Jeśli chodzi o smak to każdy musi się sam przekonać, ale z Waszą pomocą będę w stanie zaplanować obsadę

Gienia oszczędzasz tylko na sadzonkach, zbiory będą lepsze i dorodniejsze na pojedynczych pędach.gienia1230 pisze:Nigdy nie prowadzę w gruncie pomidorów na 1 pęd. Nawet w małej szklarence. Zawsze na 2 albo nawet 3 pędy. A jak mi się wymknie spod kontroli, nie dopilnuje to nagle się okazuje, ze sobie rośnie 4 pędy. Ale jednego trzeba przestrzegać przy takim prowadzeniu, musza być zachowane większe odstępy pomiędzy krzakami. Jeśli na jednym pędzie wyrasta mi 3 lub 4 grona to na drugim tez mniej więcej tyle samo. I o to mi chodzi, bo miejsca niewiele a liczy się zbiór. Wilki tez trzeba konsekwentnie usuwać, bo zrobi okropny gąszcz .
.gienia1230 pisze:.
Według mnie to żadna chloroza tylko zagłodzenie - zacząć dokarmiać .maciej39 pisze:Dostałem w prezencie sadzonkę która była hodowana na południowym oknie. Niestety zaczyna łapać chlorozę.
Zastanawiam się czy spowodowało ją zmiana warunków świetlnych, może wcześniejsze przewodnienie? ( A ostrzegałem)
Co robić? Nie podlewać, czekać?