosarium i będę sadzić
Isiu, bardzo interesujący kolor ma ta NN ... tak sobie myślę, że bezimienne róże odbieramy swoimi zmysłami - wprost, a za tymi znanymi, szlachetnie urodzonymi, stoi ich historia i dla nas też stają się "opowieścią", a nie po prostu pięknym kwiatem.
Pozdrawiam i zapraszam na łasuchowanie ... w buszu też ;)
... a busz ma ponoć 2500 świerków, wedle zapewnień poprzedniego właściciela, trudno to ocenić, jest tak gęsty, że nie da się wejść ... pomiędzy