Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jarku masz tak dużo gatunków i odmian roślin, że trudno uwierzyć, iż to tylko parę arów ogrodu. :shock:
Wszystko zadbane, wypielęgnowane, chyba nie zaniedbujesz Igorka dla działki, nie wspominając o Anetce. ;:113

W ogóle to bardzo mi się podoba całe Wasze "gospodarstwo".

Pozdrowienia dla Anetki i buziaki dla Igorka. ;:79
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

grazyna56 pisze:Ja przyznaje się bez bicia że dawno u Ciebie nie byłam,ale wydaje mi sie że i Ty Jarku rzadziej nas odwiedzasz :wink: :wink: :wink: Ale jesteś wytłumaczony ,[maluch zabiera sporo czasu]Nie wiem czy mnie oczy nie mylą ,ale Twoje tuje chyba mocno poszły w górę ;:88 ;:80 ;:88
To fakt Grażynko maluch i działka pochłaniają wiele czasu jednak jakoś sobie godzę obowiązki. Co do thuj to mi się wydaje, ze ostatnio zagęściły się. Wcześniej trochę podsychały a myślę, ze to nic groźnego skoro rosną i wyglądają zdecydowanie lepiej niż wcześniej. Wielu działkowców również zauważyło ich wzrost. Ja obcuję z nimi na co dzień to nie aż tak bardzo zauważam postęp w ich wzroście.

lila31 pisze:Jarku masz tak dużo gatunków i odmian roślin, że trudno uwierzyć, iż to tylko parę arów ogrodu. :shock:
Wszystko zadbane, wypielęgnowane, chyba nie zaniedbujesz Igorka dla działki, nie wspominając o Anetce. ;:113

W ogóle to bardzo mi się podoba całe Wasze "gospodarstwo".

Pozdrowienia dla Anetki i buziaki dla Igorka. ;:79
Dziękuję Lilu. Oczywiście, że nie zaniedbuje Anetki ani Igorka. Zresztą jak widać maluch odwiedza mnie podczas prac na działeczce. To fakt, że to tylko niecałe 4 ary i ze smutkiem stwierdzam tylko tyle. chciałoby sie jeszcze zrealizować kilka pomysłów ale miejsca brak.

Pozdrawiam -Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Obrazek

Czy chcesz mi coś powiedzieć Igorku?
No co maleńki? No co? :wink:
Jesteś śliczniusi i taki milutki...

;:21 ;:53 ;:79
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu Igorek guga, że aż miło. Czasami uda mu się nawet wymówić jakieś słowo. Sprawia nam wtedy taką radość. Dziś moi Drodzy zamieszczam fotki róż z naszej działeczki, które rozpoczęły kwitnięcie. Myślę, że spodobają się Wam moje królowe kwiatów.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
anekoc
50p
50p
Od: 16 cze 2007, o 22:27

Post »

Co by nie mówić, róże są piękne!!! 8)
Pod każdą postacią :)
Widzę akcent patriotyczny :D Biało-czerwone
A bobasek robi świetne miny :)
Grzegorz B

Post »

Witam :D :P :D

Wiadomym jest, że róże to jedne z najpiękniejszych kwiatów, więc nie będę orginalny, jak przyłączę sie do pochwał za Twoją wspaniałą kolekcję tych cudnej urody kwiatów. Masz wspaniałą ich kolekcję w tak różnorodnych barwach. A ta biała na trzecim zdjęciu od końca, jeszcze całkiem nierozwinięta to mnie powaliła na kolana. Fantastyczna :shock: :shock: :shock:

Pozdrawiam bardzo serdecznie :D :P :D
Awatar użytkownika
czester-79
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 16 cze 2007, o 22:25

Post »

Działka ok,widać,że lubicie spędzać tam dużo czasu.
Ja mam do zagospodarowania prawie 60 arów na 20 arów,mam drzewka owocowe i na reszcie to dom i trawa .
Myślimy z żoną w następnym roku zagospodarować,pozdrawiam. Czester. :lol:

Proszę nie używać dużych liter w treści postów.
Poprawiono.
Proszę pisać poprawną polszczyzną. Dziękuję !
KaRo
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Jarku- niezłą masz kolekcję tych róż, wszystkie są piękne.
Igorek jest niesamowity - miny takie fajne. :D
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Jarku jak ja mam zrobić żeby zdjecia wchodziły jedno po drugim w pionie ,tak jak u Ciebie. :D Tylko proszę wytłumacz tak po ;chłopsku ' bo ja mam małą pojemność w mózgu,może uda mi si e zapamietać :oops: ;:223 ;:164 ;:124 ;:125 :oops:
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Jarku! czemu masz takie kompleksy, jeśli chodzi o Twoją działkę? :shock:
To co ja miałabym powiedzieć o swojej???
Twoja jest śliczna, zadbana, ciągle coś w niej się dzieje, zmienia, kwitnie i ... oj, jeszcze długo tak mogłabym :wink: .
No i najważniejsze żeby Tobie i żonie się podobała. A myślę, że tak jest :D
Ja np. nie zagladam tak często, bo czasu trochę mało na wszystko... Nawet zimą nie zdążyłamobejrzeć wszystkich ogrodów, a teraz to już przepadło ! :( Przybyło tyle nowych ogrodów, tyle świetnych zdjęć wklejacie, tyle tematów jest, które chciałoby się przeczytać, że niekiedy aż jestem tym sfrustrowana :oops: . No dobra, już się nie nakręcam :wink:
Róże przepiękne! Tak jak Grzegorzowi, ta biała zaparła mi dech w piersiach! Już po obejrzeniu
Twojego wspaniałego białego tulipana stwierdziłam, że wycofuję się z mojej niechęci do białych kwiatów.
Potrafią zauroczyć!
Ale te (chyba kremowe?) róże nad nią też przyciągają wzrok.
A jestem ciekawa, bo jakoś nie mogę się zorientować po zdjęciach - co posadziłeś w miejsce ubiegłorocznych aksamitek?
Jak zobaczyłam Twój warzywniak to zrobiłam takie ;:154 . Tyle warzyw! Ale żona musi być
z nich zadowolona! Pochwal się, co tam dokładnie posadziłeś? Szkoda, że pomidorki Ci jakoś nie wychodzą. Ale miałeś zasadzić koktajlowe - i co? są posadzone?
A jakieś krzaczki owocowe też masz?

Ach! I najważniejsze! Wspaniale rośnie i rozwija się Twój syn! Ale uroczy z niego "bąbel"!
Pozdrów serdecznie żonę!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To fakt moi drodzy, że róże to piękne kwiaty. Dla mnie również podoba sie biała odmiana. Co do patriotycznego akcentu to jakoś tak wyszło. Po prostu białe ładnie komponuje się z czerwienią. A że przy okazji wyszło ładnie i patriotycznie to tym bardziej ciekawie i miło. Wisienko na miejscu aksamitek w tym roku rośnie czerwona szałwia po tej stronie z iglakami. A po drugiej mieszanka kwiatów: gazanie, lobelie, werbeny. Troszkę susza dala się im we znaki mimo podlewania ale teraz od kilku dni padał deszczyk to może roślinki odżyją i zaczną obficie kwitnąć to wtedy pochwalę się tymi obwódkami. Za płotem w tym roku również mam aksamitki - bolero i jakąś pomarańczowa odmianę, której nazwy niestety nie znam. Warzywniaczek mam jak co roku. Rośnie na nim: cebulka, kapusta biała i czerwona, ogóreczki, rzodkiewka, sałata, koperek, szczaw, czarna rzepa, buraczki, marchew, pietruszka, seler, por i fasolka szparagowa. Pomidorków niestety nie ma. Nie dostałem sadzonek na bazarze i musiałem obejść się smakiem. Podobnie jak poziomek, które miałem posadzić w tym roku na małym zagoniku, gdyż bardzo lubimy ten owoc. Co do krzaczków owocowych to mam na działce: czarną i czerwoną porzeczkę oraz agrest. Z owocowych drzew rosną: grusza , 3 jabłonie, 3 wiśnie oraz 2 czereśnie i śliwa. Działeczka choć mała, to rośnie na niej sporo roślin zarówno ozdobnych jak i tych przeznaczonych do konsumpcji. Szkoda tylko, ze nie jest większa. Tyle pomysłów kłębi mi się w głowie i musi pozostać bez realizacji. Ostatnio działkowe życie uprzykrza mi aktywność kreta. Te zwierzątko potrafi nieźle nabałaganić, ale chyba będę musiał się z tym pogodzić, bo za nic nie mogę przepędzić szkodnika. Teraz o Igorku. Maluszek rośnie ale ma swoje chimery. :wink: Nie wiem po kim to ma ale kształtuje mu się charakterek. Od kilku dni zaskakuje nas wspaniałym śmiechem kiedy go zabawiamy. Szkoda, ze nie możecie tego usłyszeć. Coś fajnego, a jaka frajda przy tym. Dziękuje Wszystkim za pozdrowienia i miłe słowa pod naszym adresem i naszej działeczki.

Wisienko dla Ciebie prezentuje warzywnik z innego widoku oraz jeszcze stary widok altanki, która niebawem dozna przeobrażenia, ale o tym w innych informacjach z mojej działeczki.

Obrazek Obrazek

Pozdrawiamy - Aneta, Jarek i mały Igorek
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Jest u Ciebie naprawdę bardzo,bardzo miło :D :D :D Zauważyłam nowy komplet mebli na werandzie :wink: :wink: :wink:
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Yaro32 pisze:Warzywniaczek mam jak co roku. Rośnie na nim: cebulka, kapusta biała i czerwona, ogóreczki, rzodkiewka, sałata, koperek, szczaw, czarna rzepa, buraczki, marchew, pietruszka, seler, por i fasolka szparagowa. Pomidorków niestety nie ma. Nie dostałem sadzonek na bazarze i musiałem obejść się smakiem. Podobnie jak poziomek, które miałem posadzić w tym roku na małym zagoniku, gdyż bardzo lubimy ten owoc. Co do krzaczków owocowych to mam na działce: czarną i czerwoną porzeczkę oraz agrest. Z owocowych drzew rosną: grusza , 3 jabłonie, 3 wiśnie oraz 2 czereśnie i śliwa.
Łał!!! :shock: :shock: Teraz to ja też nie mogę się nadziwić, że tyle wszystkiego udało Ci się zmieścić na działeczce!
Warzywniaczek cudo!!! Dzięki za zdjęcie! :D:D Tak myślałam, żeby Cię o nie poprosić, ale potem wyleciało mi z głowy... Pięknie Ci te warzywa rosną! A ile pracy wymagają! Szkoda tylko, że nie udało Ci się kupić pomidorków :(
Poziomki też mi się zamarzyły, ale chyba trzeba będzie zaczekać do przyszłego roku. A może jeszcze gdzieś się pokażą w sprzedaży?

Taki doskonały kącik wypoczynkowy... Cóż tam jeszcze trzeba zmieniać ???

To prawda - śmiech takich małych dzieci jest przecudny! Pamiętam jak się moje śmiały! Specjalnie się je zabawiało, łaskotało, żeby to usłyszeć! :D
A po kim dzieci mają charakterki? Po dziadkach oczywiście, po dziadkach! :wink:
Pozdrawiam serdecznie
Grzegorz B

Post »

Nigdy nie widziałem tak pięknie prowadzonego warzywniaczka ;:111 ;:111 ;:111 . Gratuluję i podziwiam ;:63 ;:215 ;:63
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Cieszę się, że Wam się podoba. Warzywniaczek nie jest aż tak piękny. Mógłby być lepszy, ale nie zawsze mam czas, aby w pełni o niego zadbać. Co roku staram się aby było na nim jak najwięcej różnorodnych warzyw. Wisienko odnośnie altanki. Będę niebawem zmieniał dach. Będzie solidny stały dach pokryty gontem bitumicznym. Teraz jest brezentowy dach z ogrodowego namiotu, który już jest lekko uszkodzony. Materiał dziś oddałem do stolarza tak , ze myślę w ciągu kilku następnych dni coś w tej sprawie zacznie się dziać. Dziękuję wszystkim za miłe słowa i pozdrowienia dla moich bliskich. Anetka i Igorek również gorącą całują.

Dla Wszystkich, którym spodobał się mój warzywniaczek prezentuje kolejne fotki warzyw oraz owoców z mojej działeczki.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

oraz kilka kwiatków

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam- Jarek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”