koziorozec-Martusiu Dziękuje

Staram się ten mój kawałek zielonego azylu w miarę ładnie urządzić.
Na razie jest jeszcze miekko, i mokro z drugiej strony stawu,,,Ale jest taki plan,ze tam ma wej sc koparka zepchnąć i nasypać właśnie ziemie aby trochę wyżej było. Wyrówna się i posieje trawa jak z tej drugiej strony.
I tam chciałam soc obsadzić.Ale góra to nie będzie duza. raczej trochę wyżej.I trzeba uwzględnić jednak,ze tam podmokle laki, i woda zawsze może być.I nasadzenia muszą być odpowiednie .
Dlatego tez dziękuję bardzo za te wszystkie podpowiedzi cenne dla mnie co do nasadzeń.
Rybki do stawu wpuszczone.Ale jeszcze na te święta to raczej nie urosną. na drugie to tak.
Igala-Igus Ja bardzo lubię wszystkie i rożneAzalia czerwona hosty.
Azalia czerwona 'Feuerwerk to prawdziwy płomień roślinny w ogrodzie
danuta z-Danus Tak 100 odmian funki juz mam.
Spokojnie, obchód kilkanaście minut zajmuje. Uwielbiam te obchody i zaglądanie jak i co rośnie
U mnie wczoraj jeszcze rano padało.Potem już słonko.Dzis był dzień bez deszczu.Uff
Iwonko1 ano fajnie było jak rybki przyjechały i pomalutku znalazły sie w naszym stawie.
Łatwo się chyba tak do stawu może koty nie dostana, nie wiem.Nasza surowych rybek nie je.Nie interesują one ja.
Dziękuje za pochwale mojego ogrodu.
To prawda, czasami zdarzaj sie i nam i naszym domownikom dni słoniowe i jakieś szkód roślinne.Ale dobrze,ze nieduze.
tara-Aniu Ciesze sie,ze zaglądasz do mnie.
Hosty bardzo lubię.a slimakow nie mam.To i dobrze i dla mnie i dla host.
O tak u mnie prawie codziennie pada.I już mam dość deszczu.Ty masz sucho ?Myślałam,ze wszędzie pada.To masz dobrze.
Azalie bardzo lubię i ja sa przepiękne,. Żywe kolorki. Moze zależy od odmiany jak rosną ? Dla mnie nie muszą szybko rosnąc.
Iwonko0042 Nie ma za co.Ja na zimę zostawiam takie pędy, Potem ziemi trochę na spod wrzucam i tyle.A pzrycinam badylki tylko na wiosnę.
JAKUCH-Jadziu Warzywnik równy, spory co mnie cieszy.Teraz zarósł zielskiem,Mokro było ostatnio to i plewienia nie dało sie wykonać.Ale co sie odwlecze to nie uciecze.
Oj masz sie z tymi ślimakami oj masz.

Współczuje tego ciągłego deszczu.U mnie na pzremian i słoneczku jest.Ale wody dość.
O tak jak tylko słonko wychodzi to i motylki i pszczółki i inne owady od razy buszują po ogrodzie i roślinach.I fajnie.
I ja wczoraj miałam czas, bo rano padalo w ogrodzie nic zrobić nie można było,koszenie odpadło.To myslalam,ze pobuszuje po watkach i poodpisuje a tu taka niespodzianka.. zamknięte na tyle
I w sumie dopiero odpisałam.a do innych wątków juz jutro zajrzę.
Orliki sa cudne.Pamietam jak ich nie miałam.A dzięki tobie i kilka kupiłam mam ich juz sporo.a teraz się już wysiewają.Fajnie.
Dziekuje pogoda potzrban na jutro, bo koszenia mamy sporo.A trawa duuza.I tobie życzę dużo słoneczka.
Nie wiem co to za roślinkę mam ???. Dostałam ja niedawno od koleżanki.

Fiona tez lubi patrzeć na staw

Zdjęcie z odbiciem chmur w stawie

i iryska... wcale nie wygada ,ze to odbicie stwu ,,wody...

Deren przesadzony, trochę w owdzie stoi ale daje rade.

Dobrego tygodnia i słoneczka wam wszystkim życzę