Witajcie kochani
Mrozy puściły. To trochę dobrze. U mnie było i - 24 stopnie. To dotyk zimy był bardzo duży.
Nie wiem jak rośliny to przeżyją. Trochę martwię się o klonika . Jest trochę okryty. Ale nie wiem czy wystarczająco dobrze.
To okaże się na wiosnę. Do niej już tylko 2 miesiące. Śnieg poprzedni stopniał. A dziś w nocy znowu nasypało go pełno.
I chyba więcej niż poprzednio. Dziś rano nawet musowo było odśnieżać Ale w sumie tak powinno być zimą. Prawda ?
Nic jeszcze nasion nie kupowałam. Ale mam zamiar jutro odwiedzić ogrodniczy i coś kupić.
Teraz to dużo ludzi nie ma i można spokojniej wybrać sobie nasiona.
Po niedzieli już chce posiać papryczkę ostrą. Nasiona mam swoje.
kasia74- Kasiu; Iwonko1, ewita44-Ewuś;lanceta- Lodziu , Krychna- Kryniu; marpa- Maryniu ;Beaby-Beatko;jarha-Halinko ;
kania-Kasiu; tencia; plocczanka- Lucynko;any57- Andrzeju;Dorotko350 ;marta64-Martusiu; maska-Marysiu; danuta z-Danusiu; inka52
kochani bardzo wam dziękuję za te wszystkie miłe słowa.
Co do zimy jestem przyzwyczajona, że u nas potrafi być z wysokim mrozikiem. Ale tak tylko kilka dni.
Znowu ogród jest otulony białą pierzynką. Jak dla mnie może tak być i do połowy lutego. Albo trochę więcej.
A w marcu wiosną, na którą już z utęsknieniem wszyscy czekamy.
Skrzypaczka od pokazania w kilka godzin znalazła nowego nabywcę .I fajnie.
Teraz nie mam czasu na dalsze malowania. Trochę poczekam. Jak mam wolny czas to maluję. Teraz mam przerwę.
nie samym malowaniem człowiek żyje .Malowanie wciąga.
Ale ciągle chce mi się wracać i coś tam na nowo malować.
Plany na nowy sezon jakieś już są. Np. domek ogrodnika , kilka nowych drzew do posadzenia.
i wykopanie piwniczki, przeniesienie garażu, oj oj,,,jest tego .A i wykończenie 1 rabaty też by się przydało. I najważniejsze przeniesienie roślin do rabaty jesienią zaczętej.
A czy się wszystko uda ? Zobaczymy.
Shalina- Halinko Dziękuję , dziękuję za przemiłe słowa.
Ja też sie cieszę ,ze udało mi się szybko sprzedać obrazu. Mam na następne materiały.
Hobby każde kosztuje. I malowanie też.
Oj to niedaleko ode nie do Zwierzyńca. Byłam tam kilka razy. Gdybyś była blisko Dębowego to zapraszam na kawę.
No chyba dzisiaj i ty masz śniegu sporo w ogrodzie ?? Cała Polska wschodnia go ponoć dostała sporo.
Moje ciemierniki pod śniegiem.
Bobka-Bogusiu Dziękuję.

W tym roku zima nam dopisała. I mroziku trochę wysokiego było. I śniegu ponownie mamy i to więcej. Pięknie, zimowo i biało. Coś już myślisz na jakimiś nowymi roślinami ? Tj zakupami .
Dzisiejszy zimowy ogród, otulony śniegiem.

Hortensje pod śniegiem pokłoniły sie nisko