Moje zacisze.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje zacisze.
Wiosna u Ciebie już piękna widzę u Ciebie korony cesarskie , a u mnie nadal nic mimo że nasadziłam jesienią sporo cebul .
Genia
Genia
- grzech77
- 200p
- Od: 29 maja 2008, o 10:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Geniu w ten piękny, pierwszy dzień wiosny.
Daj cebulkom trochę czasu. Nie wiem jak jest z innymi cebulami ale na pewno narcyzy posadzone jesienią, później zaczynają wegetację od tych, rosnących już któryś rok w tym samym miejscu. Tak wyczytałem.

Daj cebulkom trochę czasu. Nie wiem jak jest z innymi cebulami ale na pewno narcyzy posadzone jesienią, później zaczynają wegetację od tych, rosnących już któryś rok w tym samym miejscu. Tak wyczytałem.
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
- e-genia
Grześ to mnie troszkę uspokoiłeś bo byłam w ogrodzie i grzebałam w tych miejscach a tam nic ,żadnych oznak szachownic .
Genia
Genia
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Witaj Grzesiu, u ciebie wiosna pełna gębą, moja taka bardzo nieśmiała
A tak nie dawno sobie myślałam, że dawno cię nie było na forum 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- grzech77
- 200p
Witaj Iwuniu !!
Bo ja tak jak ta wiosna, nigdy nie wiadomo kiedy nadejdzie, ale koniec końców nadchodzi co roku
Pozdrawiam ciepło.

Bo ja tak jak ta wiosna, nigdy nie wiadomo kiedy nadejdzie, ale koniec końców nadchodzi co roku

Pozdrawiam ciepło.
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
- grzech77
- 200p
Dziś też poszedłem do ogrodu. Pomijając szczegół, że co krok odkrywam szkody po sarnach i zającach to jest cudna wiosna. I o dziwo , znalazłem grzybki :

A poza tym zakwitły krokusy

Obudziła się leszczyna i...

... Gunnera ...

... Cieszynianka...

Totem też przetrwał

Myszopłoch

Wciąż jestem zdania, że trochę za wcześnie na przylaszczki... a może się mylę ?

Laurowiśnia... chyba przeżyła.

A na parapecie po 3. miesiącach w lodówce kiełkują magnolie, parasolowe i soulengiana

A poza tym zakwitły krokusy

Obudziła się leszczyna i...

... Gunnera ...

... Cieszynianka...

Totem też przetrwał

Myszopłoch

Wciąż jestem zdania, że trochę za wcześnie na przylaszczki... a może się mylę ?

Laurowiśnia... chyba przeżyła.

A na parapecie po 3. miesiącach w lodówce kiełkują magnolie, parasolowe i soulengiana

Moje zacisze.
Moje zacisze.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Piękne wiosenne kwiatuszki ! Po raz kolejny zachwycam się CIESZYNIANKĄ , której nie mam , choć próbowałam kupić .Może w tym sezonie się uda?
Porównanie do wiosny mnie nie usatysfakcjonowało
bo co będzie, jak znów - jak ona - znikniesz?
Satysfakcjonują mnie natomiast fotki wawrzynka... oj... bardzo nawet! Jest imponujący, a na tle bezlistnego jeszcze otoczenia - tym bardziej...
Wysiewy ambitne... nie to co jakieś banalne heliotropki

Satysfakcjonują mnie natomiast fotki wawrzynka... oj... bardzo nawet! Jest imponujący, a na tle bezlistnego jeszcze otoczenia - tym bardziej...
Wysiewy ambitne... nie to co jakieś banalne heliotropki

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Grzesiek, wawrzynek superaśny
Kilka razy sadziłem siewki ale bez większych sukcesów. Nie przyjmują się
A u Ciebie taki wielkolud
Na przylaszczki nie za wcześnie. One potrafią zakwitnąć już w lutym. A tak w ogóle to masz piękną wiosnę
Moje rośliny daleko w tyle.

Na przylaszczki nie za wcześnie. One potrafią zakwitnąć już w lutym. A tak w ogóle to masz piękną wiosnę

- grzech77
- 200p
Ewelinko było mówić ... może jeszcze coś uda się znaleźć jakąś samosiejkę ?
Gorzatko no na 100% zniknę, nie raz i nie dwa
ale wrócę, a potem będzie lato ... A z tym wawrzynkiem to chyba faktycznie coś nie tak... no ale skoro już kilka osób powiedziało, że jest wielki i w ogóle to pozostaje mi być dymnym gospodarzem dla wawrzynka. A czy wysiewy ambitne ... ja lubię eksperymenty ... ciekawe jak one zakwitną... przekonam się za jakieś 10 lat?
Jacku u mnie przylaszczki zwykle koło kwietnia kwitły ale dziś widziałem, że zawilce też wyszły, to chyba nie pozostaje mi nic innego jak pogodzić się z tym faktem
Ciekawe co może być przyczyną tego, że u Ciebie wawrzynki się nie przyjmują, może masz zbyt przepuszczalną glebę i po prostu im to nie odpowiada? Jedno wiem, mój nie lubi upału i słońca, jak przyświeci to więdną liście. A późny start ma swoje plusy, na prawdę, będziesz miał kwiaty jaki innym już przeminą, no i nawroty zimy nie takie groźne 
Gorzatko no na 100% zniknę, nie raz i nie dwa

Jacku u mnie przylaszczki zwykle koło kwietnia kwitły ale dziś widziałem, że zawilce też wyszły, to chyba nie pozostaje mi nic innego jak pogodzić się z tym faktem

Moje zacisze.
Moje zacisze.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Grześ, to może u mnie wawrzynki miały zbyt dużo słońca i niedostateczną ilość wody?Gleby przepuszczalnej raczej nie mam. Spróbuję jeszcze, bo u znajomej sieje się obficie. Kilka roślin kwitnie u mnie później, bo chyba maja za dużo cienia i powinienem je przesadzić (pierwiosnki i krokusy).
- e-genia
Grzesiu w lesie przylaszczki to pewnie dopiero za miesiąc zakwitną , ale w ogrodach pewnie cieplej i już pierwsze zaczynają , w niektórych regionach w ogrodach już pięknie kwitną , szkoda że znowu na kilka dni tak się ochłodziło , dzisiejszej nocy ma znowu przymrozić ,żal mi tych roślin .
Genia
Genia
- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
A jak myślisz Grzesiu, totem zakwieci w tym roku, czy jeszcze przeczeka sezon? ;)
-- Pn 28 mar 2011 22:14 --
A jak myślisz Grzesiu, totem zakwieci w tym roku, czy jeszcze przeczeka sezon? ;)
-- Pn 28 mar 2011 22:14 --
- grzech77
- 200p
Grzesiu, niech przeżyje ... a na kwiatki mogę poczekać 

Moje zacisze.
Moje zacisze.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
MYSZOPŁOCH ??? Tak się nazywa ? Napisz o tej roślinie coś więcej , proszę .