Moje Hipeastrum
- nusia
- 1000p
- Od: 3 mar 2007, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Hipeastrum
Ewu podlewaj regularnie koniecznie z nawozem,ale nie za dużo tak aby ziemia nie była bardzo mokra,bo wtedy cebula może zacząć gnić.Podlewaj do jesieni ,wtedy cebulki się utuczą i urosną w obwodzie,no i na pewno pięknie zakwitną w przyszłym sezonie,ale muszą być zasuszone po lecie.
Hipki lubią być wystawiane na powietrze ,ja tego nie praktykuje bo nie mam możliwości.
Hipki lubią być wystawiane na powietrze ,ja tego nie praktykuje bo nie mam możliwości.
- elaipawel4
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nusiu kochana pokazuję mojego ślicznego księcia cieszę się nim strasznie bo to mój debiut ,dzięki tobie udało mi się doprowadzić do kwitnienia

I proszę cię o nazwę jego mości ;:196oczywiście zdjęcie nie oddaje jego intensywnego ciemnego koloru

I proszę cię o nazwę jego mości ;:196oczywiście zdjęcie nie oddaje jego intensywnego ciemnego koloru

Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
- nusia
- 1000p
Elu jest niesamowicie piękny
naprawdę.
Zamawiam sobie cebulke przybyszową u Księciunia
Na razie nie potrafię podać nazwy,podaj jego pochodzenie skąd go masz czy od kogos ta cebulka czy z sklepu ,wtedy będzie mi łatwiej określić nazwę
Nietypowy ,ale piękny ,cudny!!!!

Zamawiam sobie cebulke przybyszową u Księciunia

Na razie nie potrafię podać nazwy,podaj jego pochodzenie skąd go masz czy od kogos ta cebulka czy z sklepu ,wtedy będzie mi łatwiej określić nazwę

Nietypowy ,ale piękny ,cudny!!!!

- elaipawel4
- 1000p
No co ty nusiu wygląda całkiem tak samo ja na twoim awatarku jestem zaszczycona ze ci się podoba i ze chcesz tę cebulkę ,kwiat jest od mojej kochanej mamy która ma go już od chyba z 10 lat i kwitnie jej co roku bez specjalnej troski. Dwa lata temu dostałam kwitnącego bo mama wiedziała że bardzo mi się podoba i sprezętowała mi cebulę już gotową do kwitnienia ma jeszcze kilka i chciała się wymienić ale nie miała z kim, więc jeśli bardzo chcesz to żaden problem.
Ela
- nusia
- 1000p
Elu zapewniam Cię,że to nie jest taki jak na avatoru
Reszta na pw

Reszta na pw

-
- 200p
- Od: 18 lut 2009, o 11:33
Elu
piękny ten Twój hipek gratuluję 

- elaipawel4
- 1000p
-
- 200p
powiedz że się z nami zgadzasz 

- elaipawel4
- 1000p
-
- 200p
niestety ja ci nie pomogę, kolorystycznie podobny jest do mojego jednego hipka, który też ma silną barwę różni się tym tylko że mój ma troszkę większe i innego kształtu kwiaty, też jest niezidentyfikowany nie mogę się zdecydować czy to bolero czy nie
ale czy to ważne aż tak bardzo?? Najważniejsze że jest piękny i zachwyca swoim wyglądem 

- elaipawel4
- 1000p
Pewnie nie tak bardzo ale byłam ciekawa z tego względu że jest od tak dawna u mojej mamy i wydawało by się że taki zwyczajny a tu proszę jednak nie a nawet jest bardzo niezwykły 

Ela
- majakal
- 200p
- Od: 3 sty 2009, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O jejku, jak człowiek się napatrzy na te cudowności to nic dziwnego, że potem ma jakieś chciejstwa. Ja trenuję swoja "silną" wolę - bronię się rękami i nogami, ale czasem przegrywam i w domu pojawia się nowa roślinka. Hipki - same śliczności.
zapraszamy na forum
-
- 200p
Dziewczyny a ja mam pytanie, czy to jest możliwe że cebule po okresie wzrostu około 7-8 miesięcy same zaczynają przygotowywać się do zimowania? Bo ja mam taki problem że 2 hipki rosły w liście około 8 miesięcy i teraz zaczynają żółknąc im liście, nie stoją bezpośrednio na słońcu ale w miejscu dość słonecznym, od jakiegoś czasu podlewane są mało bo przygotowuje je do zimowania, czy to żółknięcie liście jest wynikiem choroby czy po prostu już się szykują do zimowania?
- nusia
- 1000p
Filifionka trudno powiedzieć nie widząc ich,musiałabys wrzucic fotki
skoro jednak mało je podlewasz to zapewne dlatego liście powoli zasychają
skoro jednak mało je podlewasz to zapewne dlatego liście powoli zasychają