Zakątek Annes 77
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes 77
Wandziu żebyś widziała mnie w akcji,całe zielone palce miałam,na Louise Odier też zrobiły sobie posiedzenie,zobacz jakie mocarki 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

- Annes 77
Maju nie mam pojęcia,myślałam,że mam mroczki,ale nieeeeeee one na mnie się gapiły,a ja je ciach i po nich,ale miałam radochę 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ja się ich brzydzę, ale juz myślę, że powinnam mieć środek na nie 

A myślałam, że tylko mnie te paskudy odwiedziły 

- Annes 77
Maju jaki środek masz na te potwory? Ja tez się brzydziłam,ale jak pomyślałam,że one chcą mi wygryźć moje róże to na nic nie patrzałam
Asiu no niestety u mnie też
się pojawiły,czym je pryskasz?

Asiu no niestety u mnie też

Aniu, w tym roku na razie zastosowałam metodę ręczną (podobnie jak Ty)
. W ubiegłym, jeżeli dobrze pamiętam, pryskałam Mospilanem. Miałam spokój z tłustymi grubasami.

- Annes 77
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
witaj ale już u ciebie duże hosty
u mnie zaledwie tylko jedna odmiana wylazła ledwo nad ziemię a reszta głęboko schowana

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aniu, to niesamowite, że już masz mszyce
Pozgniataj bestie 

- Annes 77
Hej Iwonko
Hosty z roku na rok coraz większe,proste w uprawie bez szczególnych wymagań,na pewno jeszcze kilka dokupię
Moni ja też stałam i patrzyłam na nie i nie dowierzałam,na różach,które po deszczu były jeszcze mokre siedziały te stwory i to niejedna,a sporo.Aż się zaczęłam martwić co będzie dalej jak już robią sobie nasiadówki
Wczoraj posadziłam 6 clematisów czyli Elfa,Alionushka ,Arabellę,Krakowiaka,Hagley Hybrid i Prince Charles.
Wszystkie zasypałam lekko na skos,aby ładnie wspinały się po pergoli.
Jestem ciekawa efektu połączenia Pompona z Arabellą
oraz Comte de Chambord z Alionushką.
Znów zrobiłam obchód i no niestety trochę pomarzło roślinek.
Dziś rano byłam na giełdzie w poszukiwaniu kwiatków na balkon.Najwięcej było bratków,pojawiły się pelargonie angielskie,a ja szukałam koleusów,jednak nie było.
Poluję na białą pelargonie i heliotropa takie zestawienie do donicy,widziałam w jednej z książek Mai Popielarskiej...

Hosty z roku na rok coraz większe,proste w uprawie bez szczególnych wymagań,na pewno jeszcze kilka dokupię

Moni ja też stałam i patrzyłam na nie i nie dowierzałam,na różach,które po deszczu były jeszcze mokre siedziały te stwory i to niejedna,a sporo.Aż się zaczęłam martwić co będzie dalej jak już robią sobie nasiadówki

Wczoraj posadziłam 6 clematisów czyli Elfa,Alionushka ,Arabellę,Krakowiaka,Hagley Hybrid i Prince Charles.
Wszystkie zasypałam lekko na skos,aby ładnie wspinały się po pergoli.
Jestem ciekawa efektu połączenia Pompona z Arabellą

Znów zrobiłam obchód i no niestety trochę pomarzło roślinek.
Dziś rano byłam na giełdzie w poszukiwaniu kwiatków na balkon.Najwięcej było bratków,pojawiły się pelargonie angielskie,a ja szukałam koleusów,jednak nie było.
Poluję na białą pelargonie i heliotropa takie zestawienie do donicy,widziałam w jednej z książek Mai Popielarskiej...

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ja tez czekam z niecierpliwoscia na biale pelargonie - u mnie na razie pokazaly sie czerwone i rozowe. No i oczywiscie niecierpi, begonie jednoroczne i lobelie ale to chyba jeszcze czas na te jednoroczniaki.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Comte z Alionushką mam u siebie - bardzo dobrze razem wyglądają - powojnik wzmacnia kolor róży, który jest niemal identyczny. Musisz jednak pamiętać, że Alionushka ma długie pędy ok.1m, więc wymaga posadzenia "na tyłach" róży, jakieś 0,5m z tyłu, żeby ładnie wyglądały.
Arabella kusi mnie, ale wciąż nie mam na nią pomysłu. Kupiłam sporo bylin i muszę zobaczyć jak to wszystko będzie wyglądało w sezonie, wtedy dokupię i gdzieś wcisnę. No i masz Prince Charlesa, którego miałam kupić, ale zdecydowałam się ostatecznie na podobną Ramonę. Ciekawa jestem jak będzie rósł Prince Ch.
Arabella kusi mnie, ale wciąż nie mam na nią pomysłu. Kupiłam sporo bylin i muszę zobaczyć jak to wszystko będzie wyglądało w sezonie, wtedy dokupię i gdzieś wcisnę. No i masz Prince Charlesa, którego miałam kupić, ale zdecydowałam się ostatecznie na podobną Ramonę. Ciekawa jestem jak będzie rósł Prince Ch.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Annes, super wygląda Twoja Bonica - chyba się na nia zdecyduję
Chciałam ładne ramblery na ogrodzenie, żeby zasłoniły widoki dla ciekawskich, posadziłam First Lady i Elmshorn, ale powolutku rosną.. 

- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Mnie w ubiegłym roku pnąca Schneewittchen urosła na prawie dwa metry z nisko przyciętej sadzonki. 
Twoje hosty maja niezłe kły, u mnie dopiero zaczynają wyłazić z ziemi, a i to takie minimum dwuletnie, młodszych nie widzę
.

Twoje hosty maja niezłe kły, u mnie dopiero zaczynają wyłazić z ziemi, a i to takie minimum dwuletnie, młodszych nie widzę