Oczywiście nie Polska, fotki jak najbardziej aktualne, nawet jednej sadzoneczki nie przywiozłam, one u nas na zewnątrz nie przezimują, ja nie mam ich gdzie trzymać zimą.
Są jedna miłośnicy tych roślin - np. Stokrotka, fakt piękne są
co słychać, ano tak: robie w ogrodzie taki murek i skalniak, mam bardzo dużo miejsca - nowego do obsadzenia. W tym roku pewnie nie zdążę bo już zima się robi
Dziś rano roślinki były zmrożone
Byłam też w centrum ogrodniczym i zrobiłam ciut zakupów dużych roślin, jutro mają przywieźć dopiero, a tu teraz pada śnieg i co tu robić?
Oj, Grażynko , jak ja Ci tego miejsca do obsadzania zazdroszczę...
Murek fajny, , a zdradzisz , co będzie przed czy obok niego - może właśnie ten wspomniany skalniak ? Faktem jest ,ze kamień idealnie pasuje do ogrodów ( oczywiście zastosowany z umiarem i raczej nie "poklejony" nadmiernie cementową zaprawą). Wtapia się stopniowo w nasadzenia roślinne i tworzy ciekawe dla nich tło.
zakupy zrobione i posadzone, jodły, świerki, cisy, żywotniki, cyprysy, sosny, oczar, i ambrowiec.
Niektóre to sadziliśmy nawet jak śnieg padał, cześć poszła przed ogrodzenie.
Wpadłam na momenciki już na 1 stronie zobaczyłam,ze masz taką samą trójsklepkę i różę ,wyglądającą identycznie do mojej Arthur Bell,żółwik sympatyczny .Wpadnę następnym razem ,pochodzić po Twoim ogródku i dokładnie obejrzę Twoje roślinki.Do następnego razu,pa