Lilie bezimienne piękne, ja też mam wszystkie bezimienne, co nie umniejsza niż uroku

Widziałam Twoje lilie, cudne....zanna pisze:Elu, w Twoich zbliżeniach nasturcja kanaryjska jest tak piękna, że aż chce się ją mieć! Próbowałam ją 'udomowić' dwa razy, ale u mnie nie chce rosnąć![]()
Lilie bezimienne piękne, ja też mam wszystkie bezimienne, co nie umniejsza niż uroku
Witaj Marylko cieplutko w moim leśnym ogrodziemaryla73ab pisze:Super zdjęcia,tyle kolorów zaserwowane.
Ja tez mam lilie bez imienne i wiele innych których nazw nie znam.
Ale są kwitną i zdrowo się mają a to naj ważniejsze.
tijuniu naprawde się cieszę, że znów Cię u siebie widzę w ogrodzietija pisze:Nasturcje to piękne kwiaty szkoda tylko ,że jednoroczne . Anafalis to bylina ?
Witaj Wisienko cieplutko w moich leśnych ostępachWisienka pisze:Ellu - przywędrowałam za Twoją nasturcją (którą przypadkiem
wkleiłaś do Kogry). Czy jej nasionka są dostępne u nas w sklepach?
Powoli oglądam sobie Twój ogród i jestem pod wrażeniem ilości roślin!
Wow!![]()
Powiedz mi, ile lat potrzeba, żeby tak pięknie się rozrósł?
MutantEllaa pisze:Z nasturcją kanaryjską miałam ciekawe doświadczenie:
- wysiałam nasiona wiosną pod płotem, całą paczkę (wiele ich nie było). Wzeszły może 3 i raczej słabo rosły i kwitły
W następnym sezonie wiosną w miejscu gdzie siałam nasturcję pojawił się 1 pęd, nasionko przetrwało zimę w ziemi
![]()
![]()
Roślina rozrosła się w sporą kępę i bardzo ładnie zakwitła, naprawdę byłam w szoku
![]()
![]()
Zima była łagodna, ziemia nie przemarzła, więc taka anomalia mogła się zdarzyc, ale i tak, czyż to nie jest niezwykłe
Bardzo proszę WisienkoWisienka pisze:Dzięki Elu za odpowiedź! :DA te wspomnienia są piękne. I zdjęcia pięknie to pokazują. W tym roku codziennie rano jak wstaję, to cieszę się, że do wiosny o kolejny dzień mniej.Gorzej już popołudniu, gdy szybko zapada zmrok a na dworze ponuro - wtedy myślę - ech ... kiedyż będzie ta wiosna!
I kiedy w realu będzie oglądać takie ładne obrazki?