Wanda w podłożu i nie tylko
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wanda w podłożu i nie tylko
Alusia, super zdjęcia pokazałaś.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alusia zdjęcia rewelacyjne, storczyki piękne.
Mam nadzieję,że umieścisz tutaj dokładniejsze informacje o ich uprawie. Wcześniej, gdy pytałam innej osoby na pw. nawet nie odpisała. 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- asiula13
- 1000p
- Od: 16 cze 2009, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alusia piękne kwitnienia
Fajnie wygląda w butelce 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Alusia,jak zobaczyłam Twoją vandę w doniczce to mi chciały "gały"wyjść
A jednak to jest możliwe.Dzięki,że podzieliłaś się z nami swoją wiedzą,czekam niecierpliwie na dalsze wiadomości od Ciebie.Pozdrawiam.

-
Alusiu,a gdzie "zdobyłaś" taką butelkę z vandami?
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękne Vandy, ale ja bym je powyciągała z tych doniczek. A te sadzonki ze słoika to sobie z 10 lat poczekasz na kwitnienie...
-
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
Ale jak będzie się cieszyć, kiedy wreszcie się doczeka 

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
Halo bardzo dziekuje wszystkim za tyle milych slow. Tylko dlatego odwarzylam sie tu zameldowac bo wszyscy uczestnicy tego forum sa bardzo mili i sluza chetnie pomoca przy jakichkolwiek problemach.
Mi sprawia bardzo duzo przyjemnosci ogladanie waszych pociech, w jaki sposob inni urzytkownicy ciesza sie razem, jak podtrzymuja sie nawzajem na duchu jezeli cos nie wychodzi.
Co do mojej vandy to ona rosnie tak juz 16 lat. Jej pierwszy kwiatek sprawil mi ogromna satysfakcje.
Sam fakt ze to twoja zasluga zadowala cie zupelnie. Te roslinki w butelce sa juz co najmniej rok do poltora. wiadomo ze na efekty trzeba czekac.ale wtedy jest to dla ciebie cos szczegolnego co nigdzie i za żadne pieniadze nie kupisz.
Ta butelke kupilam na Ebay. Ten sprzedawca nazywa sie Thailandshome. Wysyla rownierz do polski.
Tu na Forum wyczytalam ze ktos napisal "Fajnie by bylo jakby byla krzyzowka Vandy z Fakiem"
Ja mam krzyzowke Ascocentrum z Falkiem= Asconopsis Irene Dopkin. Ma duzo nizbyt wielkich pomaranczowych kwiatuszkow. Co do uprawy moich vandowatych, to trzymam je na najjasniejszym miejscu i podlewam tak jak inne. Teraz jak robi sie zimno i dni sa krotsze to podlewam mniej.

Mi sprawia bardzo duzo przyjemnosci ogladanie waszych pociech, w jaki sposob inni urzytkownicy ciesza sie razem, jak podtrzymuja sie nawzajem na duchu jezeli cos nie wychodzi.
Co do mojej vandy to ona rosnie tak juz 16 lat. Jej pierwszy kwiatek sprawil mi ogromna satysfakcje.
Sam fakt ze to twoja zasluga zadowala cie zupelnie. Te roslinki w butelce sa juz co najmniej rok do poltora. wiadomo ze na efekty trzeba czekac.ale wtedy jest to dla ciebie cos szczegolnego co nigdzie i za żadne pieniadze nie kupisz.
Ta butelke kupilam na Ebay. Ten sprzedawca nazywa sie Thailandshome. Wysyla rownierz do polski.
Tu na Forum wyczytalam ze ktos napisal "Fajnie by bylo jakby byla krzyzowka Vandy z Fakiem"
Ja mam krzyzowke Ascocentrum z Falkiem= Asconopsis Irene Dopkin. Ma duzo nizbyt wielkich pomaranczowych kwiatuszkow. Co do uprawy moich vandowatych, to trzymam je na najjasniejszym miejscu i podlewam tak jak inne. Teraz jak robi sie zimno i dni sa krotsze to podlewam mniej.

Ale piękność.... prawdę mówiąc nie słyszałam o takiej krzyżówce 

-
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
Ja też mam Asconopsis Irene Dopkin, ale jeszcze mi nie kwitła. Moja jest małą roślinką
Uprawiam ją w hydroponice.Jutro zamieszczę zdjęcie - zapraszam do mojego wątku :P

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Alusiu, ja czuję, że Ty jeszcze niejedno piękno możesz nam pokazać. Ja bym Cię bardzo prosiła o własny wątek
, żebyś nam mogła wszystkie cuda pokazać. Bo coś czuję , że byłby to klejny wątek do wzdychania 

Pozdrawiam, Justyna
zgadzam się z Małą Mi- powinnaś i to jak najszybciej założyć swój wątek! ;:2
- Danutka55
- 1000p
- Od: 5 lut 2009, o 17:36
Alusia...jestem zachwycona twoją Asconopsis Irene Dopkin
Powiedz jak długo ją masz,jak często kwitnie i jak długo utrzymują się kwiatuszki
Czy parapet okienny wystarczy do jej uprawy 

Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
-
Ło matko!! Następna piękność,co za kolor!!Czy faktycznie brzoskwiniowy czy aparat ciut przekłamał?
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
Piękna
A mnie ciekawi jeden fakt: czy ona odziedziczyła po Phal. wydłużanie pędu po kwitnieniu, czy zasycha jej czubek