Irlandzki Ogrod Ani.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Aniu! :shock: Twój M piecze ciasta?!
Mój owszem, gotuje ale jak go nauczyć sztuki pieczenia? Zdradź sekret :lol:

Nigdy nie sądziłam, że będę komuś zazdrościć trawy, ale jednak ... Przy Twoim trawniku, moja trawa niech się wstydzi :oops: i ustępuje na rzecz bardziej wdzięcznych kwiatuszków :D
Hortensja pięknie się prezentuje! :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Droga Aniu.1, śliczny masz ogródek, taki czyściutki, trawka pięknie skoszona. A przez ciasto Twego M jestem cała pośliniona, aż kolana mam mokre, całuski, pa stasia ;:23
Dowcip na dobranoc:
Idzie facet chodnikiem, patrzy, a na murze wielki napis: "Uwaga! Gwałcą". Sytuacja kilka razy się powtarza. Po jakimś czasie na chodniku widzi jakieś małe literki. Schyla się, a tam kolejny napis: "Ostrzegaliśmy...". ;:154
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

To wyjątkowy facet, który przygotowuje takie smakołyki :shock: , wydaje mi się, że to ciasto nie należy do najłatwiejszych. Mój M potrafi tylko coś usmażyć, ale też doskonale przygotowuje mule czy ślimaki. Fakt, że nie jest to trudne :D . No, ale Aniu ta ilość kalorii to nie dla mnie. Wygląda jednak bardzo pięknie. Wydaje mi się,że to na bazie biszkoptu. Jak Twój M zawija tą roladę :roll: ? Biszkopt zawija się jeszcze ciepły, ale wtedy usiadłaby bita śmietana. To chyba jakaś wyższa szkoła jazdy :? .
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Ania.1 pisze:Tess a mogę w Twoim kulinarnym wątku ten przepis zamieścić?Bo tu to nie regulaminowo chyba... :?
Ania

no pewnie ze możesz :lol:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

ja zaraz ten przepis podkradnę? :wink: :lol: :lol:
pysznie wygląda :P

super te żaby, miłość bije od nich z daleka :roll: ;:166

:lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21

Post »

Czesc Aniu! ;:7
Zajrzalam do Ciebie i co widze? wszystko slicznie rosnie , trawka perfekcyjna i na dodatek jakies pysznosci tu pokazujesz! Pozdrawiam! ;:31
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Ania

a ja tak sobie ogladam fotkę z ogródkiem.....i czy ty nie za blisko sadzisz krzewy płotu???? hmm...i jakieś fajne szczepione drzewo by ci się tam przydało.....
ale masz już całkiem,całkiem.... :lol: patrząc na pierwsze fotki.

Ania teraz wychodzi,że pażdziernik kawę odpijemy :lol:
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Witajcie ;:7
Wczoraj cały dzień spędziłam na zakupach w stolicy... :shock: Straszne korki :shock:
Dwa tygodnie temu otworzyli Ikeę w Dublinie...co tam się działo :shock: :shock: W życiu nie widziałam takich tłumów w sklepie :shock: :shock: Masakra :shock:
Odwiedziłam też ogrodnicze sklepy :lol: Były przecudne hortensje :shock: Ale strasznie drogie :cry: Miały ogromne kwiaty..zrobiłam fotki ale nie widać dokładnie :roll: :roll:
Obrazek
Obrazek

Do ogrodu nic nie kupiłam.. :cry: Wszystko strasznie drogie :roll: :cry:

Za to stałam się posiadaczką strelicji królewskiej :
Obrazek

i takiego domowego cudoka :lol:
Obrazek

Dziękuję wszystkim za odwiedzinki ;:79
Co do ciasta to przepis zapodam wieczorem u Tess w kulinarnym wątku :wink:
Nie wiem co mojemu M się stało :lol: :?: W piątek też piekł ciasto :shock: :shock: Marmurkowe :roll:
Z tą roladą to cały dzień mu zeszło bo miał zły przepis na biszkopt(tzn.ja mu w necie znalazłam :oops: :lol: ) i wyszedł naleśnik :lol: :lol: Potem był telefon do mamy i instrukcje :lol: Pieczenie od nowa..itd..

Tess masz racje są trochę za blisko :oops: :oops: Wszystko po brzegach sadziłam bo chciałam jak największy trawnik zostawić..a teraz już mam plan,żeby powiększyć rabatki i to sporo...jak przyjedziesz w pażdzierniku to może troszkę mi doradzisz :?: Bo na zdjęciach dokładnie nie widać..
Co do drzewka to myślę o dwóch palmach... :?: Bardzo podoba mi się paproć drzewiasta :roll:
Tylko jeszcze nie mam pomysłu,w którym miejscu by najlepiej wygladały :roll: :roll:

Pozdrawiam Ania. ;:6
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

oj, chyba muszę mojemu m. coś przygadać :roll: :lol: :lol:
piękne te hortensje :shock:
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Trawnik jak z obrazka a ja dzisiaj mogłabym zaprezentować trawnik przekopany przez kreta.Piękne pagóry .zyznej ziemi-jak małe wulkany.Ciasto wygląda bardzo apetycznie ,nie dostałam ślinotoku jedy nie dlatego,że też upieklam podobny.Pozdrawiam serdecznie.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Aniu jakie zakupy :D
Ja byłem dziś w ogrodzie botanicznym we Wrocławiu ale tam szczepek brać nie mogłem :cry: Szkoda, a były takie piękne roślinki :D
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

A tak z ciekawości, ile sobie życzyli za takie hortensje?
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p
Od: 7 cze 2009, o 21:13

Post »

jaki trawnik! piękny! pamiętam jeszcze te zdjęcia z początku.
a ciasto- aż ślinka pociekła :lol:
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu strelicja jest piękna, ale co to za „cudok”. Czy znasz jego nazwę? Fotki są robione pod światło i przez to są niewyrażne :( . Cieszę się Aniu wraz z Tobą :D . To dziwne, że sprzedają tak drogo hortensje. Wydaje mi się, że w momencie kiedy zaczynają przekwitać ich cena powinna spadać. Poza tym to nie jest sezon na sadzenie tych kwiatów. Zauważyłam też, że cena tego samego kwiatka jest zmienna. Jednego dnia kosztuje on n.p. 20€, a tydzień potem 25€. I tak sobie kombinuję, że cena zależy od popytu. Jeśli dużo sprzedaje się hortensji, to cena ich jest wysoka i na odwrót. Kiedy Gosia napisała mi, że podobny fikus do mojego kosztuje w Polsce 100zł, no to relatywnie do zarobków, kwiaty w Polsce są jeszcze droższe niż u nas. ;:100
Ogródek Feli
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę, że klimat Irlandii jest doskonały dla paproci. A paproć drzewiasta to fantastyczny pomysł ;:114 ! One są wyjątkowo piękne! Ale czy wiesz Aniu ile takie piękne drzeko kosztuje ;:24 ? Chyba że kupisz jakieś niezbyt wysokie kłącze.
Ogródek Feli
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”