Grażynko, gratuluję " pierwszaczka" :P
Spieszę Ci także donieść, że mam Apricota !!!
Trafnie kupiłam od Małgosi-kwiaciarki i dziś rozwinął się pierwszy kwiat.
Zapach z balkonu, aż wypełnia mieszkanie i ..chce się latać!
Magiczna Madziu - podziwiam tego mojego jedynego liliowca i podziwiam... i wiem, że będą następne
Janku - witaj, zaraz zobaczę jak tam Twoje wyniki i liliowiec
Haniu - dziękuję
Ja coś nie mam ręki do bugrmansji Kupiłaś już z kwiatami?, zazdraszczam, pamietam jak cudnie pachną... nie... nie poddam się, będę ukorzeniać następne
Takiego gościa dzisiaj sfociłam, niestety nie byłam przygotowana odpowiednio do zdjęcia kiedy się nagle pojawił...cyknęłam na chybił trafił... furczak gołąbek- przypomina mi kolibra
Tak z tym kolibrem to była cała historia.
Nawet w Kwietniku o nim pisali.
Owad, który przylatuje do nas aż z śródziemnomorskich krajów.
Zresztą klimat też nam się mocno zmienił od czasów mojego dzieciństwa.
Zaczynamy mieć pory deszczowe jak w ciepłych krajach.
Tylko z tym ciepłem coraz gorzej.
kogra pisze:
Grażynko bardzo ładny ten twój liliowiec.
Czy ma na krawędziach brokacik ?
Podobny trochę do mojego.
Jak wielki ma kwiat - pachnie ?Poproszę o następne fotki.
Średnicę ma 11cm, pachnie ładnie, wyczuwalnie a brokacik...hmm tzn falbanka jest przypruszona tym ciemniejszym kolorem
Grażuś piękny ten motyl -Fruczak,chociaż napisałaś furczak.Popatrzałam w goglach na inne jego zdjęcia.Jest niesamowity.
Kratka imponująca i jak zamocowana cho,cho.Niebieskokwitnące nostalgicznie wpływają na samopoczucie.Od razu marzysz o Prowansji.
Szkoda,że taki ładny" koliberek"do mnie nie zawita,przecież też mam lawendy.a kratka solidna na pewno spełni swe zadanie.Perowskia jest niesamowita,już kwitnie i to jak,co to znaczy full słońca.
gagawi pisze:Takiego gościa dzisiaj sfociłam, niestety nie byłam przygotowana odpowiednio do zdjęcia kiedy się nagle pojawił...cyknęłam na chybił trafił... furczak gołąbek- przypomina mi kolibra
Przygotowana czy nie i tak super go pokazałaś.
Uwielbiam takie połacie lawendy...niestety moi nie bałdzo